• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

İşgal ordusu, Gazze şehrini dört koldan kuşattı: Yoğun bombardıman sürüyor

18 Eylül 2025, Perşembe 13:35
18 Eylül 2025, Perşembe 13:35
İşgal ordusu, Gazze şehrini dört koldan kuşattı: Yoğun bombardıman sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Üçüncü gününde, siyonist işgal kuvvetlerin Gazze şehrine yönelik geniş çaplı saldırısını sürdürürken, yoğun hava ve topçu bombardımanı altında mahalleler, ayakta kalan okullar ve on binlerce yerinden edilmiş kişiye sığınak olan merkezler hedef alındı.

Kudüs Press Haber Ajansına göre, işgal ordusu Gazze şehrinde dört ana koldan ilerliyor.

Bu bölgeler şöyle aktarıldı:

"Kuzeybatı hattında Karamah ve İstihbarat kuleleri bölgesi

Kuzey hattında Safatawi ve Celâ bölgesi

Doğu hattında Şeyh Rıdvan havuzu çevresi

Güney hattında ise 8. Cadde ve Dehdûh kavşağı çevresi."

Kuzey ve kuzeybatı yönlerindeki ilerleyişin daha hızlı, doğu ve güneyde ise görece yavaş olduğu gözleniyor.

Kentin ikiye bölünmesi

Siyonist işgal askeri muhabirlerin yayınladığı görüntüler, tank ve mühendislik araçlarının Celâ Caddesi’nin ortasına, özellikle de “Saruḫ” kavşağına ulaştığını gösterdi. Kentin kuzeyde Cebaliye’den güneye Tel el-Hava’ya kadar uzanan en önemli ana caddelerinden biri olan bu yolun kontrolü, Gazze’nin doğu ve batı olarak ikiye bölünmesi anlamına geliyor. Bu durumda yoğun nüfusun batıya, ardından merkeze ve güneye doğru sürülmesi sağlanmış olacak.

“Keşif aşaması”

Siyonist Ordu Radyosu askeri muhabiri Doron Kadosh’un Perşembe sabahı yaptığı saha değerlendirmesinde, 162. ve 98. tugaylardan ilk birliklerin Gazze kentine girdiğini ancak ilerlemenin hâlen yavaş seyrettiğini aktardı. Ordu komutanları bu aşamayı “keşif aşaması” olarak adlandırıyor.

Bu, ani ve kapsamlı bir saldırı yerine kademeli ilerleme anlamına geliyor ve 6 Ekim’e kadar sürmesi, ardından 36. Zırhlı Tümenin de kara saldırısına katılması bekleniyor.

Sivil nüfus çıkmazı

Kentin yaklaşık 1 milyon sakini hâlen şehirde bulunuyor. “Gideon'un Arabaları 2” saldırganlığının başlamasının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen sivillerin önemli bir kısmı Gazze’yi terk etmedi.

Bu durum üzerine işgal ordusu, Ocak 2025’ten bu yana ilk kez Salahaddin yolunu açarak sivillerin zorla göçünü hızlandırmaya çalıştı. Çarşamba günü yapılan duyuruda yolun istisnai olarak 48 saat açık tutulacağı, bunun da Cuma öğlen sona ereceği belirtildi.

Siyonist askeri ve siyasi çevrelerinde bu konuda görüş ayrılığı yaşanıyor. Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve güvenlik kurumları, sivillerin şehirde kalmasının orduya yiyecek, su ve sağlık noktaları sağlama gibi yükümlülükler getireceğini ve bunun mevcut askeri süreçte mümkün olmadığını savunuyor. Buna karşın Başbakan Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı bakanları, sivillerin varlığını dikkate almadan operasyonun sürdürülmesinde ısrarcı.

Kapsamlı kara saldırganlığı

İşgal ordusu salı günü, Gazze kentine yönelik geniş çaplı kara saldırısını başlattığını açıklamış, topçu ve hava bombardımanını yoğunlaştırmış, ayrıca sivilleri korkutup zorunlu göçe zorlamak amacıyla patlayıcı yüklü araçlar kullanmıştı.

Bu saldırılar, Netanyahu tarafından 18 Ağustos’ta sunulan ve kademeli şekilde Gazze Şeridi’nin yeniden işgalini öngören plana dayanıyor. Planın ilk aşaması Gazze kentinden başlamaktaydı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme