DÜNYA 31.10.2024 17:15:18 0

İşgal, Nur Şems kampındaki UNRWA ofisini yıktı

İşgal, Nur Şems kampındaki UNRWA ofisini yıktı
Haberi Sesli Oku

Siyonist parlanmentosu Knesset'in yasaklama kararından birkaç gün sonra işgal kuvvetleri, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Tulkarm'ın doğusundaki Nur Şems kampındaki ofisini yıktı.

Nur Şems Kampı Hizmetler Komitesi Başkanı Nihad El Şaviş, WAFA'ya yaptığı açıklamada, işgalci buldozerlerin kampın merkezinde bulunan UNRWA ofisini yıktığını söyledi.

El Şaviş, kampta UNRWA'ya bağlı biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki okulun yer aldığını ve her ikisinin de 2022-2023 eğitim öğretim yılı verilerine göre toplam 1.536 erkek ve kız öğrenciye eğitim hizmeti verdiğini açıkladı.

El Şaviş, Kampta ayrıca üreme sağlığı hizmetleri, bebek ve çocuk bakımı, aşılar ve tıbbi muayeneler ve diş kliniği de dahil olmak üzere birinci basamak sağlık hizmetleri sunan ve tamamı UNRWA ofisi tarafından yönetilen bir sağlık merkezinin bulunduğunu belirtti.

Geçen Pazartesi siyonist parlamentosu Knesset, UNRWA'nın faaliyetlerini yasaklayan bir yasayı, uluslararası hukuk kurallarını, sözleşmeler ve yasaları ihlal ederek ve bu yasanın tehlikesine ilişkin uluslararası uyarılara rağmen onaylamıştı.

Kanun, "UNRWA'nın işgal altındaki Filistin topraklarındaki her türlü faaliyetinin engellenmesini" amaçlıyor ve kanunda "UNRWA'nın doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir temsilcilik ofisi işletmeyeceği, herhangi bir hizmet sağlayamayacağı ve herhangi bir faaliyette bulunmayacağı" belirtiliyor.

Yasaya göre, UNRWA'nın işgal altındaki topraklarda faaliyet göstermesine izin veren 1967 anlaşması iptal ediliyor ve dolayısıyla ajansın siyonist şehirler işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetleri sona eriyor ve çalışanları arasında her türlü temas yasaklanıyor.

UNRWA, 1949 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun kararıyla kuruldu ve beş faaliyet alanında (Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi) Filistinli mültecilere yardım ve koruma sağlamakla görevlendirildi. (İLKHA)

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Yükleniyor