• BIST 100

    9297,87%2,46
  • DOLAR

    38,62% -0,07
  • EURO

    43,76% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4174,07% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

DÜNYA 7.05.2025 18:43:13 0
İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

Siyonist savaş uçaklarının Gazze şehrinin batısındaki el-Rimal semtinde bir restoranı ve halk pazarını bombalaması sonucu en az 32 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Siyonist hava kuvvetlerinin restoran ve pazarın bulunduğu bir kavşağı aynı anda iki füzeyle hedef aldığı bildirildi.

Saldırıda, geniş çaplı bir yıkım meydana geldi ve bölge, kaynaklar tarafından "felaket" olarak nitelendirilen bir kan gölüne ve ceset parçalarına dönüştü.

Yerel medya, siyonist savaş uçaklarının Gazze şehrinde restoran ve halk pazarını hedef alan hava saldırısında, gazeteci Yahya Subaih'in de aralarında bulunduğu 32 sivilin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hedef alınan bölgenin etrafındaki tehlikeli durum ve devam eden bombardıman nedeniyle büyük zorluklar yaşanırken, ambulans ve sivil savunma ekipleri cesetleri çıkarmak ve yaralıları taşımak için yoğun çaba harcadı.

Hükümet Medya Ofisi'nin açıklamasında, siyonist işgalinin 24 saat içinde dört katliam gerçekleştirdiği bildirildi. Katliamlar arasında 10 binden fazla yerinden edilmiş kişinin yaşadığı iki okulun doğrudan topçu ateşiyle vurulması, kalabalık bir restoranın ve halk pazarının hedef alınması yer aldı ve çok sayıda sivilin şehit olmasına yol açtı.

Açıklamada, bu suçların masum insanları hedef alan sistematik bir politikanın parçası olduğu belirtildi.

18 Mart 2025’te işgalci rejim, ateşkesi bozarak saldırganlığını yeniden başlattı ve Gazze Şeridi'ne yönelik ablukayı sıkılaştırdı.

İşgalci rejimi, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde soykırım gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 170 binden fazla Filistinli şehit oldu ve yaralandı.  Ayrıca 14 binden fazla kişi halen kayıp.

Öte yandan Filistin medyası, Gazze Şeridi'nde bugün sabah saatlerinden itibaren düzenlenen işgal bombardımanlarında şehit sayısının 66'ya yükseldiğini bildirdi. (İLKHA)

Otomobil ile cip çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Vatikan'da yeni Papa ABD'li Robert Prevost oldu

Çin Denizi'nde tansiyon bir kez daha yükseldi

AB'den Ukrayna’ya 1 milyar avro kredi

ABD ile İngiltere arasında yeni bir gümrük anlaşması imzalandı

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, Valilik projelerini değerlendirdi

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 20 tutuklama

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Rusya Donetsk'te ilerleyişini sürdürüyor

Kassam, "Cehennem Kapıları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Mali'de siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı

THY, Rusya'ya uçuşlarını yarın yeniden başlatıyor

Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı

Rusya ve Çin'den ortak bildiri

Dr. Mehmet Rakipoğlu: İşgal rejiminin tek hedefi soykırım yapmak ve Gazze’yi tamamen yıkmak

Hindistan'da trafik kazası: 6 ölü

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile imzalanan ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Dışişleri Bakanı Fidan Moldova Dışişleri Bakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin önündeki engellerin kaldırılması lazım

Konya'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Hatunsuyu Mahallesi'ne 4 kilometrelik kanalizasyon hattı

Putin ile Şi Cinping Moskova'da bir araya geldi

TMO, buğday ve arpa alımlarını başlatıyor

Gazze'de can kaybı 52 bin 760'a yükseldi

Irak Başbakanı el Sudani Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Uyuşturucu satışı yapmaktan aranan şahıs yakalandı

İşgal rejimi Kudüs'te 6 UNRWA okulunu kapattı

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran: Dünyanın dört bir yanına kurbanınız umut olsun

Pakistan Başbakanından Türkçe paylaşım: Türkiye’ye çabalarından dolayı minnettarız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ