• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

12 Haziran 2020, Cuma 20:34
12 Haziran 2020, Cuma 20:34
İmamoğlu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

Ekrem İmamoğlu, hayata geçirecekleri yeni taksi modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni model ile birlikte İBB, 5 bin taksiyi kiraya verecek. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt kentteki taksi sayısının yeterli olduğunu ifade etti. Taksici esnafı da kararı desteklemediklerini belirtti.

'GERÇEKTEN ÜZÜLDÜK, HABERİMİZ YOKTU'

Yeni taksi modeli kararıyla ilgili daha önceden bilgilendirilmediklerini ifade eden Veli Yurt, 'Gerçekten üzüldük. Çünkü haberimiz yoktu. Açıklamayı taksici esnafı üzüntüyle karşıladı. Çünkü yaşanan pandemi sürecinden dolayı esnafımız zaten evine zor ekmek götürüyor. Kaldı ki bu durumda taksi duraklarımızın önünde görebilirsiniz. Şu an esnafımız iş sıkıntısı yaşıyor. Bu süreçte böyle bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Olmamalıydı. Bizim esnafımız bir bedel ödedi ve bu plakaları aldı. Son olarak bu sayı 1990'da artırıldı. Ama maalesef İstanbul'da en büyük sorun trafik. Trafik çözülse bizim İstanbul'da taksi sayımız yeterlidir' diye konuştu.

'ESNAFIMIZIN TANSİYONU ŞU AN YÜKSELMİŞ DURUMDA'

Veli Yurt, 'Kesinlikler haberimiz yoktu. İstanbul'da bütün esnafımızın tansiyonu şu an yükselmiş durumda. Buradaki sıkıntı İstanbul'daki taksi sayısı değil. Önce trafik çözülmeli sonrasında taksi sayısı düzenlenmeli. İstanbul'da 17 bin 385 taksi var. Bir de mahalle korsanları var. Mahalle korsanlarının çözülmesi gerekiyor. Bir dönem taksimetre yoktu. Bir liste verilirdi. Liste fiyatı üzerinden taşımacılık yapılırdı. Şimdi mahalle korsanları bu şekilde hizmet veriyor. Önce bunlar çözülmeli. Bunlar çözülmedikten sonra taksi sayısının yeterli olup olmadığına şu an için karar verilmemeli. Kiralık plaka olayı kanunen geçerliliği olmayan bir düzenlemedir. Esnaf arasında alınıp veriliyor ama bunun kanun tarafı yok. Önce bunun kanun çerçevesinde oluşması gerekiyor. Plaka sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz' ' ifadelerini kullandı.

'ŞU AN 18 BİN TAKSİYLE İŞ YAPAMIYORUZ'

Taksicilik yapan Kenan Ertuğrul ise, 'Şu an da bile 18 bin taksiyle iş yapamıyoruz. Bir dönem tek ve çift plaka uygulaması başlatıldı. Biraz iş yapmaya başlamıştık. 5 bin taksi fazla. Başka bir plan varsa faydalı olabilir ama zannetmiyorum' şeklinde konuştu.

Taksici İsmail Kumandanveren, 'Bizi etkiler, şu an zaten işimiz yok. Biz akşama kadar oturuyoruz. Bütün taksiler burada. Bir saattir 10, 15 taksi duruyor. Taksi yeterli' ifadelerini kullandı.

'MEVCUT 18 BİN TAKSİ VAR YETERLİDİR'

Taksici Adem Ekinci de, 'Şu an taksi sayısı yeterli. Belli saatlerde olmuyor. İsterse 5 bin değil, 10 bin tane plaka çıkarsa belirli saatlerde zaten bulunmuyor. Sabah ve akşam 10 bin tane araba çıksın yine araba yok. Her tarafta araba var. Şu an mevcut 18 bin taksi var yeterlidir. Belli saatlerde olmuyor evet ama sonra sabah iş bitiyor arabalar duraklarda bekliyor' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Somali Cumhurbaşkanı, işgal rejiminin 'müdahalesini' kınadı ve Somaliland'da üs kurulmasını reddetti

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik

Batman'da maddi hasarlı kaza

Diyarbakır'da siyer yarışması heyecanı kadrajlara yansıdı

İstanbul Havalimanı Avrupa hava trafiğinde ilk sırada

Rusya, Ukrayna'da 2 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Siyer Yarışmasına katılanlardan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür

Siyer Yarışması'na katılan küçük çocuklar: Peygamberimizin hayatını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bingöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye sel can kayıplarına ve geniş kapsamlı hasara yol açtı

Hindistan'da lunapark kazası: 1 ölü, 13 yaralı

İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Fransa'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

İstanbul Havalimanı’nda 90 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi

Çocuklardan siyer yarışması mesajı: En güzel hediye Peygamberimizi tanımak

İran: ABD, gerekli ciddiyeti gösterirse nükleer görüşmeler sürer

Suriye'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 ölü, 2 kayıp

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını anlamak bizim için bir onurdur

Japonya'da Başbakan Takaiçi'nin partisi erken seçimde galip geldi

Kocaeli’de Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Van’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Gözlerinden rahatsız olan çocuk, Siyer Yarışması'na elinde mercekle katıldı

Portekiz, 40 yıl sonra ilk kez ikinci tur seçim için sandık başında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Somali Cumhurbaşkanı, işgal rejiminin 'müdahalesini' kınadı ve Somaliland'da üs kurulmasını reddetti

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik