İngiltere'de Rus istihbarat gemisi alarmı

DÜNYA 23.01.2025 20:36:57 0
İngiltere
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Rus istihbarat gemisi Yantar'ın, İngiliz Münhasır Ekonomik Bölgesine (MEB) girdiğini ve 2 gün kaldığını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Rus istihbarat gemisi Yantar'ın, 20 0cak'ta İngiliz Münhasır Ekonomik Bölgesine (MEB) girdiğini ve 2 gün kaldığını söyledi.

Healey, şu an Kuzey Denizi'nde bulunan geminin, İngiltere'nin MEB alanından geçtiğini ve kıyıya 45 deniz mili yaklaştığını ifade etti.

John Healey, "Rus casus gemisi, İngiltere'nin kritik deniz altı altyapısı hakkında bilgi topluyor ve haritalama yapıyor." dedi. 20 0cak'ta İngiliz sularına giren geminin, burada iki gün kaldığını ve bu süre boyunca 2 İngiliz gemisi tarafından takip edildiğini anlatan Healey, "Gemi şu ana kadar uluslararası denizcilik kurallarına uygun bir şekilde seyretti. Ancak bu, Yantar'ın birkaç ayda ikinci kez kara sularımıza girişi." dedi.

Healey, Yantar'ın faaliyetlerini takip etmek için bir denizaltı görevlendirdiklerini ve bunun yüzeyde faaliyette bulunacağını kaydetti.

Yantar'ın yönünü Akdeniz'e çevirdiğini ve şu an Hollanda sularında olduğunu söyleyen Healey, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in şu mesajımızı duymasını istiyorum, sizi görüyoruz. Ne yaptığınızı biliyoruz. Bu ülkeyi korumak için hiçbir adımı atmaktan çekinmeyeceğiz." diye belirtti.

Healey, Ukrayna, Suriye ve ülke içindeki sıkıntılarına rağmen Rusya'nın İngiltere için en büyük tehdit olduğunun ifade etti. (İLKHA)

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Yükleniyor