• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
İşgalci siyonistlere boyun eğmeyen mücahid: Abbas Musavi
GÜNDEM
Tarih: 16.02.2025 15:58
Güncelleme: 16.02.2025 15:58
Kaynak: ILKHA
İşgalci siyonistlere boyun eğmeyen mücahid: Abbas Musavi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Verdiği mücadele ve gösterdiği direnişle işgalci siyonistlerin hedefi haline gelen Lübnan Hizbullahı'nın kurucu lideri Abbas Musavi, Güney Lübnan'ın Cibşit bölgesinde işgalci siyonistlerin hava saldırısında hanımı ve çocuğuyla beraber şehid edildi.

Bugün işgalci siyonistlerin kabusu haline gelen Lübnan Hizbullah'ın temellerini atan Abbas Musavi, "Gidin israillilere söyleyin. Biz Muhammed ordusuyuz! Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!" sözleriyle direniş ruhuna cesaret veren bir sembol haline geldi.

Tarih boyunca yiğitçe mücadele meydanına atılan dava önderi ve âlimler, i'la-yı kelimetullah uğruna canını feda ettiler.

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." ayetine mazhar olan şehidlerden biri de Abbas Musavi'ydi.

Bugün Lübnan'da direnişin temellerini atan Şehid Abbas Musavi, 1952 yılında Lübnan'da Bekaa vadisinde doğdu. 1967'deki Arapların siyonist işgal rejimine yenildikleri savaş esnasında henüz 15 yaşındaydı. Genç yaşta Filistin direnişine katıldı.

siyonistlerle girdiği bir çatışmada ayağından yaralandı. Lübnan'da tedavisi yapıldı. Bir süre sonra İmam Musa Sadr'ın tavsiyesi üzerine Irak'ın Necef şehrine gitti. Burada 5 yılda ilmini tekmil etti. Medrese eğitimin yanı sıra İngilizce ve Fransızca öğrendi.

Abbas Musavi, Lübnan'da eğitim kurumları açtı. Gençleri eğitti. Eğitim verdiği gençler doktor, mühendis, profesör ve âlim oldular. Aksa Tufanı operasyonu kapsamında işgalci siyonistlerin saldırısı sonucu şehid olan Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah da bu eğitim merkezlerinde yetişti.

Hizbullah'ın kurucu liderlerinden olan Abbas Musavi, Hizbullah'ın çok gizli operasyonlarında görev aldı. Hizbullah'ın askeri kuvvetler komutanlığını yaptıktan sonra 1991 yılında Hizbullah'ın genel sekreteri oldu.

Abbas Musavi, 17 Şubat 1992'de Hizbullah'ın kurucularından Ragıb Harb'ın şehadetinin yıldönümü programından dönerken siyonist işgal helikopterleri tarafından atılan füzelerle kendisi, eşi ve bir çocuğuyla şehid oldu. (İLKHA)

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı