İlk sarsıntıyı atlatan, ikincisinde enkaz altında kalan depremzede o anlar anlattı

Tarih: 11.02.2023 09:20
İlk sarsıntıyı atlatan, ikincisinde enkaz altında kalan depremzede o anlar anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İlk sarsıntıyı atlatan, ikincisinde enkaz altında kalan depremzede o anlar anlattı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremden kurtulan, fakat ikinci depremde ısınmak için girdiği deponun enkazında kalan 60 yaşındaki Duran Keleş, oğlu ve akrabaları tarafından kurtarıldı. Baba ve oğlu o anları anlattı.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde binlerce konut çökerken, yine binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde Malatya İskender Mahallesi’ndeki evinden sağ çıkmayı başaran Duran Keleş (60) ailesini güvenli bir noktaya götürdü. Hasta olan Keleş, havanın çok soğuk olması nedeniyle evinin yanındaki depoya girerek sobayı yaktı. Burada ısınmaya başlayan Keleş, 7.6 büyüklüğündeki depreme yakalandı. Deponun çökmesi sonucu enkaz altında kalan Keleş, aynı zamanda karbon monoksit gazına maruz kaldı. Oğlu ve akrabalarının yardımı ile 8 saat sonra enkaz altından çıkartılan Keleş, hastaneye kaldırıldı. Keleş, ardından tedavisi için Elazığ Medikal Hospital’a sevk edildi. Burada tedavisi devam eden Keleş ve onu kurtaran oğlu o anları anlattı.

'Yaşım 60 böyle ağır bir afet görmedik'
Birinci depremden sonra ailesinin boş alana gittiğini aktaran Duran Keleş, “Ben rahatsızdım, kar ve yağmur yağıyordu çıkmadım. İkinci sarsıntı daha büyük oldu. Depo olan yere soba kurduydum. Kapıda açılmadı. Ben çıkmaya çalıştım, ama çıkamadım. Soba devrilmişti. Molozlar üzerime geldi. O sırada bayılmıştım. Kaç saat kaldığımı net hatırlamıyorum. Oğlum ve çevredekiler geldi. Beni hastaneye götürdüler. Yaşım 60 böyle ağır bir afet görmedik. Allah devletimize ve milletimize böyle bir afet daha vermesin” dedi.

'Allah kuvvet verdi, girmeyi başardık ve çıkardık'
Babasını kurtaran İbrahim Keleş, “Babam bizi güvenli bir alana gönderdi. Annem şeker hastası ve felçti. Biz güvenli bir alana geçtik. Babam rahatsız olduğu için bizim bir depoda soba yaktı. Orada kalmayı tercih etti. İkinci depremde soba devrilmiş. Kapı açılmamış ve oradan çıkamamış. Biz telefonlar aradık ama ulaşmadık. Tekrar o noktaya geldiğimiz molozların altından kendi çabamızla çıkarmaya çalıştık. Çok şükür çıkardık. Allah bize onu bağışladı. Allah bu ülkeye bir daha böyle deprem vermesin. Allah kuvvet verdi, girmeyi başardık ve çıkardık. İlk başta ambulans yetişemedi, trafik kitlenmişti. Biz kendi çabamız ile sırtlayarak araçlarımızla hastaneye getirdik. Oradan da Elazığ’a sevk ettiler. Çok soğuktu. Eksi 5’lerdeydi. Zaten soğuk olmasa çoğu kişi içerde olmazdı. Çünkü herkes ikinci depreme yakalandı. Geçti diye herkes içeri girdi. Gerçekten soğuktu. Ateş yakılıyordu ateş bile ısıtmıyordu. O derece soğuktu. Battaniye fayda etmiyordu. Herkes evine girdi ve 7.6’da çok büyük zayiat aldık. Kimse çıkamadı. Zaten birinci depremde binalar zarar gördü, ikinci depremde ise yıkıldı” diye konuştu.

'Hekimlerimiz afetzedeler ilgili çaba sarf etmektedir'
Duran Keleş’in sağlık durumu hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Duru, “Duran amcamız Malatya’da 8 saat enkaz altında kaldıktan sonra çocuklarının kurtarması sonucu hastaneye sevk edildi. Burada takibi yapılmaktadır. Başında bir travması aynı zaman karbon monoksit zehirlenmesi olduğu için ona yönelik tedavileri düzenlenmiştir. Olayın başında beri hastanemiz Malatya ve çevre illerden çok sayıda kabulü yapmaktadır. Yoğun bakımlarımız, servislerimiz ve uzman hekimlerimiz afetzedeler ilgili çaba sarf etmektedir” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',104070,104071,104072,104073']

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

Yükleniyor