-
BIST 100
16281,68%0,54
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,13% 0,18
-
GRAM ALTIN
7353,35% 0,24
-
Ç. ALTIN
11839,08% 0,11
İçişleri'nden son dakika Musa Orhan açıklaması!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İçişleri'nden son dakika Musa Orhan açıklaması!
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Yaşadığı cinsel istismar olayından sonra intihara kalkışan ve 18 Ağustos 2020 tarihinde, tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden İpek Er ve bu olayın şüphelisi Musa Orhan hakkında sosyal medyada bir süredir yapılan yorumlarda, gerek bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu hakkında mesnetsiz, hiçbir yasal ve fiili dayanağı olmayan, haksız ve iftiraya varan birtakım paylaşımların yapılması üzerine, aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek duyulmuştur.
1- Kamuoyuna yansıyan ve bakanlığımız tarafından hiçbir şekilde tasvip edilmeyen, mütevaffanın ailesinin üzüntüsünün derinden paylaştığımız bu acı hadise ile ilgili olarak tüm yasal süreçler, kanunun öngördüğü çerçevede devam etmekte, tutuklanma talebi ve buna bağlı kararlar savcılık ve mahkeme tarafından işleme konulmaktadır.
2- Şüphelinin Jandarma Uzman Çavuş olması hasebiyle, kurum yönünden yapılması gereken idari tahkikat ve işlemler de yine yasal çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda;
Musa Orhan isimli şahıs Siirt Valiliğinin tarafından 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında hemen görevinden uzaklaştırmıştır.
“Devlet Memurluğundan Çıkarma” cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde soruşturma başlatılmış, bahse konu disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir. Adı geçen şahısla ilgili ihraç işlemleri başlatılmış olup yasal süreç devam etmektedir. Sürecin tüm aşamaları, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.
3- Kurum içinde yürütülen idari süreçlerin haricinde, adli makamlarca devam eden iş ve işlemlere ilişkin bakanlığımızın herhangi bir yetkisi ve tasarrufunun olması hukuken ve fiilen mümkün değilken, gerek bakanlığımızın gerekse sayın bakanımızın tutuklanma veya adli kontrol kararlarında etki ve müdahalesinin olduğuna dair paylaşımları iyiniyetli olarak değerlendirmemiz, elbette ki mümkün değildir. Bu acı olaydan siyasi bir rant devşirmeyi, kurumlarımızı ve adalet sistemimizi yıpratmayı hedefleyen TELE 1 adlı TV kanalının yanı sıra gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılacaktır.
Yaşanan bu üzücü olaydan dolayı Bakanlığımıza mensup polis memuru mesai arkadaşımızın da kardeşi olan merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı
İran'a siyonist rejim ve ABD saldırıları: Sivil altyapı hedef alınıyor
Harçlık kazanmak için başladığı şerbetçilik mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor
Sessiz ilerleyen böbrek hastalıklarına karşı uzmanlardan uyarı
Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünneti ihya ediliyor
Van’da bıçaklı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
Bayram Öncesi Son Pazar Berber ve Kuaförler Açık Olacak
Türkiye’de yaşlı nüfus 9,5 milyonu aştı
Adana’da 'Mescid-i Aksa Nöbeti' 237’nci gününde de sürdü
ABD ve siyonist rejime ser tepki: İran’a yönelik saldırılar ve yapay zekâ silahları dünyayı uçuruma sürüklüyor
Trafikte sopalı saldırıya 180 bin TL ceza
Ramazanın son cuması için Mescid-i Aksa çağrısı
Malatya'nın kırsal mahallesinde yeni yol çalışması
Gazze'de balıkçılar hedefte: İşgalciler geçim kaynaklarını yok ediyor
Bakan Bolat: Ocak ayında cari işlemler açığı 6,8 milyar dolar oldu
Hürmüz Boğazı krizi petrol fiyatlarını tırmandırdı
Batman'da "Dünya Kudüs Günü" için basın açıklaması yapılacak
Bakan Bayraktar: Karadeniz’de iki yeni keşif sondajına başlayacağız
Doğu’da kar nedeniyle 44 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
İçişleri Bakanlığı'ndan İstiklâl Marşı mesajı
İran: ABD ve ortaklarına Hürmüz Boğazı'nın geçiş izni verilmeyecek
YKS başvuru süreci bugün sona eriyor
İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105'inci yılı dolayısıyla Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı
İran savaşı ABD'ye ilk haftada 11,3 milyar dolara mal oldu
Batman'da Şevval umresi öncesi umre semineri düzenlendi
Brent petrol 97,74 dolardan işlem görüyor
HAMAS'tan İspanya'nın kararına destek
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Dünya Kudüs Günü çağrısı
Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı
Şanlıurfa’da husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yükleniyor






