• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

İş Bankası ve İmeceMobil’den Çiftçiler Günü’ne özel etkinlik

14 Mayıs 2024, Salı 16:00
14 Mayıs 2024, Salı 16:00
İş Bankası ve İmeceMobil’den Çiftçiler Günü’ne özel etkinlik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İş Bankası ve İmeceMobil’den Çiftçiler Günü’ne özel etkinlik

Türkiye İş Bankası ve iştiraklerinden tarım odaklı teknoloji şirketi İmeceMobil, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle tarımın dünyadaki ve ülkemizdeki kritik önemi, sektördeki zorluklar ve çözümlerin masaya yatırılacağı “İş’le İmece Buluşmaları” etkinlik serisini başlattı.

İş Bankası ve İmeceMobil’in “Bir avuç toprak, bir dünya umut” temasıyla hayata geçirdiği “İş’le İmece Buluşmaları”nın ilki 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 2022 yılında 20 milyar TL’lik bir tarımsal üretim hacmi oluşturmayı başaran ve ekonomik büyüklüğünün yüzde 17’sini tarım sektöründen sağlayan Diyarbakır’daki etkinlikte çiftçiler, sektör paydaşları ve akademisyenlerle bir araya geldi. Etkinliğe Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar da katıldı.

“Doğru yöntem ve teşviklerle tarım üretimi güçlendirilebilir”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz açılış konuşmasında, Diyarbakır’ın dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını, yörenin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ilk tarihsel izlerini taşıdığını ve bölgenin ülkemizin tarımsal üretimine ve hayvancılık faaliyetlerine önemli bir katkı sağlamaya devam ettiğini ifade etti.

Girdi maliyetleri, iklim değişikliği, su kaynaklarının yanlış kullanımı, tarım sektörüyle uğraşan genç nüfusun giderek azalması gibi sektördeki zorlayıcı unsurlara da değinen Sezgin Yılmaz, ancak teknolojinin etkin kullanımı, eğitim, doğru yöntem ve teşviklerle ülkemizin tarım alanındaki potansiyeline kavuşabileceğine işaret etti. Bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayan İş Bankası’nın tarım stratejisi doğrultusunda üreticiyi desteklemek ve ülkemizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmaya devam edeceğini söyleyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “100. yılımızda da tarımı stratejik önceliklerimiz arasında konumlandırıyoruz. Geleneksel bankacılık anlayışının ötesine geçerek tarımı, teknoloji ve finansla buluşturuyoruz. Tarım alanında aldığımız inisiyatifler, ziraat fakülteleriyle düzenlediğimiz etkinlikler, ülkemizin verimli ovalarında açtığımız Tarım İhtisas Şubeleri, gerçekleştirdiğimiz çiftçi buluşmaları ve tarım teknolojisine dair genç girişimcileri destekleyen Workup Agri programımızla, kadın ve çocuk odaklı projelerimizle çiftçiye en çok kazandıran banka olma hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin bereketli toprakları, dört mevsimi yaşayan iklimi, çok özel coğrafi konumuyla tüm dünyada tarımın ve gıdanın parlayan yıldızı olacağına inanıyoruz.”

“Tarımın geleceği için teknolojik gelişim zorunlu”
İmeceMobil Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam ise İmeceMobil’in İş Bankası’nın tarım stratejisi doğrultusunda 2019 yılında tarım alanında teknolojinin etkin kullanımı ve üreticilere dijital çözümler sunulması için hayata geçirildiğini ifade ederek tarımın geleceği için teknolojik gelişimin zorunlu olduğunu vurguladı.

Sağlam, “Üretimde topraktan tutun gübreye ve insan kaynağına kadar tüm üretim faktörlerinin etkin kullanılması, teknolojinin tabana yayılması ile mümkün. Yapay zeka, otonom ekipmanlar, mevcut ekipmanların otomatikleştirilmesi, uydu ve drone teknolojisi gibi çözümlerle ülkemizde tarım üretiminin artırılması en önemli gayelerimizden biri” diye konuştu.

İmeceMobil uygulamasının çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda yenilendiğini belirten İlker Mehmet Sağlam, çiftçilerin uygulama üzerinden hem finansa hem de uzman destekli uydu servisi, gübre planlama, tarla analiz sistemleri, zirai drone ile bitki besleme gibi akıllı tarım çözümlerine ulaşabildiğini belirtti. Sektör paydaşlarının tarım için her şeye ulaşabileceği dijital tarım platformu olma yolunda adım adım ilerlediklerini ifade eden Sağlam “İmeceMobil uygulaması, tarımsal üretim süreçlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamakla kalmıyor, finansal ürün/hizmetlere erişim, ödeme sistemleri gibi alanları da kapsayacak şekilde, yeni tarım ve finans teknolojileri ile sürekli olarak yenilenmeye devam ediyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İrfan Donat’ın moderatörlüğünde tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu- Harran Üniversitesi, Prof. Dr. Ali Ünlükara- Kayseri Erciyes Üniversitesi, Düziçi Kadın Kooperatifi Kurucusu Rahime Yüksel, Tarım CAN Akademi Kurucusu Mustafa Evran’ın konuşmacı olduğu bir panel gerçekleşti.

İran, kuraklıktaki su ihtiyacını deniz suyundan gidermeye çalışıyor

Avustralya’da Filistin’e destek ve Eurovision kararına protesto gösterisi

TPAO'nun Diyarbakır ve Kırklareli’ndeki sahaları için kamulaştırma kararı

TİGEM'den 1200 küçükbaş hayvan için satış ihalesi

TBMM'de bütçe mesaisi başlıyor

BM: Gazze'de kadınların yükü ağırlaşıyor

Sudan'da iç savaş şiddetleniyor: Çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı

Bakan Fidan: Gazze'de uluslararası güç görüşmeleri ilerliyor, hedef işgalcilerle Filistinlileri ayırmak

Kalass: Çoğu ülke HAMAS'ın silahsızlandırılmasını üstlenmek istemiyor

El-Halil'de işgalciler iki Filistinliyi şehit etti

Ahmed eş-Şara: israil bölgedeki gerginliklerin temel kaynağı

İstanbul TEM'de 7 araç birbirine girdi: 2 yaralı

Kasım ayında Gazze ve Batı Şeria'da 57 basın ihlali: Gazeteciler hedef alınmaya devam ediyor

24 il için sarı kodlu uyarı: Kar ve sağanak bekleniyor

Alaska'da 7,0 büyüklüğünde deprem

Gazze'de anne ve oğlu siyonist rejimin ateşiyle şehit oldu

Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Orban: AB, 2030’a kadar Rusya ile savaşa hazırlanıyor

Batman'da "Yeni Selahaddinler Arıyoruz!" programı düzenlendi

Kamyonet ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, kuraklıktaki su ihtiyacını deniz suyundan gidermeye çalışıyor

Avustralya’da Filistin’e destek ve Eurovision kararına protesto gösterisi

TPAO'nun Diyarbakır ve Kırklareli’ndeki sahaları için kamulaştırma kararı

TİGEM'den 1200 küçükbaş hayvan için satış ihalesi

TBMM'de bütçe mesaisi başlıyor

BM: Gazze'de kadınların yükü ağırlaşıyor

Sudan'da iç savaş şiddetleniyor: Çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı