-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İngiliz e-bankayı ‘Türkler’ yazıyor!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İngiliz e-bankayı ‘Türkler’ yazıyor!
Her yıl çift haneli büyüyen sektörün büyüklüğünün 5 milyar dolar civarına ulaştığı tahmin ediliyor. Bu sektörde faaliyet gösteren Tmob, iç pazarda önde gelen şirketlerin çözüm ortağı olmayı sürdürürken dünya pazarlarında da adını duyurmaya başladı. İngiltere’de üç yıl önce kurulan VIVE, e-banka olmaya karar verdiğinde Tmob’un kapısını çaldı. Tmob CEO’su Rudi Dökmecioğlu bu süreci şöyle anlattı:
“VIVE, 2017 yılında kuruldu ve 2020 başında e-banka olarak faaliyete geçti. Hedeflediği müşteriler genelde kredi notu nispeten düşük olan kişi ve kurumlar. Hızlı ve güvenilir altyapı kurma arayışındaki VIVE, deneyimlerimiz ve kendimize ait olan alt yapımıza güvenerek bizimle çalışmaya karar verdi. Pandemi ile birlikte çok daha fazla talep gören e-bankacılık konusunda oldukça deneyimli bir ekibiz. Hazırladığımız dijital platformda VIVE’a özel açık bankacılık temelli para yönetimi, kişisel kredi özelliği, finansman yönetim ekranı hazırladık. Ayrıca bütünsel bir müşteri deneyimi için hem mobil hem de web ara yüzleri hazırladık.”
Dijital bankacılığın 5 yıl içerisinde küresel olarak yılda yüzde 18’in üzerinde büyüyerek 2023’te 14 milyar dolarlık hacme yaklaşacağına ilişkin öngörüleri paylaşan Rudi Dökmecioğlu, “Bu rakamlardan da yola çıkılarak e-bankacılığın gelecekte önemli bir yere sahip olduğu aşikâr, çünkü burada maliyetler yüzde 70 düşerken hizmet hızı yüze 54 artıyor” dedi.
HIZLI BÜYÜYOR
Tmob’u 2009 yılında kurduklarını belirten Dökmecioğlu şöyle devam etti:
“Yola çıkarken amacımız şirketlerin mobilleşme ve dijitalleşme ihtiyaçlarına çözümler sunmaktı. Tmob, ‘Thinks mobility’ anlamına geliyor. Şirketlere ‘Yeni bir dünyada mobil ve dijital olmayı düşün!’ diyoruz. Kurumlara dijitalleşirken iş yapış şekillerini dönüştüren yenilikçi ve benzersiz çözümler sunuyoruz. Bugün, İstanbul’da ve ABD’de Kaliforniya, Palo Alto’daki ofislerimizden uluslararası pazarlarda bankacılık, telekomünikasyon, seyahat ve online perakende sektörlerine hizmet veriyoruz. 2020’nin ilk yarısında, özellikle mobil finansal servisler alanındaki çözümlere yönelik ciddi bir talep artışı yaşandı. Geçtiğimiz yıl belirlediğimiz yüzde 60 büyüme hedefimizi haziran ayı itibariyle aşmış durumdayız.”
İHRACAT ODAKLI
2009-2012 yılları içerisinde Türkiye’nin ilk 20 e-ticaretçisinin 13’ünün mobil ticaret platformunu kurduklarını anlatan Dökmecioğlu, “Yemeksepeti, GittiGidiyor, Trendyol, Markafoni, Hepsiburada, CarrefourSA, Teknosa gibi Türkiye’nin önde gelen perakendecilerinin iş ortağı olduk ve tamamını mobil ticarete geçirdik” bilgisini verdi.
İhracata 2018’de başladıklarını, ilk yıl ihracatın toplam ciro içindeki payının yüzde 12 olduğunu kaydeden Rudi Dökmecioğlu, “2019’da ise bu oran yüzde 64’e çıktı. Hedefimiz Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 10 teknoloji şirketi arasına girmek ve gelirimizin yüzde 90’ının ihracattan oluşması. Bugün Tmob, Türkiye dışında 7 ülkeye hizmet veriyor” dedi.
GENÇLERE ‘MOBİL’ TAVSİYESİ
Tmob CEO’su Rudi Dökmecioğlu, meslek seçimine hazırlanan gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
“Önümüzdeki dönemde ‘mobility’ kavramı büyük önem kazanacak. Mobil teknolojilerin geleceğine baktığımızda, büyük verinin mobil işgücünde, hizmet ve ürünler ile işlemleri iyileştirmenin yanı sıra maliyeti azaltma anlamında da ciddi etkiler yaratacak. Bununla birlikte mobil işgücünde akıllı teknolojiler benimsenmeye başlandı bile... Ayrıca ‘progressive web apps’ denilen aşamalı web uygulamaları da gelecek 5 yılda daha da yaygınlaşacak. Gençlerimizin kendilerini bu yönde geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.”
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Yükleniyor







