• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,05
  • EURO

    50,28% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6429,65% 1,05
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,59

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri ile görüştü

24 Haziran 2025, Salı 17:31
24 Haziran 2025, Salı 17:31
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri ile görüştü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran medyasına göre Pezeşkiyan, Katar Emiri ile telefon görüşmesinde ülkesinin Katar'daki ABD üssünü füzelerle hedef alma nedenlerine değindi.

Dün yaşanan olayın yalnızca, ABD'nin siyonist rejimin İran topraklarına yönelik doğrudan ve açık saldırısına bir yanıt olduğunu belirten Pezeşkiyan, İran’ın dost, kardeş ve komşu ülke Katar’a karşı herhangi bir karşıtlık niyetinde olmadığını belirtti.

İran halkı ve hükümetinin, Katar’ın İran’a yönelik dostane ve kardeşçe tutumlarının farkında olduğunu belirten Pezeşkiyan, özellikle zor günlerde gösterilen tüm destek, dayanışma ve işbirliği için teşekkürlerini iletti.

ABD ile yürütülen müzakerelere değinen Pezeşkiyan, "Sorunları çözmek için müzakereler yürütüyorduk. Ancak bu müzakereler sürerken saldırıya uğradık. Görüşme teklifleri vardı ama baskı ve askeri saldırı altındaki müzakereler, saldırganın taleplerini dayatma amacı taşıdığı için bizim açımızdan kabul edilemezdi. Bu nedenle önce siyonist rejimin saldırısına uygun bir yanıt verilmesi gerekiyordu.” diye konuştu.

Siyonist rejim ve onun destekçilerinin, İran'ın Gazze, Lübnan ya da Suriye olmadığını, birkaç saldırıyla İran’ın istikrarını bozup hedeflerine ulaşamayacaklarını gördüğünü vurgulayan Pezeşkiyan, İran halkının sonuna kadar karşı duracağını ve meşru haklarını savunacağını kaydetti.

Katar Emiri'ne savaşın durdurulması için gösterdiği tüm çabalar, destekler, dayanışmalar ve İran’la olan samimi işbirliği için teşekkür eden Pezeşkiyan, "Dünkü füze saldırısının yalnızca ABD’nin siyonist rejimin askeri saldırısına katılımına verilen bir yanıt olduğunu ve kesinlikle Katar’a karşı bir niyet taşımadığını siz ve Katar halkının bilmesini isterim.” dedi.

Pezeşkiyan, İran’ın Katar ile yapıcı, dostane ve kardeşçe ilişkilerini geliştirmeyi amaçladığını ve ilk fırsatta Doha’ya giderek, Emir ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çözüm yollarını konuşmak istediğini ifade etti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ise bu telefon görüşmesinin yalnızca dost ve komşu İran Cumhurbaşkanı ile değil, "derin bir dostluğu paylaştıkları samimi bir arkadaşla yapıldığını" söyledi.

Ülkesinin hem açık hem de gizli şekilde, siyonist rejimin İran’a saldırısı da dahil olmak üzere, bölgeyi bu tür gerilimlerden uzak tutmak için çok çaba sarf ettiğini ifade eden Katar Emiri, bunu İran halkına olan sevgilerinden ve komşu, dost ve kardeş bir ülkeye karşı görevlerinin gereği olarak yaptıklarını belirtti.

Katar’daki ABD üssünün İran’a karşı hiçbir saldırı için kullanılmadığını ve kullanılmayacağını belirten Katar Emiri, böyle bir şeyin olmasına da kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı. (İLKHA)

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı

Danimarka ve Almanya'dan Grönland için "askeri" adım

Kahramanmaraş’ta 2 bin 958 sentetik hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Lavrov: Hiçbir üçüncü taraf Rusya-İran ilişkilerinin doğasını değiştiremez

Akdeniz Tekstil Fuarı Mersin’de ziyaretçilere açıldı

Malatya'da rahatsızlanan 1 yaşındaki bebek ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

Paşinyan: AB'ye koşulsuz olarak üye olmak istiyoruz

ABD, 75 ülke için göçmen vizesi işlemlerini durdurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileriyle bir araya geldi

Rusya, St. Petersburg'da saldırıyı engelledi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’de teknokrat komite açıklaması

Witkoff, Trump'ın Gazze barış planının ikinci aşamasının başladığını duyurdu

Malatya’da alacak-verecek kavgasında 1’i ağır 4 kişi yaralandı

Filistinli gruplardan Gazze'yi yönetecek komiteye ilişkin açıklama

Cizre’de Suriye protestosu sonrası arbede: 2 gözaltı

Tunceli’de okullara 1 günlük ara

Rus kuvvetler, bir yerleşim yerini daha ele geçirdi

Son 24 saat içinde Gazze hastanelerine 15 şehit getirildi

Organize Sanayi Bölgesi sayısı 373’e çıktı

ABD, artan gerilimin ortasında Orta Doğu'daki üslerinden personelini çekiyor

Filipinler’de çöp sahasındaki çökmede ölü sayısı 20'ye yükseldi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Yavaş’ın su iddialarına yanıt

Müstakil yapılara yeni imar düzenlemesi

Malatya'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı siyer sınavı başvuruları cuma günü sona eriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı