• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,06
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7329,40% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

İşgalci rejim, Suriye'de rejimin ordusunun çekilmesinin ardından Hermon Dağı'nı işgal etti

08 Aralık 2024, Pazar 19:45
08 Aralık 2024, Pazar 19:45
İşgalci rejim, Suriye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgalci siyonist rejim, Hermon Dağı'nın Suriye tarafındaki Cebel Eş-Şeyh karakolunun bulunduğu bölgeyi işgal etti.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından oluşan boşluğu fırsat bilen işgalci rejim, Suriye ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından "işgal edilmemiş" olarak görülen Hermon Dağı'na yöneldi.

İşgal ordusu, Hermon Dağı ile Suriye arasında bulunan BM denetimindeki "tampon bölgeyi" işgal altına aldı.

İşgal başbakanı Netenyahu'nun işgali genişletme talimatlarına uyan işgal ordusu, Levant'a bakan en yüksek nokta olan ve 2.800 metreden fazla yükselen ana üssü ele geçirdi.

Zirve, Hermon Dağı'nın diğer sırtlarına hakim bir görüş ve atış poligonu sunarak onu gözlem ve savunma için kritik bir varlık haline getiriyor.

Suudi Arabistan'ın El Hadas gazetesi de işgal kuvvetlerinin Suriye'deki Hermon Dağı'ndaki Cebel Şeyh karakolunun kontrolünü ele geçirdiğini doğruladı.

Haberde ayrıca işgal ordusunun, "israil ile Suriye arasındaki 1974'teki çekilme hattı üzerindeki silahsızlandırılmış bölgedeki tesislerin" işgal altına alındığı ifade edildi.

Bu arada Netanyahu, Pazar sabahı sınıra yakın işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mount Bental bölgesine ayak bastı. siyonist Savunma Bakanı Israel Katz'ın eşlik ettiği Netanyahu, Kuzey Komutanlığı şefi Tümgeneral Ori Gordin'den brifing aldı.

Suriye'de Esad rejiminin düştüğüne işaret eden Netenyahu, " Bu, Esad rejiminin birincil destekçileri olan İran ve Hizbullah'a indirdiğimiz darbelerin doğrudan bir sonucudur." iddiasında bulundu.

Netanyahu, gelişmelerin kendileri için "risksiz olmadığını" belirterek,  “Öncelikle sınırlarımızı güvence altına almak için hareket ediyoruz. Bu alan, artık çökmüş olan 1974 Ayrılma Anlaşması uyarınca yaklaşık 50 yıl boyunca bir tampon bölge olarak tanımlanmıştı ama Suriye güçleri mevzilerini terk etti." diye konuştu.

Netenyahu'dan muhaliflere tehdit!

"Savunma bakanıyla birlikte ve kabinenin tam desteğiyle, dün IDF'ye tampon bölgenin ve yakındaki baskın konumların kontrolünü ele geçirmesi talimatını verdim." diyen işgalci Netenyahu, HTŞ öncülüğündeki muhalifleri kast ederek, "Sınırımızda hiçbir düşman gücünün varlık göstermesine izin vermeyeceğiz." tehdidinde bulundu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgalciler Beytüllahim'de yüzlerce zeytin ağacını sökerek tahrip etti

Dezenformasyon Bülteni'nin 201’inci sayısı yayında

İzmir’de meyve yüklü araç devrildi

Diyarbakır’da silah kaçakçılarına operasyon

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan seçildi

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 48 şüpheli hakkında işlem

YKS geç başvuru süreci başladı

Yeditepe Üniversitesi'nden İslami hassasiyeti olan öğrencilere baskı

Taksi şoförü ücret tartışmasında öldürüldü

Şanlıurfa Umut Kervanı Suriye’ye insani yardım gönderdi

Bursa’da mevzuata aykırı hayvan ticaretine operasyon

300 derece sıcaklıkta hem çalışıyor hem de oruç tutuyorlar

Bakan Güler, Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Prof. Dr. Dursun: Okumak, hayatı ve insanı anlamanın en temel yoludur

Bursa’da trafik kurallarını ihlal edenlere ceza yağdı

Umut Kervanı Kozluk Temsilciliği'nden ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Eminönü’ndeki petshop denetimlerinde 39 papağana el konuldu

Diyarbakır'da 129 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Doğu Anadolu’da 198 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Afyonkarahisar’da asayiş uygulaması: 488 kişi ve 165 araç denetlendi

Brent petrol 90,44 dolardan işlem görüyor

Bakan Göktaş, BM’de Türkiye’nin kadın politikalarını anlattı

Manavgat Belediyesi soruşturmasında 36 kişi daha gözaltına alındı

Diyarbakır'da çeşitli suçlardan aranan 138 kişi yakalandı

Eczane teknisyenleri iftar programında buluştu

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,8 azaldı

Ben Gvir'den Kudüs'te 300 bin işgalciye silah ruhsatı

'Dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücüye 381 bin TL ceza

Siber suç operasyonlarında 360 şüpheli yakalandı

DUS ve STS Diş Hekimliği sınavları için başvurular başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler Beytüllahim'de yüzlerce zeytin ağacını sökerek tahrip etti

Dezenformasyon Bülteni'nin 201’inci sayısı yayında

İzmir’de meyve yüklü araç devrildi

Diyarbakır’da silah kaçakçılarına operasyon

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan seçildi

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 48 şüpheli hakkında işlem

YKS geç başvuru süreci başladı