• BIST 100

    10979,73%0,70
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,97% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5577,32% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9236,33% -0,70

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 41'e yükseldi

Miniklerden Büyükşehir Belediye Başkanı Er'e ziyaret

HÜDA PAR: Atamalarda eş durumu mağduriyetleri giderilmeli

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze için sessiz çığlık: Artık çocuklar ölmesin

SDG/YPG'den Suriye askerlerine saldırı: 2 ölü

Yeşilay'dan "Zorunlu Tedavi Çalıştayı"

Adana halkı: Koskoca şehrin yeterli postane binası yok, konteyner yapı yerine kalıcı bir postane binası istiyoruz

İran, UAEA'nın yeni kararına ilişkin Avrupa ülkelerine tepki gösterdi

Gazze yararına düzenlenecek hayır çarşısına davet

Bakan Göktaş: Zararlı akımlar aile yapımızı derinden sarsıyor

Şırnak’ta 220 kişi daha kutsal topraklara uğurlandı

Araç üreticisi MAN, Almanya'da 2 binden fazla kişiyi işten çıkaracak

Diyarbakırlı hayırsever kira gelirlerini Gazze'ye bağışladı

İSTAHHED: Hepimizin emaneti olan çocukları korumak ortak sorumluluğumuz

Venezuelada petrol tesisinde patlama

Malatya'da kamyonet ile kamyon çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplam doğurganlık hızında felaketi yaşıyoruz

Kamboçya'da otobüs kazası: 13 ölü, 24 yaralı

"Dünyanın değer olarak kabul ettiği tüm metinler Gazze'de yok sayıldı"

Erzincan’da Ergan Dağı ağaçlandırma planı masaya yatırıldı

ABD yönetimi TikTok ve medya üzerindeki kontrolü artırıyor

DUS sınavı 2026'da iki defa yapılacak

Mardin Ovası'nda mısır hasadı başladı: Verim iyi, fiyat çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı

Ağrı'da düzenlenen operasyonda 3 tondan fazla kaçak motorin ele geçirildi

KOBİ’ler İçin Dijitalleşme Fırsatları Konferansı Mersin’de düzenlendi

Edirne'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

Motorine 1,78 TL zam geliyor

Ukrayna, Rusya’dan 1000 askerin cenazesini teslim aldı

Diyarbakır’da 3 aracın karıştığı kaza: Ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi'nden hafta sonu vezne hizmeti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 41'e yükseldi

Miniklerden Büyükşehir Belediye Başkanı Er'e ziyaret

HÜDA PAR: Atamalarda eş durumu mağduriyetleri giderilmeli

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze için sessiz çığlık: Artık çocuklar ölmesin

SDG/YPG'den Suriye askerlerine saldırı: 2 ölü

Yeşilay'dan "Zorunlu Tedavi Çalıştayı"

Adana halkı: Koskoca şehrin yeterli postane binası yok, konteyner yapı yerine kalıcı bir postane binası istiyoruz