• BIST 100

    10923,53%-1,24
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,41% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5405,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    8831,38% -1,04

İHA muhabirlerinin de öldüğü TAG Otoyolu’ndaki feci kaza ile ilgili davada karar açıklandı

21 Eylül 2023, Perşembe 13:15
21 Eylül 2023, Perşembe 13:15
İHA muhabirlerinin de öldüğü TAG Otoyolu’ndaki feci kaza ile ilgili davada karar açıklandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İHA muhabirlerinin de öldüğü TAG Otoyolu’ndaki feci kaza ile ilgili davada karar açıklandı

Gaziantep’te 20 Ağustos 2022 günü meydana gelen, İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ile birlikte toplam 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci kaza ile ilgili otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, duruşmada “tek kusurlu ben değilim” diyen sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’i 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
Gaziantep’te 20 Ağustos 2022 günü kaza yapan araçtaki yaralıyı ambulansa taşıyanlara, arkadan gelen otobüsün çarpması sonucu meydana gelen feci kazanın karar duruşması görüldü. İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ile birlikte 3’ü itfaiye eri, 3’ü sağlık personeli olmak üzere toplam 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci kazanın dördüncü ve karar duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, karar duruşmasına SEGBiS üzerinden katılan ve ’tek kusurlu ben değilim’ diyen otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’i 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

“Ben kimseyi öldürmedim, kasıtlı yapmadım, cani değilim”
Sanık Abdulkadir Memiş karar duruşmasındaki savunmasında, “Ceza artırımını kesinlikle kabul etmiyorum. Taksirle öldürmeye teşebbüs edecek bir şey yapmadım. Olayla ilgili deliller de mevcut. Ben kimseyi öldürmedim, kasıtlı yapmadım. Cani değilim ben. Benim 3 tane çocuğum var, ben içeride oldukça onların yaşam hakkı elinden alınıyor. Bu bilinçli bir olay değil. Ben ekmeği için çalışan bir insanım. Kara yolları ve trafik ekiplerinin önlem almaması nedeniyle böyle elim bir kaza meydana gelmiştir. Yol güvenliği sağlanmış olsaydı bu kaza meydana gelmemiş olurdu. Benim bu kazada bir suçum yok. Tek suçlu olarak kendimi kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı tahliye ve beraat talep etti
Sanık avukatı ise kazada görevli polis memurlarının kusurlu olduğunu ifade ederek ve gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia ederek otobüs şoförünün cezaevinde 1 yılı aşkın süredir yattığı dönemin göz önüne alınarak tahliyesine sonrasında da beraatına karar verilmesini istedi.

Mağdur avukatları en üst sınırdan ceza talep etti
Mağdur avukatları ise tek tek söz alarak sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in bilinçli taksirden değil olası kasıttan adama öldürmeye teşebbüs ile en üst sınırdan ceza alarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve olayda görevli polis memurları hakkında suç duyusunda bulunulmasını talep etti.

Kazada ölenlerin yakınları en üst sınırdan ceza istedi
Duruşmada söz alan kazada hayatını kaybedenleri yakınları ise sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in kasıtlı olarak 16 kişinin ölümüne neden olduğunu beyan etti. Maktullerin yakınları, duruşmada gözyaşı dökerek sanık hakkında hiçbir ceza indirimi uygulanmadan en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Duruşmada son kez söz alan sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, 'Tarafların Benim ilk ifademde de pişman olduğumu söylemiştim. Vicdanı olan insan nasıl pişmanlık duymaz. Bu aracı ben ilk defa kullandım. Kaza yapan araçla ilgili hiçbir bilgim yok. Araçtaki arızaları bilirkişi raporunda okuyarak öğrendim. İlk kazadan hiçbir şekilde haberim yoktu. Son olarak aynı kazada ben de bir yakınımı kaybettim. Herkesin acısını anlıyorum. Herkesi çok iyi anlıyorum. Ben cani değilim, bu yaşıma kadar bir karıncayı dahi incitmedim' diye konuştu.

Sanık otobüs şoförüne 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi
Savunmaların ardından duruşmaya verilen ara sonrası tekrar toplanan mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’e bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan 20 yıl hapis cezası verilmesine, heyet indirim uygulayarak 16 yıl 8 hapis cezası verdiği sanığın tutukluluğunun devamına hükmetti. İndirim kararına mahkeme başkanının şerh düştüğü öğrenildi.

Batman'da kaçak et kesimine operasyon

Bingöl'de elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Malatya'da patates hasadı şenliği düzenlendi

Motosikletlerde "koruyucu eldiven" zorunluluğu getirildi

İl Millî Eğitim Müdürü Ciğer, Balpınar Belediye Başkanı ile okul ziyaretlerinde bulundu

Gercüş Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunuldu

Lisanslı depolarda ürün miktar tespit denetimi gerçekleştirildi

Ahmed-i Hani Mesire Alanı hizmete açılıyor

112 Acil Çağrı Merkezi ile MEM arasında iş birliği protokolü imzalandı

Rusya: Hava savunma sistemleri, 85 Ukrayna dronunu düşürdü

Seyir halindeki tırdan hayvan çalan şüpheliler yakalandı

Gıda denetimlerinde 2 bin 125 işletmeye 157 milyon lira ceza

Diyarbakır’da Organ Bağışı Haftası’nda öğrencilere farkındalık eğitimi

Sason'da yeni "Merkez Cami" açılışa hazırlanıyor

Konya’nın son saraç ustası İhsan Digilli: Bu meslek kaybolmaya mahkûm

Siirt’te diş alarmı: Çocuklarda çürük oranı artıyor

Kamu görevlisi yalanıyla dolandırıcılık yapan şahıs suçüstü yakalandı

Batman-Diyarbakır yolunda bitmeyen çile

Adana’da trafik denetimlerinde 12 bin 192 sürücüye ceza

Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması Konya’da başlıyor

Malatya tarihinin en büyük "suç örgütü" davası görülmeye başlandı

UNRWA: Gazze'de yaklaşık 100 binada 75 bin Filistinli barınıyor

Başkan Geçit: Çilesiz ve Karakavak taziye evlerimizi yakın bir zamanda hizmete sunacağız

Bursa'da organ bağışlayanlar için mevlit programı düzenlendi

Karlıova’da GES Projeleri tamamlanarak hizmete sunuldu

Konya’da karayollarındaki hız sınırlamaları yeniden değerlendirildi

Yılın en parlak ve en büyük dolunayı yarın gökyüzünde olacak

HÜDA PAR Tarsus Teşkilatından yoğun ziyaret trafiği

Adana'da iskele çöktü: Bir işçi öldü, biri ağır yaralandı

Adana Seyhan’da ekim ayında 812 aranan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da kaçak et kesimine operasyon

Bingöl'de elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Malatya'da patates hasadı şenliği düzenlendi

Motosikletlerde "koruyucu eldiven" zorunluluğu getirildi

İl Millî Eğitim Müdürü Ciğer, Balpınar Belediye Başkanı ile okul ziyaretlerinde bulundu

Gercüş Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunuldu

Lisanslı depolarda ürün miktar tespit denetimi gerçekleştirildi