• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

İnternet altyapısındaki ihmallerden Genç ilçe halkı mağdur

24 Mayıs 2025, Cumartesi 15:44
24 Mayıs 2025, Cumartesi 15:44
İnternet altyapısındaki ihmallerden Genç ilçe halkı mağdur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöl’ün Genç ilçesinde uzun süredir devam eden internet altyapısı sorunlarına ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, yetkililere çağrıda bulundu.

Doğru, halkın temel iletişim ihtiyaçlarının bile karşılanamadığını belirterek, mevcut altyapının hem eski hem de yetersiz olduğunu vurguladı.

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçede yıllardır çözüm bekleyen internet altyapısı sorununa dikkat çekti.

Günümüz şartlarında internetin; eğitim, çalışma ve kamu hizmetlerine erişim açısından hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden doğru, Genç ilçesinin bu konuda yaşadığı mağduriyetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, “İlçemizde uzun süredir devam eden internet altyapısı sorunları, ne yazık ki halkımızın en temel iletişim ihtiyaçlarının bile karşılanmasına engel olmaktadır. Mevcut altyapı hem eski hem de yetersizdir. Günümüz koşullarında evden çalışma, uzaktan eğitim ve kamu hizmetlerine erişim gibi birçok alanda internet hayati bir ihtiyaç haline gelmişken, ilçemizin bu konuda hâlâ mağduriyet yaşaması kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

İlçedeki vatandaşların yıllardır yetkili kurumlara başvuruda bulunduğunu hatırlatan Doğru, “Vatandaşlarımız, bu soruna çözüm bulunması amacıyla çok defa Telekom Müdürlüğü’ne dilekçelerle başvurmuş, yetkililerle görüşmüş ve çözüm talep etmiştir. Hatta 2025 yılı içerisinde internet kapasitesinin artırılacağına dair resmî sözler verilmiş, çeşitli projeler kamuoyunda konuşulmuştur. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki, bütçe yetersizliği gerekçesiyle bu projelerin iptal edildiği, kamuoyunda sıklıkla dile getirilen bir iddia haline gelmiştir. Bu durum halkımız nezdinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Çünkü ilçemizde yapılacak olan altyapı çalışmaları çok büyük bütçeler gerektirmemektedir. Ayrıca, halkımızın Telekom’a ödediği faturalar ve hizmet bedelleri, söz konusu yatırımın maliyetini fazlasıyla karşılayacak düzeydedir.” ifadelerini kullandı.

Doğru, halkın en çok sorduğu sorulardan birini şu şekilde aktardı:

 “Halkımız haklı olarak şunu sormaktadır: 'Yıllardır Telekom’a düzenli olarak ödediğimiz faturalar, neden ilçemize internet altyapı yatırımı olarak dönmemektedir?' Bu soru, ilçemizde yaşayan her bir vatandaşın ortak serzenişidir ve cevapsız bırakılmamalıdır. Özellikle yeni yapılan konutlara internet altyapısı sunulmaması, bu sorunun geçici değil, yapısal bir ihmal olduğunu göstermektedir. Bu, yalnızca bugünün değil, aynı zamanda geleceğimizin de göz ardı edildiğinin açık bir göstergesidir.”

HÜDA PAR olarak halkın yanında duracaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını aktaran Doğru, “Bizler HÜDA PAR olarak, bu meselede sessiz kalmayacağız. İlçemizin ve halkımızın yanında durmaya, onların sesi olmaya devam edeceğiz. Buradan ilgili kurumlara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Sorumluluklarınızı yerine getirin. Halkın taleplerine kulak verin. İnternet altyapısı ile ilgili çözümleri daha fazla geciktirmeyin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kartalkaya’daki otel yangını davasında 11 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Gazze'de işgal saldırıları: 2 şehit bir yaralı

İranlı yolcular hızlı trenle Ankara’ya gelecek

İran, işgal rejiminin bir askeri şirketin çalışanlarının kimliklerini ve video kayıtlarını yayınladı

Batman'da market yangınında büyük çapta maddi hasar oluştu

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Darfur’daki şiddet olayları sonrası üç ülkeden ortak açıklama

Müftü Durmuş: Taziye kültürünü kaldırmak değil, külfeti azaltmak istiyoruz

Bacağını kaybeden küçük kız, Avrupa Yetim Eli’nin desteğiyle protezine kavuştu

Şanlıurfa genelinde bakım çalışması: Çok sayıda ilçe elektriksiz kalacak

Tanzanya'nın kadın cumhurbaşkanı adayı, seçimleri yaklaşık yüzde 98 oranla kazandı

Hindu tapınağında izdiham: 10 ölü çok sayıda yaralı

"Yeni anayasa" tartışmalarına ve çözüm arayışlarına normsal katkı: "Medine Sözleşmesi"

Bursa İl Sağlık Müdürü Çetin: MHRS sistemi ile vatandaşların sağlığa erişimi kolaylaştı

Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesine 16 yeni ambulans eklendi

Gaziantep'te farklı suçlardan 16 kişi yakalandı

Zeytin hasadı döneminde işgalcilerden 259 saldırı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Semerkant’ta UNESCO zirvesi: Eğitim, yapay zekâ ve kültürel miras gündemde

1 Kasım 2025 altın fiyatlarında son durum

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat’tan çağrı: Şeffaf Dijital Denetleme Sistemi kurulmalı

31 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon: 50 kişi tutuklandı

Merdavi: Ben-Gvir ve terörist işgal hükümeti esirlerin katlini meşrulaştırıyor

Ankara UNRWA ofisinin kurulmasına dair anlaşmanın onaylanması uygun bulundu

BM: Batı Şeria'da zeytin hasadı sezonu, son 5 yılın en yüksek saldırılarını görüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndaki yeni atamalar Resmi Gazete'de

Ekim enflasyonu pazartesi açıklanıyor: Gözler TÜİK verilerinde

Batman'da 5 kum ocağı kapatıldı: İşletmeciler ve kamyoncular mağduriyetlerini dile getirdi

Bakan Bolat: Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatındaki artış rekabet şartlarına rağmen sürüyor

BM Güvenlik Konseyi Batı Sahra için özerklik planını destekledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kartalkaya’daki otel yangını davasında 11 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Gazze'de işgal saldırıları: 2 şehit bir yaralı

İranlı yolcular hızlı trenle Ankara’ya gelecek

İran, işgal rejiminin bir askeri şirketin çalışanlarının kimliklerini ve video kayıtlarını yayınladı

Batman'da market yangınında büyük çapta maddi hasar oluştu

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Darfur’daki şiddet olayları sonrası üç ülkeden ortak açıklama