• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

İşeri: “Gazeteciler Günü Buruk Geçiyor”

10 Ocak 2024, Çarşamba 05:30
10 Ocak 2024, Çarşamba 05:30
İşeri: “Gazeteciler Günü Buruk Geçiyor”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşeri: “Gazeteciler Günü Buruk Geçiyor”

Adıyaman’ın Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında korona, deprem felaketi ve Gazze’de görevi başında öldürülen gazetecileri andı.
6 Şubat 2023’te, 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinde hayatını kaybeden gazetecileri anan Başkan Mustafa İşeri, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’deki saldırılarda, aralarında çocuk, kadın ve gazetecilerin olduğu masum insanların tüm dünyanın gözü önünde katledildiğine dikkat çekti.
Başkan Mustafa İşeri, “İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin kazanımlarına zarar verecek; birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alacak her türlü ayrıştırıcı faaliyetlere taviz vermeden mücadelemiz devam edecek. Ortak paydamız ilçemizin, ilimizin, ülkemizin ve milletimizin geleceğini korumaktır. Bu hepimizin en önemli sorumluluğudur. 11 ilimizde yaşanan 6 Şubat depreminde ağır bir şekilde yıkıma uğrayan Adıyaman’ımızda binlerce insanımız hayatını kaybetti. Aralarında birçok gazeteci arkadaşımızın da olması bizleri bir kez daha yaraladı. Öte yandan İsrail’in 3 aydır tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de sürdürdüğü saldırılarda 112 gazeteci hayatını kaybetti. İsrail’in, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’deki saldırılarında, aralarında çocuk, kadın ve gazetecilerin olduğu masum insanların tüm dünyanın gözü önünde katledilmesi insanlık adına utanç vericidir. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak yerini alan bu katliamın son bulmasını ümit ediyorum. Her ne kadar tablo karanlık olsa da bizler umudumuzu yitirmeyeceğiz. Çünkü birleşen kalemler asla bükülmez. Bu anlamda hem ulusal hem uluslararası hem de yerelde işini özveriyle yapan, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunan Adıyaman ve Kahta’daki tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum. Bu vesile ile korona, 6 Şubat depremi ve Gazze’de savaş suçu işleyen işgalci İsrail askerleri tarafından öldürülen gazetecileri saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bütün dünyada cezaevlerinde düşünce suçlarından dolayı yatan basın emekçilerimizin de özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Adil ve daha yaşanılabilir bir dünya ancak özgür bir basınla oluşabileceğini unutmayalım” dedi.

Bursa'da aylar sonra yağan yağmur serinletti

İstanbul genelinde huzur denetimi: 830 gözaltı

Hatay'ın Dörtyol ve Payas ilçeleri için yerel kuvvetli yağış uyarısı

Kız Kur'an kursundaki başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Temmuz enflasyonu pazartesi açıklanacak

"Biz bir aileyiz, ailece camideyiz" projesi Batman'da hayata geçti

14 ilde DAİŞ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

YKS tercih süreci 13 Ağustos'a kadar sürecek

Gazze'de 22 şehit: Yardım bekleyenler ve sığınmacı çadırları hedef alındı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Gazze'de soykırımın 666'ncı günü: Açlık can almaya devam ediyor

Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Meydanlar Gazze için ayaklandı: Siyonist rejimin aç bırakma politikası derhal durdurulsun

İşgalciler, Filistinli aileyi kendi evini yıkmaya mecbur etti

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa'da aylar sonra yağan yağmur serinletti

İstanbul genelinde huzur denetimi: 830 gözaltı

Hatay'ın Dörtyol ve Payas ilçeleri için yerel kuvvetli yağış uyarısı

Kız Kur'an kursundaki başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Temmuz enflasyonu pazartesi açıklanacak

"Biz bir aileyiz, ailece camideyiz" projesi Batman'da hayata geçti

14 ilde DAİŞ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı