• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskılar artıyor

02 Haziran 2025, Pazartesi 09:01
02 Haziran 2025, Pazartesi 09:01
İşgal altındaki Batı Şeria
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde işgalcilerin düzenlediği baskınlarda iki Filistinli yaralanırken, Yahudi çeteler kuzeydeki El-Uyun Vadisi'nde Filistinli çiftçilere saldırarak ürünlerini tahrip etti.

Filistin Haber Ajansı (Wafa) tarafından aktarılan bilgilere göre, işgalci ordu Batı Şeria'daki çeşitli kasabalara yönelik baskınlarını yoğunlaştırdı. Dün akşam saatlerinde Arefe'de bulunan askeri kontrol noktasında genç Filistinli İzzeddin Halid Ebu Rabiye, işgalci askerlerin şiddetine maruz kalarak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Ses Filistin radyosunun aktardığına göre işgalciler Ramallah'ın kuzeybatısındaki Dir Abu Meşal kasabasını basarak göz yaşartıcı bomba kullandı. Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Berke kasabasında bir Filistinli işgalcilerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Yahudi çeteler de Berde ile El-Uyun Vadisi arasında kalan bölgedeki çiftliklere saldırdı; çiftçiler darp edilip tarlalarından zorla çıkarıldı, mahsulleri yok edildi.

Öte yandan Cenin'in güneyinde yer alan Arrabe kasabasında işgalci kara birlikleri ev baskınları gerçekleştirdi, insansız hava araçları bölge üzerinde keşif uçuşları yaptı.

Batı Şeria'daki bu saldırılar Filistinlilerin yaşam alanlarını hedef almakla kalmayıp, topraklarını ele geçirme ve bölgeyi yerleşimcilere açma amacını taşıyor. Görgü tanıkları ve mağdurlar, sürekli devam eden bu saldırıların amacının Filistinlileri yerlerinden etmek ve topraklarını gasp etmek olduğunu belirtiyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgalcilerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te artan baskıları sonucu en az 972 Filistinli şehit düşerken, 7 binden fazla kişi yaralandı, 17 binden fazlası ise esir alındı.

ABD'nin tam desteğiyle sürdürülen bu saldırılar, Gazze'de devam eden soykırım politikalarıyla birlikte Filistin halkı üzerinde büyük bir insanlık trajedisine neden oluyor. Gazze'de şu ana kadar 178 binden fazla Filistinli şehit olup yaralanırken, yüzbinlerce kişi yerinden edildi, binlercesi kayıp durumda. (İLKHA)

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal