10613,00%0,58
41,98% 0,03
48,76% 0,00
5554,97% 0,45
9401,25% 0,65
İşgal güçleri, sabahın erken saatlerinde Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde geniş çaplı baskın ve alıkoymalar gerçekleştirildi. Baskınlar sırasında yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda Filistinli yaralandı, bazı bölgelerde ise, evler yıkıldı.
Tıbbi kaynaklara göre, işgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında üç genç gerçek mermiyle vurularak yaralandı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Askerlerin, kampın girişini ve Kefer Akab beldesini çok sayıda zırhlı araçla kuşattığı, gençlere gerçek mermi ve ses bombalarıyla saldırdığı belirtildi.
Ramallah’ta, işgal askerleri el-Muğayyir köyündeki “Beraimu’l-Muğayyir Anaokulu”na baskın düzenleyerek binanın içini fotoğrafladı ve anaokulu müdürüne, köy sokaklarında ailelerin bulunmasının yasaklandığını bildirdi.
Nablus’ta, Berka köyünden Mu‘tez Dağles ve Kerim es-Sinkel isimli gençler ile Şeyh Munis, Zevata ve Sebastiya bölgelerinden aralarında Ala Semin Kayid adlı çocuğun da bulunduğu çok sayıda kişi alıkonuldu. Sabah saatlerinde Burin Lisesi önüne kontrol noktası kuran işgalci askerler, köy girişlerini üç gündür kapalı tutuyor.
Cenin’de işgal güçleri, Siletu’l-Harisiye beldesinde üç eski esiri yeniden alıkoyarken, El-Halil’de zırhlı araçlarla desteklenen bir birlik Özel Hastane’nin bahçesine baskın düzenledi.
Selfit vilayetinde ise esir Mahir ve Cemil Semara kardeşlerin ailesine ait ev, bölge tamamen kuşatıldıktan sonra buldozerlerle yıkıldı. Vatandaşların olay yerine yaklaşması engellendi.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, işgal ordusu son iki yılda Batı Şeria’da 83 cezalandırma amaçlı yıkım operasyonu gerçekleştirdi. Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana yaşanan tırmanışta 1057’den fazla Filistinli şehit olurken, yaklaşık 10 bin kişi yaralandı ve 20 binden fazla kişi alıkonuldu. Alıkonulanlar arasında 1600 çocuk da bulunuyor. (İLKHA)