GÜNDEM 6.03.2025 16:09:22 0

İnşaat işçilerinin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor

İnşaat işçilerinin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Ramazan’da ailelerinin geçimini sağlamak için demir bağlayan inşaat işçileri, hem işlerini yapıp hem de oruçlarını aksatmadan tutuyor.

Ağır şartlar altında çalışan inşaat işçileri, Ramazan ayında da hem işlerini yapıp hem de oruçlarını aksatmadan tutuyor. Günde ortalama 6-7 saat çalışan inşaat işçileri, bazen mesailerini iftar saatine kadar uzatıyor.

Bazı sektörlerde olduğu gibi inşaat alanında da mesai kısıtlamasına gidilse de Ramazan ayında zorlu meslekler kapsamında değerlendirilen inşaat işçiliği büyük bir sabır gerektiriyor.
Zor koşullarda oruç ibadetlerini yerine getiren inşaat işçileri, helal bir şekilde ailelerinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını söylediler.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan kalıp ve demir bağlama ustaları, işlerinin ağır olmasına rağmen Allah’ın verdiği güçle eksiksiz olarak oruçlarını tuttuklarını ifade ettiler.

"Allah güç ve kuvvet veriyor"

Yaklaşık 21 yıldır inşaatlarda çalışarak ailesinin geçindirdiğini belirten Bilal Şimşek, "Demirci ustasıyım ve 2004 yılından beri bu meslekte çalışıyorum. Oruç ayında da elimizden gelinceye kadar çalışıyoruz. Havalar biraz ısındı ama yine de Allah güç ve kuvvet veriyor. Normalde sabah 07.30 ile akşam 17.30 arasında çalışıyorduk ama Ramazan ayında olduğumuz için sabah işe erken gelip öğlen 13.30’a kadar çalışıyoruz. Normal şartlarda böyle bir havada yemeksiz ve susuz çalışılmazdı ama hava serin ve Allah da güç verdiği için çalışıyoruz. Çocuklarımızın rızkı için ve onlara helal ekmek götürebilmek için bu ayda çalışıyoruz." dedi.

"Bizim için oruç paradan önce geliyor"

Kendileri için oruç tutmanın para kazanmaktan daha değerli olduğunu ifade eden Mehdi Ertaş, "Evliyim ve 4 çocuğum var. Geçimimi inşaatlarda çalışarak sağlıyorum. Ramazan ayında olsak bile işimizin başında çalışıyoruz. Oruçlu olduğumuz için çalışma saatlerimizi ona göre biraz esnek tutuyoruz. Zorlandığımızda ise dinlenmeye çekiliyoruz. Bizim için oruç paradan önce geliyor. Geçim zor ve çalışmazsak kira, çocukların masrafı ve önümüzde bayram da var, nasıl olacak? Çok şükür ki Allah yardım ediyor ve hem çalışıyoruz hem de geçiniyoruz. Allah oruç tutmayanlara da oruç tutmayı nasip etsin." temennisinde bulundu.

"Bazen zorlansak da Allah yardım ediyor"

Bir diğer demirci ustası Adnan Başaran ise, şunları söyledi:

"15 yıldır bu işte çalışıyorum. Allah’a şükürler olsun ki işimden memnunum. Ramazan ayında da hem işimizde devam ediyoruz hem de orucumuzu da çok şükür eksiksiz tutuyoruz. Bazen zorlansak da Allah yardım ediyor. Evli ve 5 çocuğum var. Çocuklarımın rızkını kazanmak için çalışıyorum." (İLKHA)

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Narin Güran cinayeti davası 30 Mayıs'a ertelendi

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Afganistan heyelan: 20 ev yıkıldı

HAMAS: Özgürlük Gemisi'ne saldırı, siyonist rejimin devlet terörüdür

Savunma ihracatında yüzde 54 artışla yeni zirve

Bingöllü öğrenci, matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazandı

İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var

Türkiye'nin ham çelik üretimi geriledi

Yükleniyor