• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,06
  • EURO

    50,98% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7307,83% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

İhracatın yıldızlarında hububat ihracatçılarına ödül yağmuru

19 Kasım 2023, Pazar 11:25
19 Kasım 2023, Pazar 11:25
İhracatın yıldızlarında hububat ihracatçılarına ödül yağmuru
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İhracatın yıldızlarında hububat ihracatçılarına ödül yağmuru

En fazla ihracat gerçekleştiren firmaların ödüllendirildiği GAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde Güneydoğulu ihracat şampiyonu ihracatçı firmaların 31’i ödül alarak geceye damga vurdu. Başarılı ihracatçıları kutlayan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu 2024 yılında daha yüksek performans göstereceklerine inandığını ifade etti.
2022 verileri baz alınarak en fazla ihracat gerçekleştiren firmaların ödüllendirildiği İhracatın Yıldızları Ödül Törenine Güneydoğulu Hububat Bakliyat ihracatçıları damga vurdu. 31 firmanı ödül aldığı gecede dünya sofralarına Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen lezzetli ürünleri ihraç eden Güneydoğulu ihracatçılar konuklar tarafından ayakta alkışlandı.
GAİB hizmet binasında düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Derya Bakbak, Eyüp Özkeçeci, Bünyamin Bozgeyik, Ertuğrul Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, sanayici, ihracatçı ve resmi kurum yöneticileri katıldı. Törende ödül almaya hak kazanan firmaların ödülleri GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz’ın yanı sıra törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören sonrası bir açıklama yapan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Sektörümüz her geçen gün ihracatını arttırarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bugün düzenlenen törende 31 firmamız ödül alarak bizleri gururlandırdı. Birliğimiz GAİB bünyesinde faaliyet gösteren birlikler arasında olduğu gibi sektörümüzle ilgili TİM’e bağlı birlikler arasında da liderliğini sürdürüyor. Son on yıldır bölgemizde yaşanan ve bütün dünyayı etkisi altına alan savaşlar ve krizlere rağmen birliğimiz üyeleri bütün şartları zorlayarak ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamak için dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde ödül almaya hak kazanan firmalarımızı ve firma temsilcilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Ocak-Ekim döneminde 3 milyar 75 milyon 163 bin dolarlık ihracata imza atıldı
2023 yılının Ocak-Ekim döneminde 3 milyar 75 milyon 163 bin dolarlık ihracata imza atan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği bu sonuçlarla Güneydoğu’nun en fazla ihracat yapan birliği unvanını korurken TİM bünyesindeki diğer hububat bakliyat birlikleri arasında ki liderliğini de sürdürdü. Elde edilen sonuçların ekip halinde büyük emekler sonucu uzun ve yorucu çalışmalar sonucu ortaya çıktığını ifade eden, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu 2023 yılının son bir buçuk ayında da kesintisiz ihracat için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.
Güneydoğulu ihracatçılar uzak doğu pazarlarına göz dikti
2024 yıl yol haritasının da belirlendiğini ifade eden Başkan Celal Kadooğlu yaptığı değerlendirmede, “2023 yılının başında bölgemizde yaşanan 6 Şubat depremi elbette bütün sektörler gibi bizleri de etkiledi. Ancak kısa zamanda toparlanan firmalarımız uluslararası taahhütlerini yerine getirmeye devam ederken yeni Pazar arayışlarımızda sürdü. 2024 yılında ilk ve en önemli faaliyetlerimizden birisini uzak ülkeler projesi kapsamında Güney Kore’de gerçekleştireceğiz. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak 14-19 Ocak 2024 tarihlerinde Güney Kore’nin Seul şehrine yönelik Sektörel Ticaret Heyeti Programı düzenlemeyi planlamaktayız. Mevcut pazarlarımızı korurken yeni Pazar arayışlarımız 2024 yılında da devam edecektir” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı

Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı

Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi

Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı

Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı

Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi

Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi

İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı

Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu

Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı

Etiyopya'da heyelan: 30 ölü

Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı

Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor

Malatya'da çatı yangını

Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı

Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi

Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu

Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi

Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü

Batman’da Birlik Sofrası: Şah-Mar İftarına Yoğun İlgi

İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi

İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı

Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı

Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi

Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı

Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü