• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

İş kadını Atik: “Siyasi partiler kadın adaylara öncelik vermeli”

EKONOMİ 28.12.2023 16:09:54 0
İş kadını Atik: “Siyasi partiler kadın adaylara öncelik vermeli”

İş kadını Atik: “Siyasi partiler kadın adaylara öncelik vermeli”

Siyasi partilerin yerel seçimlerde aday belirleme çalışmaları devam ederken, Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı iş kadını Emel Uslu Atik, siyasi partilerin kadın adaylara öncelik vermesi gerektiği söyledi.
31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili konuşan iş kadını Emel Uslu Atik, Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşunu izleyen ilk on yılda Atatürk’ün önderliğinde çağdaş uygarlığa ulaşma amacıyla yapılan devrimlerin, kadın haklarının geliştirilmesinin temelini oluşturduğunu belirtti.
Bu dönemde adım adım eğitimde, ailede, toplumsal yaşamda başta Medeni Kanunun kabulü olmak üzere zamanın şartlarına uygun “yurttaş hakları”nın eşit olarak tanındığını ifade eden Atik, “Devrimlerin en ileri halkasını oluşturan kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesiyle kadın haklarında hedeflenen süreç tamamlanmıştır. O yıllarda sadece yasaların çıkarılmasıyla yetinilmemiş, aynı zamanda devrim yasalarının etkin bir şekilde yaşama geçirilmesi için kararlı adımlar atılmıştır” dedi.
Türk kadınının 3 Nisan 1930’da belediye seçimlerine, 1933’de muhtarlık seçimlerine katılma hakkını kazandığını ve 5 Aralık 1934 tarihinde de milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini anlatan Atik, “Kadınların Türkiye’de yıllar önce elde ettiği seçme ve seçilme hakkı düşünüldüğünde, şu an daha fazla aday gösterilmeleri gerekirdi. Demokrasiyle ilgili hangi parti hangi açıklamayı yaparsa yapsın, listesinde kadın adaylara yer vermek zorunda. Yoksa o söylemin içi boş kalıyor. Siyasi partiler demokrasilerin toplum ile yönetim arasındaki köprüyü kuran en temel kurumlarıdır. Toplum ve yönetim arasındaki bu bağın güçlendirilmesi ve demokrasinin tam anlamıyla işleyebilmesi siyasi partilerde kadın ve erkeklerin eşit, adil ve dengeli şekilde temsil edilmesiyle mümkündür. Bu nedenle yerel seçimlerde siyasi partilerimizin kadın adaylara öncelik vermeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ