-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
iPhone 12 Pro ekranıyla şaşırtabilir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
iPhone 12 Pro ekranıyla şaşırtabilir
Apple, tableti iPad Pro’da ProMotion adı verilen bir teknolojiyi kullanıyor. 120 Hz ekran yenileme oranı sunan bu teknoloji, içeriğin oldukça yumuşak bir şekilde kaydırılmasını ve hareket ettirilmesini sağlıyor. Görünüşe göre bu teknoloji sadece iPad Pro’larda da kalmayacak.
Bir YouTube kanalı, XDA yazarı Max Winebach’tan da aldığı bilgilerle iPhone 12 Pro ile ilgili ortaya çıkan son bilgileri aktardı. Videoda, iPhone 12 Pro’nun 6,7 inçlik OLED ekranında da ProMotion teknolojisinin yer alacağını ifade etti.
Kaynaklar tarafından ortaya atılan iddialara göre Apple mühendisleri, 90 Hz yerine otomatik olarak 60 Hz ile 120 Hz yenileme oranı arasında değişecek 120 Hz’lik bir ekran kullanmak istiyor. Bu sayede batarya ömrü de korunmuş olacak. Ancak ProMotion’ın çok daha fazla güç tüketmesinden ötürü Apple’ın sadece optimizasyonlara sırtını dayayamayacağını ve daha büyük fiziksel bir batarya kullanması gerekeceğini de söylemek gerekiyor.
Ortaya atılan bu yeni iddianın aslında daha önce ortaya çıkan bilgilerle birbirini doğruladığı söylenebilir. Ice Universe, geçtiğimiz senenin temmuz ayında “Apple, 2020 model iPhone’larda 60 Hz / 120 Hz değişebilir ekran yenileme oranı üzerinde düşünüyor. Samsung ve LG ile görüşmeler yürütüyor” demişti.
Videoda ifade edilen bir diğer nokta Face ID ile ilgili. Face ID, daha geniş açılarda çalışması için geliştirilecek ve daha iyi bir yüz takibine sahip olacak. iPhone 12 Pro’nun çentiğinde de ufak bir küçülme yaşanacak. Ayrıca Navy Blue renk seçeneği, Gece Yeşili renk seçeneğinin yerini alacak.
Kamera tarafına bakıldığında iPhone 12 Pro’nun kamerası 12 MP olarak kalacak ancak biraz daha büyük olacak. Otomatik odaklanma ve Gece Modu gibi düşük ışık fotoğraflarında da geliştirmeler olacak. Telefoto lens tarafına bakıldığında 3x optik yakınlaştırmaya ve Gece Modu resimleri desteğine kavuşacak. Ayrıca yeni nesil iPhone amiral gemisinde tıpkı iPad Pro’da olduğu gibi LiDAR sensörü bulunacak.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
Yükleniyor







