• BIST 100

    10879,13%-1,75
  • DOLAR

    42,21% 0,26
  • EURO

    48,92% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5415,55% 0,50
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 20:36
13 Ekim 2024, Pazar 20:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı, koalisyon pazarlıkları başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak tatbikat

HAMAS, Kazakistan'ın "İbrahim Anlaşması"na katılmasını kınadı

Çin nadir toprak elementleri kısıtlamalarını durdurdu

Bosna Hersek'teki huzurevi yangınında ölü sayısı 13'e yükseldi

Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne balistik füze fırlattı

Azimle başlayan meslek yolculuğu: Hiçbir zaman hak etmediğim paraya el uzatmadım

HAMAS liderlerinden El Hayye: 7 Ekim Filistin davasını yeniden ön plana çıkardı

Gençler camiyle buluştu: Namaz dinimizin direğidir

Bulgaristan'da meydana gelen trafik kazasında 6 kaçak göçmen hayatını kaybetti

Sudan'daki çatışmalar kolera salgınını şiddetlendirdi: 2 bin ölü

Hacı adaylarına 'sağlık raporu' uyarısı

18 milyon öğrenci için ilk ara tatil başladı

Meksika açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da sahte faturalı 44 kamyon lastiği ele geçirildi

Gençler evlilikten uzaklaşıyor: Ekonomik zorluklar ve değer erozyonu evliliği zorlaştırıyor

Sudan ordusu, başkent bölgesine bir drone saldırısı düzenlendiğini bildirdi

Gaziantep'te "Ailenin Geleceği, Tehditler, Değerler ve Çözüm Arayışları" sempozyumu başladı

UNRWA: Gazze’de her 5 çocuktan biri temel aşılardan mahrum kaldı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Halkın mağduriyetine rıza gösteremeyiz

Batman'da okul kantinlerinde denetim: 4 kantine para cezası

Liberal Parti Genel Başkanı Gülabi'den HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gidecek

MASKİ'den ilçelere yeni depo yatırımı

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Dağıstan'da helikopter kazası: 4 ölü 3 yaralı

Memur-Sen Konya İl Başkanı Karlıer: Erdemli ve üretken nesil yetiştiremiyorsak, kendimizi sorgulamalıyız

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 31 gözaltı

Filistinli esirlere yönelik baskılar artıyor: Hücreler iki kat kalabalık, Kur’an yasağı getirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı, koalisyon pazarlıkları başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak tatbikat

HAMAS, Kazakistan'ın "İbrahim Anlaşması"na katılmasını kınadı

Çin nadir toprak elementleri kısıtlamalarını durdurdu

Bosna Hersek'teki huzurevi yangınında ölü sayısı 13'e yükseldi

Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne balistik füze fırlattı