• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,43% 0,01
  • EURO

    49,32% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5726,69% -0,93
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı

Batman tekstili çökerse, bir neslin geleceği de çöker

Endonezya'da sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 712'ye yükseldi

İçişleri Bakanlığı, Cizre'deki "koruma görüntüleri" hakkında inceleme başlattı

Bakan Fidan, Brüksel'de temaslarda bulundu

Bilecik’te 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 tutuklama

Putin'in, Kremlin'de Witkoff ve Kushner ile toplantısı başladı

Aksaray’da 5,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi

Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında biri gazeteci, biri çocuk 3 kişi şehit oldu

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı

İşgalciler, Gazze'den bir siyonist esirin eşyalarını teslim aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten sosyal medya için yaş sınırlaması ve kimlik doğrulaması talebi

Mersin Limanı’nda konteynerde 44 düzensiz göçmen yakalandı

Çoban koyunları ile tipiye yakalandı

Gazze Direniş Güvenliği, Şeyh Muhammed Ebu Mustafa suikastında işgalci ajanların rolünü ortaya koydu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: Eskimalatya'yı hak ettiği yere getireceğiz

Kurtulmuş: Filistin meselesiyle ilgili belki uzun yıllar sürecek yeni bir diplomatik mücadele dönemi başlıyor

Mardin’de engelliler günü programı düzenlendi

Ankara Valisi Vasip Şahin’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukukun önünde herkes eşittir, kimse layüsel değildir

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Diyarbakır’da düzenlenecek "Madde Bağımlılığı" paneline ilişkin açıklama

YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı

Batman tekstili çökerse, bir neslin geleceği de çöker

Endonezya'da sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 712'ye yükseldi

İçişleri Bakanlığı, Cizre'deki "koruma görüntüleri" hakkında inceleme başlattı

Bakan Fidan, Brüksel'de temaslarda bulundu

Bilecik’te 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 tutuklama

Putin'in, Kremlin'de Witkoff ve Kushner ile toplantısı başladı