• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,59% 0,08
  • EURO

    48,87% 0,28
  • GRAM ALTIN

    5168,80% 0,07
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var

02 Mayıs 2025, Cuma 14:21
02 Mayıs 2025, Cuma 14:21
İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.

İşgal güçleri, 574 gün önce başlayan soykırım ve 46 gün önce işgalci sözde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ateşkes anlaşmasını reddetmesinin ardından, yeniden başlattığı soykırım saldırılarını, ABD’nin siyasi ve askeri desteğiyle, uluslararası toplumun eşi görülmemiş sessizliğinin gölgesinde ve ihanetin verdiği cüretle sürdürüyor.

İşgal çetesi yine onlarca hava saldırısı düzenledi ve evleri yıktı. Aynı zamanda mart ayı başından bu yana temel gıda maddelerinin girişinin engellenmesi nedeniyle açlığın etkileri derinleşti.

Sabah saatlerinde işgalciler Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi şehid olurken, onlarca kişi yaralandı.

Bugün şafak vakti itibarıyla, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlenen işgal hava saldırılarında en az 22 kişi şehid oldu.

Bu sabah Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde İsrail insansız hava aracı tarafından açılan ateş sonucu 5 kişi şehid olurken, bazıları da yaralandı.

Ahmed ve Ali Muslih en-Neccar isimli kardeşler, bu sabah Han Yunus’un güneyindeki Neccar Bilim ve Teknoloji Fakültesi yakınına düzenlenen işgal hava saldırısında şehid oldu.

Yine bu sabah Han Yunus’un güneyindeki Neccar bölgesine yapılan İHA saldırısında Raşid Muhammed Raşid en-Neccar isimli çocuk şehid oldu.

Han Yunus’un El-Menara mahallesindeki sivillere ait evlere bir dizi saldırı düzenlendi. Murad Ala Ebu Mağsıb isimli 5 yaşındaki çocuk, dün Deyru'l-Belah’taki bir göçmen çadırına yapılan bombardımanda aldığı yaralardan dolayı şehid oldu.

Daha önce Han Yunus’un Mevasi bölgesine yapılan işgal saldırısında yaralanmış olan, Refah ahalisinden Muhammed Ahmed Ebu Ğali, bu sabah yaralarının tesiriyle şehid oldu.

İşgal çetesi bu sabah Refah kentinde birçok konut binasını havaya uçurdu. İşgal topçusu Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nuseyrat Kampı'nın kuzeyini bombaladı.

İşgal uçakları, bu sabah Han Yunus’un doğusundaki Büyük Abasan beldesine ve yine sabahın erken saatlerinde Han Yunus’un güneyindeki Kayzan Ebu Reşvan bölgesine saldırılar düzenledi.

Bu sabah El-Bureyc Kampı'nda Ebu Zeyne ailesinin evine yapılan işgal hava saldırısında, ikisi kadın olmak üzere 9 kişi şehid oldu. Bunlardan ikisinin enkaz altında kaldığı belirtildi. İşgal uçakları bu sabah Beyt Lahiya'nın batısında bir tarım arazisini hedef aldı.

Şeyh Nasır Mahallesi'nde bir apartman dairesine işgal helikopterinin düzenlediği saldırıda bir adam, bir kadın ve bir bebek yaralandı.

İşgal uçakları bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine iki hava saldırısı düzenledi.

Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde Hamude ailesinin evine yapılan saldırıda iki aile üyesi şehid oldu. (İLKHA)

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Siirt'te halk, Sumud Filosuna saldırıyı protesto etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sumud Filosu’na yapılacak her saldırı uluslararası hukuk ihlalidir

Şırnak'ta vatandaşlar Sumud Filosu’na destek için sokaklara çıktı

Yapıcıoğlu: Terör rejimi bir kez daha korsanlık yapıyor

İşgal rejimi toplamda 7 gemiye müdahale etti, Türkiye'den Sumud Filosuna katılan 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

HAMAS: Sumud Filosu'na müdahale dünya halklarının öfkesini artıracaktır

İtalya cuma günü Sumud Filosu’na destek için greve gidiyor

Batman halkı, işgalcilerin Sumud Filosu'na saldırısı için toplandı

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum

İletişim Başkanı Duran: israilin filoya müdahalesi, tarihe kara bir leke olarak geçecek

AK Parti Sözcüsü Çelik: israilin Sumud Filosu’na saldırısı tüm insanlığa düşmanlıktır

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan Gazze nöbetine destek ziyareti

Türkiye'den Küresel Sumud Filosu'na yönelik işgal saldırısına tepki: "Terör eylemidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

İşgal rejimi Küresel Sumud Filosuna ait 3 gemiye müdahale etti

İşgalci siyonistler Küresel Sumud Filosu'na müdahale ediyor

Gazze’de şehit olan gazeteci sayısı 254’e yükseldi

HAMAS: Almanya'da gözaltına alınanlarla bir bağlantımız yok

Bualoi tayfunu Vietnam’da etkisini sürdürüyor: 29 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki