• BIST 100

    13989,52%-0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,55% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6065,11% 1,38
  • Ç. ALTIN

    9945,44% 1,10

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller

AFAD: Yoğun kar yağışında 22 bin 813 personel görev aldı

Balkanlar’da ortak savunma hamlesi

Siirt'te gebe kadın karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

Uçak seferlerine kar yağışı engeli

Türkiye enerji filosuna iki yeni sondaj gemisi kattı

Siirt'te yaralanan 7 yaşındaki çocuk karlı yollar aşılarak hastaneye ulaştırıldı

Doğu Akdeniz için soğuk hava uyarısı

Çin’in Tayvan çevresindeki tatbikatı ikinci gününde

Ağrı'da okullara kar tatili

Güney Kore'den yeni nükleer reaktör kararı

Nijerya'da 25 katlı binada yangın: 5 ölü, 12 yaralı

Bingöl’de kaygan yol kazaya neden oldu: 1 yaralı

Belçika'da iki tramvay çarpıştıı: 9 yaralı

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

Zonguldak'ta iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ABD’den İran ve Venezuela’daki 10 kuruluş ve kişiye yaptırım

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Enerji gibi temel ihtiyaçlarda devlet daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Tayland: Kamboçya sınırına duvar inşa etmeyi planlıyoruz

Karayolları, yoğun kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı

Letonya, Rusya sınırına 280 kilometrelik çit inşa etti

Yükseköğretim ile savunma sanayi arasında stratejik iş birliği

Güneydoğu Bölgesi’nde kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller