• BIST 100

    17218,55%-0,18
  • DOLAR

    43,76% 0,08
  • EURO

    51,76% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7032,99% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,68

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 20:36
13 Ekim 2024, Pazar 20:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da ilk teravih coşkusu: Camiler doldu, vatandaşlardan tövbe ve birlik mesajı

ABD’li yazar Friedman: Netanyahu hem Trump'ı hem de Amerikalı Yahudileri sömürüyor

HAKSİAD ile Ziraat Katılım arasında faizsiz finans iş birliği görüşmesi

YÖK üniversitelerde Ramazan ayına yönelik mesai kolaylığı istedi

Peru’da kongre yeni geçici devlet başkanını seçti

Hanau’daki ırkçı saldırının 6’ncı yılında hayatını kaybedenler anıldı

Bakan Memişoğlu’ndan HPV aşısı açıklaması

Döviz kurları bugün ne kadar?

Ticaret Bakanlığı 45 günde 48 bin firma ve 5,6 milyon ürünü denetledi

‘Casperlar’ soruşturmasında 9’u polis 17 şüpheliye gözaltı talimatı

Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

California’da çığ altında kalan 8 kayakçı öldü

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Samsun’da yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi yaralandı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara'dan genel af kararı

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin kurşunuyla bir Filistinli şehit oldu

Cenevre sonrası bölgede askeri hareketlilik: Washington gözünü Tahran'ın adımlarına çevirdi

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze ve Batı Şeria gerilimi: Siyonist rejime sert eleştiriler

Diyarbakır'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgalcilerin baskısına rağmen Aksa'da 60 bin kişilik direniş

Bakanlıktan ASKİ’ye 2 milyon 98 bin lira para cezası

Yalova merkezli 6 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 12 gözaltı

Akçakale’de ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanyası dağıtıldı

Anadolu Aşiretleri Federasyonu Genel Başkanı Armağan’dan Ramazan ayı mesajı

Nostaljik araçlarla sahura uyandırıyorlar

Edirne’de otomobil tamponunda 11 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Havalimanı’nda 20 Afrika Gri Papağanı ele geçirildi

Erzurum’da 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Biyoteknolojide mikroorganizmalar çalıştayı gerçekleştirildi

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da ilk teravih coşkusu: Camiler doldu, vatandaşlardan tövbe ve birlik mesajı

ABD’li yazar Friedman: Netanyahu hem Trump'ı hem de Amerikalı Yahudileri sömürüyor

HAKSİAD ile Ziraat Katılım arasında faizsiz finans iş birliği görüşmesi

YÖK üniversitelerde Ramazan ayına yönelik mesai kolaylığı istedi

Peru’da kongre yeni geçici devlet başkanını seçti

Hanau’daki ırkçı saldırının 6’ncı yılında hayatını kaybedenler anıldı

Bakan Memişoğlu’ndan HPV aşısı açıklaması