İkizlerin duyarlılığı kediyi hayata bağladı

Tarih: 28.08.2023 11:00
İkizlerin duyarlılığı kediyi hayata bağladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İkizlerin duyarlılığı kediyi hayata bağladı

Batman’da evlerinin bahçesinde oynadıkları sırada yavru ve iki gözü kör olan kediyi fark eden 6 yaşındaki ikiz kardeşlerin duyarlılığı kediyi hayata bağladı.
Dün akşam saatlerinde bahçede oyun oynayan ikiz kardeşler Eylül Hazan ile Derya Deniz Tür, duvar dibinde çalılıklar arasında yavru bir kedi fark etti. Kediyi çalılıklardan çıkaran kardeşler, iki gözünün de kör olduğunu ve kaçmadığını fark etti. İkizler, kendi bisküvilerini suda ıslatıp yavru kedinin karnını doyurup su içirtti.
Kedinin durumuna üzülen kardeşler durumu babalarına ileterek adını “Boncuk” koydukları kediyi veterinere götürmesini istedi.
Baba Selman Tür, kızlarıyla birlikte yavru kediyi kutuya koyarak tedavi edilmek üzere Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürdü.
Kediyi o halde görünce çok üzüldüğünü belirten ikiz kardeşlerden Eylül Hazan Tür, “Bahçeye gitmiştik kedinin gözü kör olmuştu. Babama söyledik sonra birlikte hastaneye geldik” dedi.
İkizlerden Derya Deniz Tür ise, “Kardeşimle bahçede oynuyorduk, bu kediyi gördük ona su verdik, şimdi de tedavi için hastanedeyiz” ifadelerinde bulundu.
Sokak hayvanlarına özellikle de zararsız kedilere zarar verilmemesi gerektiğini belirten baba Selman Tür de, “Çocuklar kediyi görünce üzülmüşler. Suyunu içirdikten sonra gelip durumunu söyleyince ben de çocukların o üzüntüsünü görünce kalkıp kediyi veterinere götürdük. İki gözü kapalı inşallah burada sağlığına kavuşacaktır' diye konuştu.
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlisi Yakup Şahin, çocukları duyarlılıklarından dolayı kutladı.
Herkesi bu gibi hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet eden Şahin, “Bu çocuklar bize yavru ve iki gözü kapalı bir kedi getirdiler. Muhtemelen iki gözü de enfeksiyondan dolayı kapanmış olabileceğini düşünüyoruz. Tedavisini yaptıktan sonra inşallah kendi ortamına tekrar bırakacağız' şeklinde konuştu.

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İran'dan nükleer tesislerin durumuna ilişkin açıklama

Yarım asırdan fazladır marangozluk mesleğini devam ettiriyor

Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

Yükleniyor