• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

İşgal, Suriye'deki Hermon Dağı'nı casusluk merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor

21 Aralık 2024, Cumartesi 16:24
21 Aralık 2024, Cumartesi 16:24
İşgal, Suriye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fransız "Intelligence Online" gazetesi, işgal altındaki topraklar ile Suriye arasındaki sınırda yer alan Hermon Dağı'nın, işgal ordusunun casusluk eylemleri bağlamında giderek artan stratejik önem kazandığını bildirdi.

Gazete, 8 Aralık'ta dağın Suriye kısmı ve çevresindeki alanların işal altına alınmasının, işgal kuvvetlerine büyük ölçekli SIGINT (Elektronik istihbarat) tesisleri kurma olanağı sağladığını bildirdi.

Gazeteye göre bu tesisler işgal ordusunun teknik istihbarat bilgilerini daha verimli bir şekilde toplamasına yardımcı olacak. Ayrıca İran'dan gelen, özellikle de İran'da alçak irtifalarda uçan kamikaze dronarının olası saldırılarını izlemek için dağın tepesine gelişmiş radar sistemleri kurmasını sağlayacak.

Hermon Dağı'nın şu ana kadar siyonist radar ağında bu tür tehditlerin erken tespitine yönelik bir kör nokta olduğuna dikkat çeken gazete, İran ve Hizbullah'ın geçtiğimiz aylarda işgal altındaki topraklardaki hedefleri vurmak için bu boşluktan yararlandığını aktardı.

Gazete, dağ zirvesinin tam kontrolünün siyonist özel kuvvetlerinin Lübnan ve Suriye topraklarına sızma operasyonlarını kolaylaştıracağını, bunun da ordunun saha saldırılarının kapsamını genişleteceğini ve saldırı ve savunma yeteneklerini ikiye katlayacağını ekledi.

Fransız gazete, bir işgal ordusu sözcüsünün, Golan Tepeleri ve Suriye sınırı da dahil olmak üzere dağı çevreleyen bölgeye atıfta bulunarak, "Güvenlik zorluklar olmadan gelmez ve Hermon Dağı bu zorlukların ön saflarında yer alıyor" dediğini aktardı.

Intelligence Online, Hermon Dağı'ndaki işgal stratejisinin, sınırlı kaynaklar ve yerel Suriye nüfusunun olası olumsuz tepkileri de dahil olmak üzere birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu ve bunun da "bu operasyonların etik ve insani yönleriyle ilgili soruları gündeme getirdiğini" vurguladı.

Gazete, Hermon Dağı'ndaki istihbarat eylemlerinin geleceğinin Suriye'deki siyasi iklime, gözetleme tekniklerindeki gelişmelere ve işgal kuvvetlerinin değişen koşullara uyum sağlama becerisine bağlı olduğunu vurguladı.

Bu arada askeri ve siyasi haberlerin takibiyle ilgilenen gazeteler, Suriye'deki Hermon Dağı'na erken uyarı radar sisteminin kurulması durumunda işgalin ne kadar kapsama alanına gireceğini gösteren bir harita yayınladı ve kapsama alanının 10 bin metreye (10 km) ulaşabileceğini belirtti. (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız