• BIST 100

    9258,79%-0,92
  • DOLAR

    38,98% 0,05
  • EURO

    44,33% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4128,56% -1,36
  • Ç. ALTIN

    6629,45% -0,90

Irak Türkmen Bakanı Aydın Maruf depremzelere yardım için Silopi’de

GÜNDEM 14.02.2023 11:35:33 0
Irak Türkmen Bakanı Aydın Maruf depremzelere yardım için Silopi’de

Irak Türkmen Bakanı Aydın Maruf depremzelere yardım için Silopi’de

Irak Türkmen Cephesinden Türkiye’deki depremzedeler için hazırlanan yardım tırları Şırnak’ın Silopi ilçesine ulaştı. Yardımlar deprem bölgesine koordineli bir şekilde gönderilmek üzere Silopi Kaymakamlığına teslim edildi.
Irak Türkmen Bakanı Aydın Maruf, beraberindeki yardım malzemeleri ile Silopi Kapalı Spor Salonuna geldi. Silopi Kaymakamı Cihat Koç tarafından karşılanan Aydın Maruf, kapalı spor salonunda depremdeler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Spor salonunda kayıt yapan depremzedelerle bir araya gelen Bakan Maruf depremzedeleri teselli ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra yardım tırı önünde bir açıklamada bulunan Irak Türkmen Bakanı Aydın Maruf, “6 Şubat’ta maalesef Türkiye Cumhuriyetinin farklı illerinde bir deprem oldu. Bu deprem neticesinde bir çok insanlarımız hayatını kaybetti. Birçok insanımız da yaralandı. Hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet dilerim. Yerleri mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Yaralı olanlara yüce Allah’tan acil şifalar dilerim. Biz Iraklı Türkmenler olarak veya bölgede yaşayan insanlar olarak Türkiye’nin yanında olmak Türkiye’ye destek vermek durumundayız. Her zaman Türkiye’nin yanındayız. Türkiye zor şartlar altında olan insanlara da sahip çıkmıştır. Destek vermiştir. Erbil Ankara arasında geçmişten bugüne kadar güzel ilişkiler var. Bu ilişkiler içerisinde de Türkmenlerinde büyük bir rolü vardır” diye konuştu.
Silopi Kaymakamı Cihat Koç da, Bakan Aydın Maruf önderliğinde ilk günden itibaren Irak Türkmenlerinin yanlarında olduğunu yürekten hissettiklerini söyledi. Koç, 'Bütün Irak Türkmenlerine çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yani özellikle Irak’tan bir kardeşlik türküsü yazılıyor. Bu kardeşlik türküsü üzerinden de bütün Türkiye’ye bu türkünün nağmeleri yankılandırılıyor. Allah burada emeği geçen herkesten razı olsun. Her zaman söylediğimiz gibi bugün acıda birleşiyoruz. İnşallah yarın sevinçte güzelliklerde de aynı birliği göstereceğiz. İnşallah bugün hep birlikte ağlıyoruz ama yarın hep beraber güleceğimiz günlerde olacak. Devletimiz alidir. Dostlarımızda, dost kardeş ülkelerimizle birlikte bu yaralarımızı da saracağız. Üstesinden hep birlikte geleceğiz” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',115279,115280,115281,115282,115283,115284']

Muğla açıklarında 93 düzensiz göçmen yakalandı

Sudan'da kolera alarmı: Vakalar 2 bin 700'ü aştı

Tayvan ile Çin arasında askeri tansiyon yine zirvede

HAMAS yetkililerinden El Arabiya'nın iddialarına yalanlama

Kocaeli'de 3,1 büyüklüğünde deprem

Siirt’te yaz öncesi temizlik seferberliği başladı

Siirt’te miniklere yangın güvenliği eğitimi

Hatay'da kuduz karantinası

Malatya Valisi Yavuz: Eylül itibariyle, deprem öncesine kıyasla yüzde 25 daha fazla dersliği hizmete açmış olacağız

Elazığ’da feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasası utancından bu milleti mutlaka kurtaracağız

Malatya'da fen lisesi öğrencilerinin yaptığı İHA Türkiye birincisi oldu

Gaziantep'te Şehir Hastanesi'nde Radyonüklid İyot Tedavi Merkezi açıldı

Irak'ta yasadışı silah deposunda patlama: 1 polis hayatını kaybetti, 7 yaralı

Türkiye’nin ilk "Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı" Bursa’da açıldı

BM: Gazze'ye daha fazla yardım malzemesine ihtiyaç var

Almanya'dan Ukrayna'ya patriot füzesi yardımı

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yürütülen tahkikatları gayet olumlu karşılıyoruz

Bingöl'de 3,6 büyüklüğünde deprem

ABD'de silahlı saldırı: 2 ölü, 9 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan zirvesine katılacak

Çin’de kimyasal fabrikasında patlama: 5 ölü, 19 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bini geçti

Moskova barış muhtırasını yakında Kiev'e teslim edecek

Nijerya'da silahlı saldırı: 20 ölü

ABD'nin USAID kararı Bangladeş'te 50 bin kişiyi işsiz bıraktı

Bursa Yüksek Hızlı Tren hattının açılacağı tarih belli oldu

Mardin’de Gazzeli çocuklar için gökyüzüne balon bırakıldı

Battalgazi Belediyesi yüzme kurslarına yoğun ilgi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ