• BIST 100

    17026,44%1,14
  • DOLAR

    43,83% 0,01
  • EURO

    51,72% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7264,84% 1,15
  • Ç. ALTIN

    11874,26% 0,29

İkinci el otomobilde fiyatlar bir ayda katladı

02 Haziran 2020, Salı 08:42
02 Haziran 2020, Salı 08:42
İkinci el otomobilde fiyatlar bir ayda katladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İkinci el otomobilde fiyatlar bir ayda katladı

Kovid-19’dan kaynaklı otomobil fabrikalarının kapalı olması ve arz sorunun yaşanması ikinci el otomobile fiyatlar arttı. Sıfır otomobil bayilerinin dahi ikinci ele döndüğü bugünlerde fiyatlar gitgide artıyor. Nisan’da yüzde 8.36 yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının daha da yükselişinin devam edeceği söyleniyor.

TALEP HAZİRAN’DA DAHA DA YÜKSELİR

İkinci el otomobil fiyatları mayıs ayında yüzde 8.36 artış gösterdi. Mayıs ayındaki fiyat artışıyla ilgili değerlendirmede bulunan Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Piyasa Kovid-19 öncesi dönemi yakaladı. Sıfır veya ikinci el fark etmeksizin herkesin kendi aracını kullanmayı tercih etme eğilimi oldukça yüksek. Nisan ayına göre mayıs ayında daha güçlü seyreden ikinci el araç alım talebi, sıfır araç fiyatlarında kurlardan kaynaklı yaşanan fiyat artışı ile birleşince mayıs ayında daha önceden de paylaştığımız fiyat artışlarının yaşanmasını sağladı. Talepteki toparlanmanın haziranda da devam etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYİ SIFIRI BIRAKTI İKİNCİ ELE SARILDI

Otomerkezi.net’in CEO’su Muhammed Ali Karakaş, artan döviz kurları sebebiyle sıfır kilometre araç satışı yapan bayilerin ikinci ele yöneldiğini belirterek, “Sektör dinamiklerinin değiştiği bu dönemde önüne geçilemez bir dijitalleşme sürecinin içindeyiz. Kurumsal bir çatı altında bütüncül hizmetleri online ortamda vermenin ne denli önemli olduğu ortaya çıkmış oldu. Geçtiğimiz ay yaptığımız araştırmada, bu zorlu dönemde yüzde 97,5 müşteri memnuniyetine ulaştığımız ortaya çıktı” diyerek sözlerine devam etti. İkinci el araç parkındaki dengelerin de değişiğini söyleyen Karakaş, 2020’nin ilk 5 ayında A segmentinin yüzde 19,5 oranıyla fiyatta en çok artış yaşayan sınıf olduğunu, 2011, 2012, 2014’ün de fiyatta en çok artış yaşayan model yılları olduğunu söyledi.

FİAT VE RENAULT PİYASANIN KRALI

Cardata, Türkiye ikinci el araç piyasasında en çok satan araçları sıraladı. Buna göre, ikinci elde en çok satan otomobil 2017 model Fiat Egea 1.3 MultiJet oldu. Bu modeli, 2016 model yılına ait Fiat Egea 1.3 MultiJet izlerken, 2016 model Renault Symbol 1.5 DCI en çok satan üçüncü otomobil oldu. Renault Symbol’ü sırasıyla; 2015 model Fiat Linea 1.3 MultiJet, 2015 model Volkswagen Passat 1.6 TDI BMT, 2016 model Volkswagen Passat 1.6 TDI BMT ve 2017 model Renault Megane 1.5 DCI takip etti.

2 ayda 914 bin ikinci el satıldı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’de mart ayında 624 bin 268 adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satılırken, bu sayı nisan ayında 290 bin 268 adet olarak gerçekleşti. Nisan ayındaki satış adedi geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 50’ye yakın bir daralma yaşandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD'nin Kuzeydoğunu etkisi altına alan şiddetli kar fırtınası nedeniyle 7 eyalette olağanüstü hal ilan edildi

Çin'de 5,1 büyüklüğünde deprem

Tarifeler konusunda anlaşmazlık nedeniyle AB-ABD anlaşması askıya alındı

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç, işgal rejimi ile askeri işbirliğine karşı duruyor

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria gündemiyle acil toplanacak

Güney Kore'de orman yangınları nedeniyle ulusal seferberlik ilan edildi

ABD, Beyrut'taki elçilik personelini tahliye edecek

Malatya'da park halindeki otomobilde yangın

AB'den Schengen vizelerinde yeni düzenleme

Peru'da askeri helikopter düştü: 15 ölü

Cizre'de öğrencilere YKS semineri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meşru dairede kalmak suretiyle süreci menziline ulaştıracağız

Nepal'de yolcu otobüsü nehre düştü: 19 ölü, 24 yaralı

Kötü bir ağız ve diş sağlığı, çeşitli hastalıklara neden olabiliyor

Vaiz Nergis: Ramazan ayı sabır, paylaşma ve bereket ayıdır

Ailede kaliteli beraberliği yakalayamayan çocuklar risk altında

Meksika'da kartel liderinin öldürülmesinin ardından sokaklar savaş alanına döndü

Şırnak'ta alacak-verecek kavgası cinayetle bitti

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazan aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma ayıdır

Başkan Er: Ramazan ayının ruhuna ve manevi iklimine uygun etkinlikler düzenliyoruz

Pakistan'da karakol saldırısı: 3 kolluk kuvveti hayatını kaybetti

Battalgazi'de Çamurlu TOKİ cami çevresindeki çalışmalar tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarına imkân sağlıyoruz

Sağlık-Der Başkanı Sezen: Oruç vücudu dinlendirir, kendini onarma sürecini başlatır

Siyonist yerleşimci çeteler, Batı Şeria'da bir camiyi ateşe verdi

İran, ABD ile geçici nükleer anlaşmaya varıldığı yönündeki iddiaları yalanladı

Bursa’da 120 camide öğrenciler teravih kıldıracak

Çatışmalar nedeniyle kapalı kalan Kongo-Burundi sınırı açıldı

Şehid Mustafa Çoban'ın annesi oğlunu kabri başında anlattı

Şanlıurfa’da ata tohumları çiftçilerle buluşuyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'nin Kuzeydoğunu etkisi altına alan şiddetli kar fırtınası nedeniyle 7 eyalette olağanüstü hal ilan edildi

Çin'de 5,1 büyüklüğünde deprem

Tarifeler konusunda anlaşmazlık nedeniyle AB-ABD anlaşması askıya alındı

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç, işgal rejimi ile askeri işbirliğine karşı duruyor

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria gündemiyle acil toplanacak

Güney Kore'de orman yangınları nedeniyle ulusal seferberlik ilan edildi

ABD, Beyrut'taki elçilik personelini tahliye edecek