• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

İşaret dilini öğrendiler, sertifika almaya hak kazandılar

15 Ağustos 2023, Salı 13:15
15 Ağustos 2023, Salı 13:15
İşaret dilini öğrendiler, sertifika almaya hak kazandılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşaret dilini öğrendiler, sertifika almaya hak kazandılar

Şehitkamil Belediyesi, işitme engelli kişilerin iletişim sorunu yaşamamaları ve hayatlarını kolaylaştırmak adına, Şehitkamil Belediyesi personellerine ve vatandaşlara yönelik, Türk İşaret Dili Kursu düzenledi.
120 saatlik işaret dili kursu eğitimini başarıyla tamamlayan 38 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Düzenlenen tören ile birlikte kursiyerler, sertifikalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun elinden aldı.
İşitme engelli kişilerin, iletişim sorunu yaşamamaları için Şehitkamil Belediyesi ve Merveşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğince, Belediye personellerine ve vatandaşlara yönelik Türk İşaret Dili Kursu düzenlendi. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Münifpaşa Aile Merkezi ve Selahattin Eyyubi Aile Merkezi’nde açılan Türk İşaret Dili Kursuna belediye personelleriyle birlikte toplam 62 kursiyer katılım sağladı. Kurs hocası Gülsüm Bozkurt tarafından, 120 saatlik eğitim alan 62 kursiyer, daha sonra sınava tabii tutuldu. Sınavı başarıyla geçen 62 kursiyerden 38 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı. Münifpaşa Aile Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Merveşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Bal, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Program, protokolün ve kursiyerlerin işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı’yla başladı.
'Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz'
Programa ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “2022-2023 öğretim yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte yapmış olduğumuz eğitimlerin bugün birinin daha sertifika törenindeyiz. Tabii meslek edindirme kurslarının yanı sıra özellikle sosyal hayatımızın içerisinde engelli vatandaşlarımızla işaret diliyle nasıl konuşabiliriz? Bu konuda da hem kendi eğitmenlerimize eğitim vermek hem de talep eden vatandaşlarımıza eğitim vermek adına ‘Türk İşaret Dili Kursu’ düzenlendi. Bu kursumuzdan bugün sertifika almaya hak kazanan kardeşlerimize sertifikalarını takdim ediyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur diyoruz. Her gün yeni şeylere açık olmamız gerek. İşaret dili de bunlardan bir tanesi. Ben bu konuda verdikleri destekten dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün şahsında tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bununla ilgili olarak kendi belediye çalışanlarımıza da özel eğitimler verdirdik ki, bizim halkla ilişkiler departmanımıza gelen bir işitme engelli kardeşlerimizin meselesi olduğunda, orada vatandaşımızın sorununu çözebilmek adına da önemliydi. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Ama bu iş bizim bir başımıza yapacağımız bir iş değil. Milli Eğitim ve Halk Eğitim’le birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmalar için ben yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah genişleterek devam ettireceğiz. Burada sertifika alan arkadaşlarımıza da almış oldukları işaret dili eğitimlerini unutmamalarını, sık sık tekrar etmelerini ve geliştirmelerini öneriyorum. Allah emeklerini zayi etmesin diyor, hepsini ayrı ayrı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
'İşaret dili, günümüz ihtiyaçları içerisinde çok büyük bir yer tutuyor'
Merveşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Bal ise, kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini ifade ederek, “İşaret dili, günümüz ihtiyaçları içerisinde engelli kardeşlerimiz ile iletişim çok büyük bir yer tutuyor. Genelde bu tarz sorunlarla karşılaştırıldığında kendilerini yalnız hissediyorlar. Halk Eğitim Merkezimiz programları içerisinde işaret dili de var. Belediyemiz, sosyal tesislerinde bizlere yer tahsis ederek, bu kursları vermemize yardımcı oluyor. Buradaki bu kursları alan arkadaşlar, engelli bir kardeşimizle iletişim kurabilme becerisi kazanarak, vatandaşlarımıza büyük bir yardımda bulunmuş oluyorlar. Günlük hayatımızda çok yoğun ihtiyaç duymaya başladık. Başkanımızın destekleriyle, belediye personeli olan arkadaşlara da bu eğitimleri verdik. Bu tarz kurslarımıza katılmak isteyen herkesi kursumuza da davet ediyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Merveşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Bal tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 5 yaralı

Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kenya'da sel ve heyelan: 21 ölü, 30 kayıp

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

İzmir açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı

Alp Dağları'nda çığ düştü: 5 ölü

Aile Danışmanı Terzi: Çocuk yetiştirmede söylemden çok davranışlar etki eder

Mersin’de Radyasyon Acil Durum Tatbikatı hazırlıkları tamamlandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer tesisleri yeniden ve daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz

Balıkesir'de 4,3 büyüklüğünde deprem

Hareket halindeki araçtan koyun çalan hırsızlar kameralara yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü