• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

İşgal rejimi, UNRWA ile bağlarını kopardığını resmen Birleşmiş Milletler'e bildirdi

DÜNYA 4.11.2024 13:27:29 0
İşgal rejimi, UNRWA ile bağlarını kopardığını resmen Birleşmiş Milletler

İşgalci siyonist rejimin dışişleri bakanlığı, UNRWA ile 1967 yılında imzalanan ve Gazze ve Batı Şeria'daki yardım operasyonlarını düzenleyen anlaşmanın iptal edildiğini Birleşmiş Milletler'e resmen bildirdi.

İşgalin Birleşmiş Milletler temsilcisi UNRWA ile bağlarını kesme kararını bildirdi ve işgalci rejimin "insani örgütlerle çalışmaya devam ettiğini, ancak terörizme hizmet eden örgütlerle çalışmadığını" ileri sürerek UNRWA'yı terörizme suçladı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamadad geçerli bir alternatifin yokluğunda ajansın dağıtılmasının Filistinli çocukları eğitimden mahrum bırakacağını söyledi.

Lazzarini, ajansın yasaklanması veya alternatifler bulunması yerine, esas olarak savaşın sona erdirilmesine odaklanılması gerektiğini ekledi.

28 Ekim'de siyonist parlamentosu Knesset, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yasaklayan yasayı onayladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) de yaptığı açıklamada işgalin Gazze'deki Filistinli mültecilere yönelik ana cankurtaran halatını kapatmaya yönelik mevzuatının tam olarak uygulanması halinde "ölümcül" olacağını söylemişti.

UNICEF, "Gazze'deki 2,2 milyon insanın acilen ihtiyaç duyduğu acil yardımı sağlamak için UNRWA vazgeçilmezdir. Gazze'deki çocuklar modern tarihin en kötü insani krizlerinden biriyle karşı karşıyayken, bu kararın tam olarak uygulanması ölümcül olacaktır." açıklamasını yapmıştı.

Açıklamada, UNRWA'nın, Filistinli mültecilere hizmet sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından yetkilendirilen tek kuruluş olduğu vurgulanarak, "UNRWA, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Gazze ve Batı Şeria'da 18 binden fazla çalışanıyla bir dizi sosyal hizmet yürütüyor. Filistinli mültecilere eğitim ve diğer temel hizmetleri sağlıyor ve başka hiçbir BM kurumu bu sorumluluğun yerini alamaz." denilmişti. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ