• BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,62% -0,07
  • EURO

    43,42% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4101,88% -1,92
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30

İşgalci siyonistlerin "Generaller Planı" nedir, hedefine ulaştı mı?

RÖPORTAJ 26.11.2024 15:36:36 0
İşgalci siyonistlerin

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe el-Hatip, işgalcilerin Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlama planı olarak bilinen “Generaller Planı” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

7 Ekim 2023 Aksa Tufanı’ndan bu yana 40 binin üzerinde Müslümanı katleden işgal rejimi, HAMAS'ın yenilgiye uğratılması için "Eiland Planı" olarak da bilinen “Generallerin Planı”nı halen uygulamaya çalışıyor.

İşgalci siyonistlerin "Generallerin Planı; teslim ol ya da açlıktan öl" adını verdikleri yeni saldırılara göre, Gazze'nin kuzeyi tamamen boşaltılarak ilhak edilecek, geride kalanlarsa "savaşçı" sayılarak katledilecek.

Konu hakkında İLKHA’ya konuşan Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı ve Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe el-Hatip, siyonist rejim tarafından uygulamaya çalışılan “Generaller Planı”nın Filistinlileri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden tehcir etmeyi, ardından bölgenin kuşatılarak gıda, yakıt ve temiz su girişini engellediğini belirtti.

El-Hatip, Gazze’nin kuzeyinde bulunan halk ve direniş mücahitlerinin azmi ve sabrıyla siyonist rejimin planını boşa çıkardığını ve bu planın direniş olduğu müddetçe asla gerçekleşemeyeceğini vurguladı.

El-Hatip, “Gazze halkı ve HAMAS mücahitlerinin direnişiyle planın uygulam noktasında zayıf düştüğünü ifade ederek, “İşgal rejimi israil Filistin’e yerleştiğinden beri böyle bir planı vardı. Çünkü Müslüman halkın onlarla bir arada yaşaması imkânsız olarak görüyorlar. siyonist rejim fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Onca katliama rağmen dünya sessiz kalmaya devam ediyor. 13 ayı aşkın 40 binin üzerinde Müslüman katledildi. Dünyanın sessizliğinden fırsat bulan soykırımcı rejim, ‘Generaller Planı’ devreye sokmaya çalıştı. Elhamdülillah şu ana kadar oradaki mücahitler ve sivil halk sayesinde planı yerine getiremediler. Gazze’nin kuzeyinde takriben 500-600 bine yakın insan yaşamakta. Halk, hiçbir şekilde toprağından ayrılmıyor. Oradan ayrıldıkları zaman gene öldürülüyorlar.” dedi.

İslam düşmanlarının bir planı varsa muhakkak ki yüce Allah'ın da bir planı vardır”

siyonist rejimin bir planı olduğu gibi yüce Allah’ın da bir planı her zaman olduğunu vurgulayan El-Hatip, “Gazze'nin kuzeyinde maalesef böyle bir durum var. Orada bulunan Müslümanlar buradan ölene kadar bölgeden, topraklarından çıkmayacaklarını şiddetle belirtiyorlar. İslam düşmanlarının bir planı varsa, muhakkak ki yüce Allah'ın da bir planı vardır. Yüce Allah'ın yardımıyla oradaki Mücahitler sabırla direniyor. Zafer Allah'ın elindedir. Zafer yakındır inşallah. Ümmet, maalesef Gazze'ye ciddi bir destek vermedi. Az da olsa destek var ama beklenen gibi olmadı, olmuyor. Generaller planı hala devrededir. siyonist rejim, planı halen uygulamaya çalışıyor. Özellikle Gazze'nin kuzey bölgesini boşaltmaya çalışıyorlar. Halkı açlığa mahkûm ediyorlar. Şu an Gazze'nin kuzeyinde çatışmalar devam ediyor. Direniş mücahitleri, bölgeyi çok iyi bir şekilde savunuyorlar. Allah'ın izniyle bu planı uygulayamayacaklar.” şeklinde kaydetti.

“UNRWA, Gazze’ye yardım ulaştırma noktasında engelleniyor”

UNRWA'nın son dönemde Gazze’ye ciddi anlamda yardım ulaştıramadığını belirten El-Hatip, “UNRWA'nın son dönemlerde Gazze’ye maalesef ciddi bir destek vermiyor, veremiyor. İslam düşmanı batılı devletler de bu tür yardım kuruluşlarını engelliyor. UNRWA’nın görevi mazlum, ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamakla görevli bir yardım kuruşludur. Filistin ve Gazze’ye birçok yardımda bulundu. Ancak Allah'ın izniyle İslam ümmeti yardım eli uzatırsa, UNRWA'ya ihtiyacımız kalmayacak." dedi.

Trump’ın yeniden ABD'nin Başkanı olarak seçilmesiyle işgalcilere desteklerini sürdüreceğini vurgulayan El-Hatip, “Büyük ihtimalle Trupm, israile desteklerini devam ettirecek. Bu konuda Amerika’nın İslam’a karşı düşmanlığı herkes tarafından bilindiğinden Gazze’deki savaşı durdurmak için hiçbir barış adımı atmayacağı gibi, savaşı kızıştırmak için siyonist rejime desteklerini devam ettirecek. Bu konuda ümmet, Gazze’ye ciddi bir destek vermelidir. Yeteri derecede Gazze’ye destek verilseydi bu soykırım savaşı bu kadar devam etmezdi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yeni Kaledonya’da yeni kriz!

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Gazze için güçlü ve net bir duruş ortaya koymalıyız

BM: Gazze'de israil'in ablukası nedeniyle durum hızla kötüleşiyor

Zehirlenme şüphesiyle 126 kişi hastaneye başvurdu

Almanya iltica talebinde bulunanları geri çevirecek

Çıkan yangında bina sakinleri mahsur kaldı

Otomobil ile cip çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Vatikan'da yeni Papa ABD'li Robert Prevost oldu

Çin Denizi'nde tansiyon bir kez daha yükseldi

AB'den Ukrayna’ya 1 milyar avro kredi

ABD ile İngiltere arasında yeni bir gümrük anlaşması imzalandı

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, Valilik projelerini değerlendirdi

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 20 tutuklama

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Rusya Donetsk'te ilerleyişini sürdürüyor

Kassam, "Cehennem Kapıları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Mali'de siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı

THY, Rusya'ya uçuşlarını yarın yeniden başlatıyor

Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı

Rusya ve Çin'den ortak bildiri

Dr. Mehmet Rakipoğlu: İşgal rejiminin tek hedefi soykırım yapmak ve Gazze’yi tamamen yıkmak

Hindistan'da trafik kazası: 6 ölü

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile imzalanan ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Dışişleri Bakanı Fidan Moldova Dışişleri Bakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin önündeki engellerin kaldırılması lazım

Konya'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Hatunsuyu Mahallesi'ne 4 kilometrelik kanalizasyon hattı

Putin ile Şi Cinping Moskova'da bir araya geldi

TMO, buğday ve arpa alımlarını başlatıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ