• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

İlerleyen yaşına rağmen diktiği fidanlarla küçük bir orman oluşturdu

10 Aralık 2024, Salı 11:29
10 Aralık 2024, Salı 11:29
İlerleyen yaşına rağmen diktiği fidanlarla küçük bir orman oluşturdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardinli 75 yaşındaki Şeyhmus Erginoğlu, diktiği 30 bini aşkın ağaçla 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük töreninde “Kızılay Özel Ödülü” aldı.

Çevre dostu Şeyhmus Erginoğlu, Mardin’in farklı yerlerinde kapanan onlarca su kuyusunu açmasının yanı sıra masrafını bizzat üstlendiği binlerce ağacı toprakla buluşturdu.

Ağaç dikerek doğaya, hayvanlara, insanlara hizmetiyle ön plana çıkan Erginoğlu, bu yıl İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödüllerine layık görülerek, “Kızılay Özel Ödülü” ile ödüllendirildi.

Mardin Kızılay il merkez binasında il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Erginoğlu, duygularını İLKHA’ya paylaştı.

“İnsanlara özellikle de gençlere tavsiyem herkes eliyle bir ağaç diksin”

Karşılıksız bir şekilde ömrünü ağaç dikmeye ve doğaya adadığını belirten Erginoğlu, “Çok ağaç dikerek ve su kuyuları açmamla ‘Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri’ne layık görüldüm. Ağaç dikmek çok güzel bir duygu olduğu gibi çok faydalı bir hizmettir. Bazen ağaç diktiğim zaman beni gören bazı gençler, ‘Bu yaşlı amca doğaya bunca hizmet yapıyor bizler niye bu hizmetten mahrum kalalım?’ diyerek onlar da bana yardım etmeye, ağaç dikmeye başlıyorlar. Bu kusursuz doğaya ağaç dikmesek su kuyularını açmasak hepimiz her şeyden aciz olduğumuzun bir göstergesi olacaktır. Eskiden ticari olarak kullandığım bir minibüsü satarak karşılığında binlerce ağaç aldım. Çoğu ağacı kendim satın alarak dikiyordum. Şu ana kadar teklif edilmesine rağmen hiç kimseden para almadım almam da. Mardin’de şu ana kadar 30 bin civarında ağacı torakla buluşturdum. Bunun yanında bir tona yakın da palamut serptim. Hemen hemen palamutların hepsi ağaç oldu. Kentin birçok yerinde ağaç dikimini gerçekleştirdim. İnsanlara özellikle de gençlere tavsiyem herkes eliyle bir ağaç dikse Mardin yeşillikten geçilmez.” ifadelerini kaydetti.

Artuklu Kızılay Şube Başkanı Şehmus Arı ise yaptığı açıklamada “Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde iyiliğin ve dayanışmanın ışığını bir kez daha tüm dünyaya yaydı. Binlerce gönüllünün katıldığı bu anlamlı törende, Türkiye dâhil 30 ülkeden sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri, ulusal dernekler ve bireyler, insanlığa yaptıkları katkılardan dolayı ödüllendirildi. Bu ödüller, yalnızca bir teşekkür değil; iyiliğin sınır tanımadığını, gönüllülüğün evrensel bir değer olduğunu gösteren ve dayanışmanın gücünü bizlere hatırlatan birer semboldür. Artuklu Kızılay olarak bu anlamlı ödül için; 20 binin üzerinde ağaç dikimi, çeşme yapımı ve kaynak suların bakım ve temizliği çalışmaları nedeniyle aday gösterdiğimiz Şehmus Erginoğlu bu özverili çalışmaları nedeniyle Kırmızı Yelek Gönüllü Ödül Töreninde ‘Kızılay Özel Ödülü’ ile ödüllendirildi. Bu anlamlı çalışmaları ödülle taçlandırılan Şehmus Erginoğlu, iyiliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyerek toplumumuza ilham kaynağı oldu. Şehmus Erginoğlu’nu tebrik ediyor, yaptığı bu güzelliklerin herkese örnek olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

MEB’in dijital servisleri ÖBS ve OVA’dan 600 bini aşkın kişi yararlandı

Siirt halkından asgari ücret çağrısı: Artan gıda ve kira fiyatları karşısında 30 bin bile yetmez

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Ukrayna Karadeniz'de bir Rus tankerini daha vurdu

Umman ve Hindistan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzaladı

Mersin’de kaçak kazı operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şırnak’ta DENEYAP Çalıştayı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor