• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,67% 0,16
  • EURO

    45,73% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4295,01% 0,10
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 08:36
13 Ekim 2024, Pazar 08:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Yumurtalık'ta denize giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti

Putin: 3. Dünya Savaşı ihtimali artıyor

Çıkan yangında konteyner küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

Otomobil bisiklete çarptı; 3 yaralı

Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırımlar

“Gazze’de çocuklar bu yıl da karne alamadı, dünya sınıfta kaldı”

Diyarbakır'da 50 dönüm ekili alan yandı

Kamyonun sıkıştırdığı otomobil orta refüje çıktı

Yemen'de Gazze ve İran'a destek mitingi düzenlendi

İzmir'de orman yangını

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yaz okullarına kayıtlar başladı

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ sanal kart uygulamasını başlattı

BM'den çatışmaların kontrol edilemez şekilde yayılabileceği uyarısı

Karnelerini alan Gazzeli kardeşler sevinç ve hüznü birlikte yaşadı

Hafif ticari araç devrildi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze Küresel Vicdan Yürüyüşü çığ gibi büyümeli

İran-Avrupa Zirvesi Cenevre'de başladı

Akdeniz açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Husi: Filistin halkının, ümmetin özgür insanlarının ve İran İslam Cumhuriyeti’nin yanındayız

Çocuklarda sanal oyun bağımlılığının ilacı gerçek oyun

Elazığ'da Gazze’ye destek yürüyüşü: Susmayacağız, affetmeyeceğiz!

Rus ordusu Ukrayna'da ilerliyor

HSK'nın Ana Kararnamesi tamamlandı: 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değişti

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası

UNICEF: Gazze'ye abluka sona ermezse çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak

Bakan Fidan, Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri İbrahim'i kabul etti

Önce Gazze, şimdi İran: Frankfurt’ta siyonist rejimin saldırıları protesto edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Yumurtalık'ta denize giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti

Putin: 3. Dünya Savaşı ihtimali artıyor

Çıkan yangında konteyner küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

Otomobil bisiklete çarptı; 3 yaralı

Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem