• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

İmam-Hatip Bilgin: Miraç gecesinde Müslümanlara verilen en büyük ödül namazdır

25 Ocak 2025, Cumartesi 15:35
25 Ocak 2025, Cumartesi 15:35
İmam-Hatip Bilgin: Miraç gecesinde Müslümanlara verilen en büyük ödül namazdır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

"Namaz, Miraç Gecesi'nde ümmete verilen en büyük ödüldür" diyen İmam-Hatip Abdüllatif Bilgin, "Bu ibadeti sadece şeklen değil, manen ve aklen de idrak ederek yerine getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Miraç Kandili’nin önemi ve 23-30 Ocak “Dünya Kudüs Haftası” kapsamında, İmam-Hatip Abdüllatif Bilgin, İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın mucizevî yolculuğu Miraç Gecesi'nde, İslam ümmetine kazandırılan hediyeler ve Kudüs’ün İslam’daki yeri üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Bilgin, bu konuların günümüzde daha fazla idrak edilmesi gerektiğini aktardı.

Bilgin, Miraç Gecesi'nin Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın ruhen ve bedenen gerçekleştirdiği bir mucize olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, nübüvvetinin 11. yılında Recep ayının 27. gecesinde, Hicr-i İsmail denilen yerde beklerken Cebrail Aleyhisselam kendisine geldi. Bu esnada melekler de orada hazır bulundu. Peygamberimizin kalbi temizlenip hikmet ve imanla doldurulduktan sonra büyük bir yolculuk başladı. Bu yolculuğun birinci kısmı olan İsra, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya yapılan yolculuktur. İkinci kısmı olan Miraç ise Mescid-i Aksa’dan Sidretü’l-Münteha’ya yükselişi ifade eder. Bu yolculuk, ayet-i kerimede de açıkça belirtilmiştir.” şeklinde ifade etti.

“Yüce Allah, insanın taşıyamayacağı yükü yüklemeyeceğini vurgulamıştır”

Miraç Gecesi'nde ümmet için üç önemli mesajın alındığını vurgulayan Bilgin, “Bunlardan ilki beş vakit namazın farz kılınmasıdır. Namaz, Miraç Gecesi'nde ümmete verilen en büyük ödüldür ve müminin miracıdır. İkincisi, Bakara Suresi’nin son iki ayetinin indirilmesidir. Bu ayetlerde Allah, insana taşıyamayacağı yükü yüklemeyeceğini ve rahmetinin genişliğini vurgulamıştır. Üçüncü mesaj ise Allah’a şirk koşmayan herkesin affedileceği müjdesidir. Bir Müslüman, son nefesinde ‘La İlahe İllallah’ diyerek ruhunu teslim ederse bu kişi mutlaka cennete nail olacaktır.” ifadelerini aktardı.

Bilgin, günümüzde namaz kılma konusunda gençler arasında bir zayıflık olduğunu belirterek, “Namaz, cennetin anahtarıdır. Bu ibadeti sadece şeklen değil, manen ve aklen de idrak ederek yerine getirmeliyiz. Allah’ın emri olan bu temel ibadette eksik olmak, insanın Allah indindeki değerini düşürür. Bu yüzden gençlere namazın önemini anlatmalı ve onların bu ibadete yönelmelerine vesile olmalıyız” dedi.

“Kudüs, peygamberlerin ana mekânıdır”

Kudüs’ün Müslümanlar için taşıdığı derin anlamı da vurgulayan Bilgin, “Kudüs, peygamberler şehridir. İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan bu şehir, Mescid-i Aksa’yı barındırmaktadır. Kudüs, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ile birlikte ziyaret edilmesi tavsiye edilen üç mescitten biridir. Ancak bugün Kudüs, esaret altındadır ve Gazze’deki kardeşlerimiz zorluklarla mücadele etmektedir. Bizler, şu an onlarla birlikte olamasak da dualarımızla onların yanında olmalıyız. Bu, bir Müslümanın en önemli sorumluluklarından biridir” ifadelerini kullandı.

Miraç Kandili’ni ihya etmenin, Allah’a yaklaşmak ve bu önemli gecenin faziletlerinden yararlanmak için bir fırsat olduğunu belirten Bilgin, “Miraç Gecesi'nde verilen mesajları idrak ederek namaza sarılmalıyız. Aynı zamanda Kudüs ve Gazze’deki kardeşlerimizi dualarımızda unutmamalıyız. Bu geceler, hem bireysel arınma hem de ümmet bilincinin güçlenmesi için bir vesiledir.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı