• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınacak

29 Ağustos 2023, Salı 11:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınacak
Tarih: 11:25 - 29 Ağustos 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınacak

Şırnak Üniversitesi, İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan ziraat fakültesini merkeze taşına kararı aldıklarını duyurdu.
Rektörlük tarafından yapılan açıklamada; “Şırnak Üniversitesi’ne bağlı altı fakültemiz bulunmaktadır. Bunların 5’i Şırnak Merkez Kampüste 1’i İdil ilçemizde yer almaktadır. Ziraat Fakültesinin ayrı bir kampüse alınması merhum Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas hocamız döneminde gerçekleşmiştir. Şırnak Üniversitesi’nin mevcut Yönetim Kurulu olarak aşağıda zikredilen gerekçelerle Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak merkez kampüse taşınmasını oybirliği ile onayladık” denildi.
Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak ana kampüse taşınmasının temel gerekçelerini açıklayan rektörlük, “Ziraat Fakültesi’nin eğitim ve öğretimi sürdürdüğü binanın fiziki ve altyapısı yetersiz durumdadır. Bu imkanlar ana kampüsümüzde mevcuttur. İdil ilçe merkezinde daha önce verilen lojman kiralama yetkisi Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan tasarruf genelgesi çerçevesinde iptal edilmiştir. Bu durum akademik ve idari personelimizin kiralık ev bulma konusunu olumsuz etkilemektedir. Şehrimizin dezavantajlı bölgede bulunması nedeniyle akademik personel temininde sıkıntı yaşanmaktadır. Lojmanlar akademik personeli cezbeden bir imkandır. Bu imkan ana kampüsümüzde bulunmaktadır' ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
'İdil ilçemizde bulunan ziraat fakültemizi tercih eden öğrencilere yönelik kamu veya özele ait yurt hizmeti bulunmamaktadır. İdil’deki öğrencilerimiz için yurt temininde bulunmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük, yetkililer İdil merkeze yurt yapmanın bakanlık standartlarına uymadığı belirttiler. İdil merkeze yurt yapılmasının uygun olmadığı ifade ettiler. İdil’deki Fakültemizin gerekli araştırma alt yapısı bulunmamaktadır. Tüm laboratuvarlarımız uygun binalardan dolayı merkezi kampüstedir. Merkez kampüste bulunan binalarımızın fiziki ve alt yapılarının eğitim ve öğretime uygun olması, buna rağmen merkezi kampüsteki binaların bir kısmının atıl durumda bulunması, ana kampüste akademik ve idari personel için lojman bulunması, Şırnak merkezde Kredi Yurtlar Kurumuna ait geniş kapasiteye sahip kız ve erkek öğrenci yurtlarının bulunması, İlgili birimin merkez kampüse taşınmasının ekonomik açıdan tasarruf sağlaması, geçici olarak taşınma ihtiyacını hasıl etmiştir. İdilli hemşehrilerimiz, öğretim üyelerimiz için lojman, öğrencilerimiz için yurt, eğitim şartlarına uygun binalar hazır ettiklerinde fakülte talebinde bulunduklarında üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İdil’deki Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi ve güçlenmesi için yeni bölümler açmayı planlamış durumdayız.”

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı