• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,65% 0,02
  • EURO

    51,92% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6946,22% -2,65
  • Ç. ALTIN

    11731,12% -0,15

İdeal Eğitim Vakfı'ndan "Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu karikatür yarışması

25 Mart 2025, Salı 15:27
25 Mart 2025, Salı 15:27
İdeal Eğitim Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), yaklaşık 17 aydır Gazze'de devam eden soykırım karşısında ümmetin suskunluğunu konu alan "Ümmetin İmtihanı Gazze" mottosuyla karikatür yarışması düzenliyor.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken farklı coğrafyalarda yürütülen yardım kampanyalarının yanı sıra yaşanan dramı gündemde tutuma adına etkinlik ve farkındalık çalışmaları da devam ediyor.

Ümmet adına mücadele veren bir avuç Müslümanın arkasında duran koca ümmetin suskunluğunu en güzel şekilde ifade edilmesi amacıyla İdeal Eğitim Vakfı tarafından "Ümmetin İmtihanı Gazze" başlıklı karikatür yarışması düzenleniyor. Yarışmanın duyurusunu İDEV Başkan Yardımcısı Fatih Taş yaptı.

Vakıf binasında düzenlenen basın toplantısıyla yarışmanın detaylarını açıklayan Taş, başvurunun 2 mayısa kadar online ortamda kabul edileceğini ve sonuçların da 18 mayısta düzenlenecek törenle açıklanacağını söyledi.

"Pervasızlaşmış bir çeteyle karşı karşıyayız"

Basın açıklamasında Gazze'de yaşananlara dikkat çeken Taş, "Bilindiği üzere terör çetesi israil yaklaşık 17 aydır 360 kilometrekarelik bir alana 100 bin tondan fazla bomba atarak 60 binden fazla Gazzeliyi şehid etti. Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan güç alarak barbar bir saldırı ve soykırım uyguluyor. Canlı yayınlarda belki eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşeti dünya sadece izliyor. Yakın tarihte katliam ve savaşlar oldu, buna benzer hadiseler cereyan etti ama uluslararası hukuk normları çerçevesinde düşündüğümüzde bu denli bir vahşet ve kıyıma neden olan soykırımı tarih görmemiş, kaydetmemiştir. siyonist rejim; okul, hastane, çadır ve sivil yerleşim alanlarını hedef gözetmeksizin bombalıyor. Dikkat ederseniz şu an HAMAS ve diğer direniş güçlerinin çok fazla bir mukavemeti de basına yansımıyor. siyonist rejim yanlısı haber siteleri veya onların ağzıyla konuşan basın mensuplarının bu yönde haber yaptıklarına da şahit olmuyoruz. Bu kadar pervasızlaşmış bir çeteyle karşı karşıyayız." dedi.

Taş, "İşgal rejimi bu cesareti nereden alıyor? bu cürümü hangi rahatlıkla işliyor? Burada iki önemli husus var. Birincisi başta Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya olmak üzere haçlı devletlerden aldıkları sınırsız destekler siyonistleri bu şekilde cesaretlendiriyor. İkincisi de İslam alemindeki sessizlik, duyarsızlık. Özellikle otorite ve devlet liderlerinin bu vahşeti sadece kınama, basın açıklamaları, küresel güçleri müdahaleye çağırmakla geçiştirmektedirler. Hatta son zamanlarda artık kınama, mesaj paylaşmayı bile fuzuli görüyorlar. Bu iki etken siyonist çeteyi barbar bir vahşet ve saldırıyla soykırıma itiyor, cesaretlendiriyor." ifadelerini kullandı.

"İdeal Eğitim Vakfı olarak Gazze vahşet ve soykırımını gündeme getirmek istedik"

Eğitim alanında oluşan tahribatlara da dikkat çeken Taş, "Bu 17 aylık süreçte eğitim sahasında hiç olmadık kadar bir tahribat var. 600'den fazla okul bombalandı, 800 bine yakın öğrenci eğitim hakkından mahrum bırakıldı; sağlık, beslenme, barınma ve oyun hakları ellerinden alındı. Maalesef 20 binden fazla çocuk şehid edildi. Yine o kadar yaralı ve bir o kadarı da kayıp." şeklinde konuştu.  

Yarışma konusu ve düzenlemelerindeki amaca değinen Taş, şu ifadelere yer verdi:

"Hal böyleyken İslam aleminde iki farklı dünya görüyoruz. Bir yandan sabahları çocuklarımızı öperek okula gönderiyor, öteki taraftan Gazzeli çocuklar başlarına yağacak olan bombaları bekliyor. İdeal Eğitim Vakfı olarak farklı bir alanda Gazze vahşet ve soykırımını gündeme getirmek istedik. Bu vesileyle uluslararası bir karikatür yarışması düzenleme fikrimiz oldu. Konumuzu da 'Ümmetin İmtihanı Gazze' olarak seçtik. Çünkü İslam ümmeti bugün Gazze ile sınanıyor, imtihan ediliyor ve korkarız ki yakın zamanda olumsuz bir şekilde sonuçlanır. Çünkü bir duyarsızlık ve sessizlik hâkim."

Sonuç açıklama ve ödül töreni 18 mayısta olacak

Yarışmanın başvuru koşulları ve sonuçların açıklanmasına ilişkin tarih bilgilerini paylaşan Taş, "İdeal Eğitim Vakfı olarak özellikle gençlerimize çağrımız Gazze vahşetini tarihe çizgi ve karikatürlerle sanatsal bir çalışma olarak kaydetmeleridir. Aynı zamanda tecrübeli karikatüristlerimizden de destek bekliyoruz. Ortaya çıkacak karikatürleri sistemsel olarak değerlendirmeye tabi tutup sonrasında bir programla hem bir sergi olarak halkımıza sunacak hem de dereceye giren karikatürlerin sahiplerine ödüllerini vereceğiz. 2 Mayısa kadar kardeşlerimizden karikatür bekliyoruz. Web sitemiz olan idev.org.tr. adresindeki başvuru linkinden karikatürlerini bizlere iletebilirler. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirler. Sonuç açıklama ve ödül töreni olarak 18 mayısı seçtik. BU tarihten önceki 15 Mayıs Filistin için önemli bir gün. Büyük felaket Nedve'nin yıl dönümünde oraya da atıf yapmış olacağız, bu anlamda törenimize önemli bazı isimleri çağırıp o konuyu da gündeme getirmiş olacağız. Bu yarışmamızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Pakistan uzaya gözlem uydusu gönderdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçmeli ana dil dersi çağrısı

Demir: Çifte vatandaş olup siyonist işgal güçlerine katılanlar Türkiye’de yargılanmalı

Arjantin'de hükümetin iş yasasını değiştirme planına karşı protesto

Hindistan'da maden kazasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Sema Silkin Ün: Gazze, tüm ümmet ve insanlık için ağır bir imtihan

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Madagaskar'ı Gezani Kasırgası vurdu: 36 ölü, 6 kayıp

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze sadece ümmetin değil, tüm insanlığın imtihanıdır

Fransa'da Nils Fırtınası etkili oluyor: 1 ölü, 1 ağır yaralı

ABD savaş gemileri birbiriyle çarpıştı: 2 kişi yaralandı

ANFİDAP Sözcüsü Prof. Dr. Ünal: STK'lar olarak elimizden geldiğince Gazze'nin sesi olmaya gayret ediyoruz

Siirt'te yeni öğrenci yurdunun açılışı ertelendi

İthal damızlık hayvanlarda sağlık kontrolleri 8 ilde sürdürülüyor

Özlem Ajans'tan yeni albüm çalışması: Şehid 16 çok yakında yayında

Mersin'de ampul değiştirirken elektrik akımına kapılan genç hayatını kaybetti

Mersin'de zeytin bahçesinde bir kişi ölü bulundu

Okullarda ramazan etkinlikleri düzenlenecek

Şili kıyılarında 6,6 büyüklüğünde deprem

Karikatürist Mikail Çiftçi: Gazze’de yaşananlar tüm dünyanın vicdan imtihanıdır

Çin'de metro inşaatında yol çöktü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor