• BIST 100

    15036,80%0,81
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,40% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6364,11% 1,82
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

İş Bankası ve İmeceMobil’den Çiftçiler Günü’ne özel etkinlik

14 Mayıs 2024, Salı 16:00
14 Mayıs 2024, Salı 16:00
İş Bankası ve İmeceMobil’den Çiftçiler Günü’ne özel etkinlik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İş Bankası ve İmeceMobil’den Çiftçiler Günü’ne özel etkinlik

Türkiye İş Bankası ve iştiraklerinden tarım odaklı teknoloji şirketi İmeceMobil, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle tarımın dünyadaki ve ülkemizdeki kritik önemi, sektördeki zorluklar ve çözümlerin masaya yatırılacağı “İş’le İmece Buluşmaları” etkinlik serisini başlattı.

İş Bankası ve İmeceMobil’in “Bir avuç toprak, bir dünya umut” temasıyla hayata geçirdiği “İş’le İmece Buluşmaları”nın ilki 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 2022 yılında 20 milyar TL’lik bir tarımsal üretim hacmi oluşturmayı başaran ve ekonomik büyüklüğünün yüzde 17’sini tarım sektöründen sağlayan Diyarbakır’daki etkinlikte çiftçiler, sektör paydaşları ve akademisyenlerle bir araya geldi. Etkinliğe Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar da katıldı.

“Doğru yöntem ve teşviklerle tarım üretimi güçlendirilebilir”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz açılış konuşmasında, Diyarbakır’ın dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını, yörenin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ilk tarihsel izlerini taşıdığını ve bölgenin ülkemizin tarımsal üretimine ve hayvancılık faaliyetlerine önemli bir katkı sağlamaya devam ettiğini ifade etti.

Girdi maliyetleri, iklim değişikliği, su kaynaklarının yanlış kullanımı, tarım sektörüyle uğraşan genç nüfusun giderek azalması gibi sektördeki zorlayıcı unsurlara da değinen Sezgin Yılmaz, ancak teknolojinin etkin kullanımı, eğitim, doğru yöntem ve teşviklerle ülkemizin tarım alanındaki potansiyeline kavuşabileceğine işaret etti. Bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayan İş Bankası’nın tarım stratejisi doğrultusunda üreticiyi desteklemek ve ülkemizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmaya devam edeceğini söyleyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “100. yılımızda da tarımı stratejik önceliklerimiz arasında konumlandırıyoruz. Geleneksel bankacılık anlayışının ötesine geçerek tarımı, teknoloji ve finansla buluşturuyoruz. Tarım alanında aldığımız inisiyatifler, ziraat fakülteleriyle düzenlediğimiz etkinlikler, ülkemizin verimli ovalarında açtığımız Tarım İhtisas Şubeleri, gerçekleştirdiğimiz çiftçi buluşmaları ve tarım teknolojisine dair genç girişimcileri destekleyen Workup Agri programımızla, kadın ve çocuk odaklı projelerimizle çiftçiye en çok kazandıran banka olma hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin bereketli toprakları, dört mevsimi yaşayan iklimi, çok özel coğrafi konumuyla tüm dünyada tarımın ve gıdanın parlayan yıldızı olacağına inanıyoruz.”

“Tarımın geleceği için teknolojik gelişim zorunlu”
İmeceMobil Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam ise İmeceMobil’in İş Bankası’nın tarım stratejisi doğrultusunda 2019 yılında tarım alanında teknolojinin etkin kullanımı ve üreticilere dijital çözümler sunulması için hayata geçirildiğini ifade ederek tarımın geleceği için teknolojik gelişimin zorunlu olduğunu vurguladı.

Sağlam, “Üretimde topraktan tutun gübreye ve insan kaynağına kadar tüm üretim faktörlerinin etkin kullanılması, teknolojinin tabana yayılması ile mümkün. Yapay zeka, otonom ekipmanlar, mevcut ekipmanların otomatikleştirilmesi, uydu ve drone teknolojisi gibi çözümlerle ülkemizde tarım üretiminin artırılması en önemli gayelerimizden biri” diye konuştu.

İmeceMobil uygulamasının çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda yenilendiğini belirten İlker Mehmet Sağlam, çiftçilerin uygulama üzerinden hem finansa hem de uzman destekli uydu servisi, gübre planlama, tarla analiz sistemleri, zirai drone ile bitki besleme gibi akıllı tarım çözümlerine ulaşabildiğini belirtti. Sektör paydaşlarının tarım için her şeye ulaşabileceği dijital tarım platformu olma yolunda adım adım ilerlediklerini ifade eden Sağlam “İmeceMobil uygulaması, tarımsal üretim süreçlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamakla kalmıyor, finansal ürün/hizmetlere erişim, ödeme sistemleri gibi alanları da kapsayacak şekilde, yeni tarım ve finans teknolojileri ile sürekli olarak yenilenmeye devam ediyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İrfan Donat’ın moderatörlüğünde tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu- Harran Üniversitesi, Prof. Dr. Ali Ünlükara- Kayseri Erciyes Üniversitesi, Düziçi Kadın Kooperatifi Kurucusu Rahime Yüksel, Tarım CAN Akademi Kurucusu Mustafa Evran’ın konuşmacı olduğu bir panel gerçekleşti.

İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı

İngiltere'den Grok'a "uygunsuz görüntü" soruşturması

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 ağır yaralı

Malatya'nın 9 ilçesinde eğitime kar engeli

ABD'de ülke genelinde protestolar devam ediyor: Minneapolis’e ek güvenlik gücü

Malatya'da kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kocaeli’de narkotik operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin’de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Mersin'de İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Adana’da kural ihlali yapan 22 bin 259 sürücüye cezai işlem uygulandı

Adana’da asayiş uygulamaları: Aranan 442 kişi yakalandı

Bursa’da kaçak akaryakıt operasyonu: 5 gözaltı

Küba Devlet Başkanı Canel: ABD ile müzakere etmiyoruz

Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyuruları yayımlandı

Mersin’de 2026 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Tarihi Memişpaşa Camii bakımsızlık nedeniyle yağmur sularıyla mücadele ediyor

DMM, vatandaşları sosyal yardım dolandırıcılığına karşı uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı