-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,96% 0,10
-
GRAM ALTIN
7237,96% 0,45
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
İşgalci rejim, Suriye'de rejimin ordusunun çekilmesinin ardından Hermon Dağı'nı işgal etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgalci siyonist rejim, Hermon Dağı'nın Suriye tarafındaki Cebel Eş-Şeyh karakolunun bulunduğu bölgeyi işgal etti.
Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından oluşan boşluğu fırsat bilen işgalci rejim, Suriye ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından "işgal edilmemiş" olarak görülen Hermon Dağı'na yöneldi.
İşgal ordusu, Hermon Dağı ile Suriye arasında bulunan BM denetimindeki "tampon bölgeyi" işgal altına aldı.
İşgal başbakanı Netenyahu'nun işgali genişletme talimatlarına uyan işgal ordusu, Levant'a bakan en yüksek nokta olan ve 2.800 metreden fazla yükselen ana üssü ele geçirdi.
Zirve, Hermon Dağı'nın diğer sırtlarına hakim bir görüş ve atış poligonu sunarak onu gözlem ve savunma için kritik bir varlık haline getiriyor.
Suudi Arabistan'ın El Hadas gazetesi de işgal kuvvetlerinin Suriye'deki Hermon Dağı'ndaki Cebel Şeyh karakolunun kontrolünü ele geçirdiğini doğruladı.
Haberde ayrıca işgal ordusunun, "israil ile Suriye arasındaki 1974'teki çekilme hattı üzerindeki silahsızlandırılmış bölgedeki tesislerin" işgal altına alındığı ifade edildi.
Bu arada Netanyahu, Pazar sabahı sınıra yakın işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mount Bental bölgesine ayak bastı. siyonist Savunma Bakanı Israel Katz'ın eşlik ettiği Netanyahu, Kuzey Komutanlığı şefi Tümgeneral Ori Gordin'den brifing aldı.
Suriye'de Esad rejiminin düştüğüne işaret eden Netenyahu, " Bu, Esad rejiminin birincil destekçileri olan İran ve Hizbullah'a indirdiğimiz darbelerin doğrudan bir sonucudur." iddiasında bulundu.
Netanyahu, gelişmelerin kendileri için "risksiz olmadığını" belirterek, “Öncelikle sınırlarımızı güvence altına almak için hareket ediyoruz. Bu alan, artık çökmüş olan 1974 Ayrılma Anlaşması uyarınca yaklaşık 50 yıl boyunca bir tampon bölge olarak tanımlanmıştı ama Suriye güçleri mevzilerini terk etti." diye konuştu.
Netenyahu'dan muhaliflere tehdit!
"Savunma bakanıyla birlikte ve kabinenin tam desteğiyle, dün IDF'ye tampon bölgenin ve yakındaki baskın konumların kontrolünü ele geçirmesi talimatını verdim." diyen işgalci Netenyahu, HTŞ öncülüğündeki muhalifleri kast ederek, "Sınırımızda hiçbir düşman gücünün varlık göstermesine izin vermeyeceğiz." tehdidinde bulundu. (İLKHA)
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Yükleniyor






