9330,3%0,20
39,39% 0,46
45,72% 1,01
4325,53% -0,05
6972,78% -0,60
On bir ayın sultanı Ramazan ayı, 1 Mart Cumartesi günü başlıyor. Ramazan ibadetleri, 28 Şubat Cuma akşamı ülke genelindeki camilerde kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak. Ardından, 1 Mart sabaha karşı sahura kalkılarak Ramazan’ın ilk orucu tutulacak.
Bu mübarek ay boyunca Müslümanlar, oruç ibadetinin yanı sıra teravih namazı kılacak, Kur’an-ı Kerim okuyacak ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunacak. Kur’an-ı Kerim’de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi ise 26 Mart’ta idrak edilecek.
Ramazan ayı boyunca mukabele okunacak, fitre ve zekât gibi yardımlaşma ibadetleri yerine getirilecek. İlk iftar, 1 Mart akşamı açılacak ve Ramazan, manevi coşkunun zirveye ulaştığı bir dönem olacak. (İLKHA)