• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

İnternet altyapısındaki ihmallerden Genç ilçe halkı mağdur

24 Mayıs 2025, Cumartesi 15:44
24 Mayıs 2025, Cumartesi 15:44
İnternet altyapısındaki ihmallerden Genç ilçe halkı mağdur
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bingöl’ün Genç ilçesinde uzun süredir devam eden internet altyapısı sorunlarına ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, yetkililere çağrıda bulundu.

Doğru, halkın temel iletişim ihtiyaçlarının bile karşılanamadığını belirterek, mevcut altyapının hem eski hem de yetersiz olduğunu vurguladı.

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçede yıllardır çözüm bekleyen internet altyapısı sorununa dikkat çekti.

Günümüz şartlarında internetin; eğitim, çalışma ve kamu hizmetlerine erişim açısından hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden doğru, Genç ilçesinin bu konuda yaşadığı mağduriyetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, “İlçemizde uzun süredir devam eden internet altyapısı sorunları, ne yazık ki halkımızın en temel iletişim ihtiyaçlarının bile karşılanmasına engel olmaktadır. Mevcut altyapı hem eski hem de yetersizdir. Günümüz koşullarında evden çalışma, uzaktan eğitim ve kamu hizmetlerine erişim gibi birçok alanda internet hayati bir ihtiyaç haline gelmişken, ilçemizin bu konuda hâlâ mağduriyet yaşaması kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

İlçedeki vatandaşların yıllardır yetkili kurumlara başvuruda bulunduğunu hatırlatan Doğru, “Vatandaşlarımız, bu soruna çözüm bulunması amacıyla çok defa Telekom Müdürlüğü’ne dilekçelerle başvurmuş, yetkililerle görüşmüş ve çözüm talep etmiştir. Hatta 2025 yılı içerisinde internet kapasitesinin artırılacağına dair resmî sözler verilmiş, çeşitli projeler kamuoyunda konuşulmuştur. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki, bütçe yetersizliği gerekçesiyle bu projelerin iptal edildiği, kamuoyunda sıklıkla dile getirilen bir iddia haline gelmiştir. Bu durum halkımız nezdinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Çünkü ilçemizde yapılacak olan altyapı çalışmaları çok büyük bütçeler gerektirmemektedir. Ayrıca, halkımızın Telekom’a ödediği faturalar ve hizmet bedelleri, söz konusu yatırımın maliyetini fazlasıyla karşılayacak düzeydedir.” ifadelerini kullandı.

Doğru, halkın en çok sorduğu sorulardan birini şu şekilde aktardı:

 “Halkımız haklı olarak şunu sormaktadır: 'Yıllardır Telekom’a düzenli olarak ödediğimiz faturalar, neden ilçemize internet altyapı yatırımı olarak dönmemektedir?' Bu soru, ilçemizde yaşayan her bir vatandaşın ortak serzenişidir ve cevapsız bırakılmamalıdır. Özellikle yeni yapılan konutlara internet altyapısı sunulmaması, bu sorunun geçici değil, yapısal bir ihmal olduğunu göstermektedir. Bu, yalnızca bugünün değil, aynı zamanda geleceğimizin de göz ardı edildiğinin açık bir göstergesidir.”

HÜDA PAR olarak halkın yanında duracaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını aktaran Doğru, “Bizler HÜDA PAR olarak, bu meselede sessiz kalmayacağız. İlçemizin ve halkımızın yanında durmaya, onların sesi olmaya devam edeceğiz. Buradan ilgili kurumlara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Sorumluluklarınızı yerine getirin. Halkın taleplerine kulak verin. İnternet altyapısı ile ilgili çözümleri daha fazla geciktirmeyin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da havalimanı çevresinde sis etkili oldu

Emeklilerin fark ödemeleri 4 Şubat’ta hesaplara yatacak

Şanlıurfa’da pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Dr. Yükselmiş: Bel fıtığı 20'li yaşlarda giderek artıyor

Şanlıurfa için meteorolojik uyarı

18 il için "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Yalanın psikolojik nedenleri ve belirtileri

Gaziantep İl Müftülüğüne Tekirdağ İl Müftüsü atandı

Epstein dosyaları açıldı, "ahlaki çürüme" tartışması büyüdü

Kenevir üretimine 21 ilde izin

Hamza Akın ile Fatıma Zühre Öztürk’ün mutluluğuna anlamlı şahitlik

Ateşkese rağmen bu sabah Gazze'de yine katliam: 11 şehit

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü yöneticisi Türkiye'ye getirildi

Meteoroloji'den sağanak, kar ve çığ tehlikesi uyarısı

Şam'ın PKK/SDG hamlesi: Yeni anlaşma Suriye'de dengeleri nasıl değiştirecek?

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da havalimanı çevresinde sis etkili oldu

Emeklilerin fark ödemeleri 4 Şubat’ta hesaplara yatacak

Şanlıurfa’da pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Dr. Yükselmiş: Bel fıtığı 20'li yaşlarda giderek artıyor

Şanlıurfa için meteorolojik uyarı

18 il için "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Yalanın psikolojik nedenleri ve belirtileri