İran'dan nükleer görüşmelere ilişkin açıklama

DÜNYA 3.03.2025 22:57:14 0
İran
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanlığı, E3 olarak adlandırılan İngiltere, Almanya ve Fransa ile nükleer görüşmeleri sürdürme konusunda mutabakata vardıklarını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ile Rusya liderleri arasında görüşmelerde İran'ın nükleer konusunun da görüşülüp görüşülmediğine ilişkin olarak, "ABD ile Rusya arasında bu konuda görüşmelerin olması doğaldır ancak önemli olan İran nükleer meselesinde ne yapılacaksa İran'ın görüşü alınmadan yapılmayacak olması ve Rus dostlarımızın mutlaka bizimle istişare edecekleridir." açıklamasını yaptı.

Bekayi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İran ile ABD arasında arabuluculuk yapacağına dair iddialara ilişkin ise "Bu konuların önemi göz önüne alındığında birçok taraf, sorunların gündeme getirilmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade edebilir. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında ülkelerin arabuluculuk önermeleri doğaldır." dedi.

Bekayi, nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Almanya ve Fransa ile nükleer görüşmelere ilişkin olarak, "Bu görüşmelerin devam etmesi konusunda mutabakata varıldı. Şu anda yeni bir müzakere turunu istişare ediyoruz. Biz ve üç Avrupa ülkesi görüşmelerin gerekli olduğuna inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bekayi, işgal rejjiminin Suriye'deki saldırıları ile ilgili olarak "Bizim görüşümüze göre, Suriye'nin toprak bütünlüğünü baltalayacak herhangi bir eylem kesinlikle kabul edilemez. Bu konu bölgedeki tüm ülkeler tarafından dikkate alınmalı ve rejimin güvensizliği yayma komplolarını ilerletmesine izin verilmemelidir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına operasyon: 18 Kalaşnikof ele geçirildi

HÜDA PAR Heyeti Eskişehir'de temaslarda bulundu

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Yükleniyor