-
BIST 100
16176,11%-0,11
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,06% 0,11
-
GRAM ALTIN
7332,46% -0,05
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
İçişleri'nin HDP hamlesine tepki gösterdi! Türkiye'ye karşı ağza alınmayacak sözler
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İçişleri'nin HDP hamlesine tepki gösterdi! Türkiye'ye karşı ağza alınmayacak sözler
İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li Siirt ili Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt ili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Siirt ili Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Muş ili Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak görevlerinden alınarak belediyelere kayyum atandı. Başkanlar güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR ZORLARINA GİTTİ
Alınan kararlara Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor tepki gösterdi. Türkiye'nin terörle mücadelesine laf eden Amor, belediye başkanlarının görevden alındığını hatırlatarak, HDP tarafından yönetilen 65 belediyen 44'üne müdahale edildiğini belirtti. Küstah açıklamalarını sürdüren AP raportörü, 'Daha önce Avrupa Konseyi'nin de belirttiği gibi, Türk yetkililerin herhangi bir mahkeme kararı olmadan belediye başkanlarını görevden almalarına son vermelerini talep ediyorum. Yerel konseyler en azından seçilmiş üyeleri arasında geçici bir belediye başkanı atama olanağına sahip olmalıdır! Demokrasinin temeline ilişkin güvenilirlik söz konusu' ifadelerini kullandı.

HDP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ
AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor başkanlığındaki heyet, 23 Ocak tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı ziyaret etmişti.
GEZİ'Yİ SAVUNMUŞ, DEMİRTAŞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ
Amor, tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmiş ve sağlığından endişe ettiğini ifade etmişti.
Aynı Amor, Gezi girişimini bir darbe olarak görmediğini söyleyecek kadar ileri gitmişti. Amor, 'Türkiye'de Gezi protestolarının hükümeti devirme girişimi olduğunu düşünen kimse var mı? Buna gerçekten inanan var mı? Gezi'de ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum, Gezi bir protestoydu. Tek bir nedenle başlayan daha sonra daha genel bir demokrasi talebi protestosuydu. Bunu bir darbe ile kıyaslamak..? İşte bunlar yüzünden Türk yetkililerin yasalarında yaptıkları dekoratif değişiklikler burada Avrupa'da bir işe yaramıyor' demişti.
HAMAS'tan İspanya'nın kararına destek
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Dünya Kudüs Günü çağrısı
Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı
Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı
Şanlıurfa’da husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Adana şalgamına AB’den coğrafi işaret tescili
Şanlıurfa’da üniversiteli gençler kardeşlik iftarında buluştu
Yalnız yaşayan yaşlı sayısı 1 milyon 836 bini aştı
Mardin Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım
Ocakta 944 bin 926 ton inek sütü toplandı
Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi
Adana şalgamı AB tescili aldı
Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza
Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı
Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu
Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı
Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi
Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti
Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz
Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi
Döviz kurlarında son durum
Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi
Altın fiyatları satıcılı seyirde
8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor
Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor
Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız
Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin
İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor
Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp
Yükleniyor






