• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

İran: Baskı veya tehdit gölgesinde nükleer müzakere etmeyeceğiz

25 Şubat 2025, Salı 18:33
25 Şubat 2025, Salı 18:33
İran: Baskı veya tehdit gölgesinde nükleer müzakere etmeyeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, "Daha önce de defalarca belirtildiği gibi İran'ın nükleer konudaki tavrı nettir ve biz baskı veya tehdit gölgesinde müzakere etmeyeceğiz." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Tahran'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya ile her alanda istişarelerinin sürdüğünü belirten Erakçi, bugünkü görüşmelerin de iyi ve verimli geçtiğini ve çeşitli konuları ele aldıklarını söyledi; ikili ilişkilerin yanı sıra Batı Asya, Güney Kafkasya ve bölgelerdeki konuları görüştüklerini aktardı.

İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin hızla ilerlemekte olduğunu belirten Erakçi, İran-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın Nisan ayında yapılacağını duyurdu.

Enerji, demir yolu ve turizm alanlarında yakın işbirliğinin devam ettiğini ifade eden Erakçi, "Bugünkü görüşmede Filistin, Lübnan, Suriye konularını ele aldık. Doğal olarak Siyonist rejimin suçlarını kınıyoruz. Gazze halkının zorla göç ettirilmesine yönelik yeni plan İran tarafından kınandı. Bölge ülkelerinin bu konudaki tutumu nettir. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları toplantısı yakın gelecekte yapılacaktır." açıklamasını yaptı.

"Suriye konusunda Rusya ile hemfikiriz. İran olarak Suriye halkının iradesi temelinde istikrar ve barışın sağlanmasını, ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasını istiyor ve barışı destekliyoruz." ifadesini kullanan Erakçi, İran'ın Lübnan konusundaki tutumunun da net olduğunu; ateşkesin sürdürülmesini ve rejimin işgal altındaki Lübnan topraklarından tamamen çekilmesini istediklerini kaydetti.

İran’ın bölgedeki direniş eksenini her zaman desteklediğini belirten Abbas Erakçi, ‘’Direniş gruplarının haklı ve doğru hedefler için savaştığına inanıyoruz." diye ekledi.

Erakçi, "Güney Kafkasya'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında barışın sağlanmasını istiyoruz. Afganistan'daki gelişmeler İran ve Rusya'yı yakından ilgilendiriyor ve Bu konuda görüşmelerimiz her zaman devam ediyor." diye konuştu.

İran nükleer programına ilişkin Dışişleri Bakanı Erakçi, "Daha önce de defalarca belirtildiği gibi İran'ın nükleer konudaki tavrı nettir ve biz baskı veya tehdit gölgesinde müzakere etmeyeceğiz." dedi ve  maksimum baskı uygulanmadığı sürece nükleer konuda ABD ile doğrudan müzakerenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı