• BIST 100

    16639,57%1,21
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,32% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6852,20% 5,37
  • Ç. ALTIN

    11711,15% 2,97

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 20:36
13 Ekim 2024, Pazar 20:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Singapur’dan beyin yaşlanmasına karşı yeni keşif

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Ahlak seferberliği başlatılmalı

İsveç ve Danimarka'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemi yardımı

Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

İmam hatiplilerden 81 ilde kan bağışı kampanyası

Türkiye'de yapılması beklenen ABD-İran görüşmelerine Pakistan da davet edildi

Gazze’deki Sivil Savunma yakıt yokluğu sebebiyle araçlarının kontak kapattığını duyurdu

Gaziantep’te 6 Şubat’ta eğitime 1 gün ara verildi

Diyarbakır'da Beraat Kandili Mevlid-i şerif ve ilahilerle ihya edildi

13 günlük aramanın ardından bulunan Nimet Kılıç’ın cenazesi morga kaldırıldı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Konya Ereğli’de KOM'dan şafak operasyonu

Şanlıurfa’da geri dönüşüm yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Psikolog Bozkuş: Uyku bozukluğu sosyal ilişkileri de iş hayatını bozar

Turizm Bakanı Ersoy Malatya’da konuştu

Üniversitelerden afetlere dijital çözüm: “El Ele İyilik” AFAD sistemine entegre edilecek

Tahran, AB büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı: 7 bin hektarlık askeri alan betona değil, yeşile açılmalı

İLKSAY tarafından düzenlenen "Din ve Psikoloji Atölyesi" için başvurular başladı

HÜDA PAR’dan Ağrı'daki kar temizleme çalışmalarının yetersizliğine "sembolik karneyle" tepki

Şanlıurfa’da park halindeki araçta bir kişi ölü bulundu

Şanlıurfa’da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Doktor Aslan: Sigara bırakmada profesyonel destek hayat kurtarıyor

Marcos’a yolsuzluk ve anayasayı ihlal suçlaması: Meclis kritik karar aşamasında

HAMAS'tan Gazze Şeridi'ne dönmek isteyenlere yönelik uygulamalara tepki

Gribe karşı doğal destek: Ihlamur ve bitki çayları

Sentetik medya dönemi kitapla masaya yatırıldı

Bursa’da yaklaşık bir ton balığa el konuldu

Mahalle sakinlerinden belediyeye tepki: Çamur içinde yaşam mücadelesi veriyoruz

Batman'da yetişkinler için Kur'an'ı Kerim kursu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Singapur’dan beyin yaşlanmasına karşı yeni keşif

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Ahlak seferberliği başlatılmalı

İsveç ve Danimarka'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemi yardımı

Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

İmam hatiplilerden 81 ilde kan bağışı kampanyası

Türkiye'de yapılması beklenen ABD-İran görüşmelerine Pakistan da davet edildi

Gazze’deki Sivil Savunma yakıt yokluğu sebebiyle araçlarının kontak kapattığını duyurdu