• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 20:36
13 Ekim 2024, Pazar 20:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz

Asgari ücret artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz bulunuyor

Yeşilyurt Belediyesi'nden "Önem" projesi kapsamında gençlik etkinliği

Bursa’da 5 bin 900 işletmeye 67 milyon TL ceza

Belediye Başkanı Geçit: Afetlere dirençli, modern bir kent oluyoruz

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı