• BIST 100

    10918,50%-1,07
  • DOLAR

    42,51% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5760,43% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 20:36
13 Ekim 2024, Pazar 20:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

Usulsüz çakar kullanan sürücü trafikten menedildi

Mobil kaçak trafolar dronla görüntülendi

Siyonist rejim Suriye'nin güneyinde yeni saldırılar ve kara ihlalleri gerçekleştirdi

Öğrenci servisiyle kamyonet çarpıştı: 14 yaralı

Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari Batman'da yakalandı

Güney Ege ile Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Yerlikaya: 33 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı

Altın dalgalı seyir izlemeye devam ediyor

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

11. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

Ateşkes ihlalleri sürüyor: Siyonist rejim ateşiyle Filistinli kadın şehit oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Çorba Çeşmesi" hizmete açıldı

Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı

Ağrı şehir merkezine yakın bölgede domuz sürüsü görüntülendi

Mersin'de 13 noktada eş zamanlı asayiş uygulaması

Ruanda ve Kongo arasında barış anlaşması imzalandı

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

İran'dan Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikat

Ağrı’da denetlenen 750 gıda işletmesinden 5'ine idari para cezası uygulandı

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetiminde 5 kişi gözaltına alındı

Rusya’dan Ukrayna’ya: Karadeniz saldırısının bir bedeli olacak

İzmir açıklarında geri itilen 10 düzensiz göçmen kurtarıldı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

Adana'da çocukların kullandığı otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Edirne'de tarihi eser operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Usulsüz çakar kullanan sürücü trafikten menedildi

Mobil kaçak trafolar dronla görüntülendi

Siyonist rejim Suriye'nin güneyinde yeni saldırılar ve kara ihlalleri gerçekleştirdi

Öğrenci servisiyle kamyonet çarpıştı: 14 yaralı

Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari Batman'da yakalandı

Güney Ege ile Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Yerlikaya: 33 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı