GÜNDEM 6.10.2024 19:59:25 0

İşgalci siyonistlerin katlettiği 17 bin çocuğu temsilen Kürecik NATO Radar Üssü'ne kanlı kefenler bırakıldı

İşgalci siyonistlerin katlettiği 17 bin çocuğu temsilen Kürecik NATO Radar Üssü
Haberi Sesli Oku

Malatya'da, Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından "soykırıma lanet, direnişe bin selam" sloganıyla Akçadağ ilçesinde bulunan Kürecik NATO Radar Üssü'ne araç konvoyu düzenlenip, sonrasında basın açıklaması yapıldı.

Malatya Mişmiş Park'ta bir araya gelen halk, yüzlerce araçlık konvoyla Kürecik NATO Radar Üssü'ne doğru yola çıktı.

Kürecik üssüne giden yol trafiğe kapatılırken, yöğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. 

Burada toplanan binlerce kişi attıkları sloganlarda işgalci siyonist rejim ve destekçilerine lanet, bir yıldır her türlü imkansızlığa rağmen dünya tarihine geçecek izzetli bir direniş sergileyen Başta Gazzeli mücahitler olmak üzere zulme karşı cihad eden tüm mücahitlere desteklerini dile getirdiler, Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için yetkililere çağrıda bulundular.

Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kudüs Kardeşlik Platformu adına Ömer Derin'in okuduğu basın açıklamasıyla devam etti.

Derin, "Bugün, dünyada eşine az rastlanır bir ittifakla, toprakları gasp edilen Filistinli kardeşlerimize destek olmak, yaşanan soykırıma isyan etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi. Derin, bu soylu eylemde yer alan herkese teşekkür ederek, insanlığa karşı sorumluluklarını hatırlattı.

"Dünyanın suskunluğu kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor"

Sözlerine devam eden Derin, siyonist rejimin Gazze’de tam 365 gündür soykırım gerçekleştirdiğini belirterek, "Dünya kör, sağır ve suskun. Bu suskunluk, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor," diyerek uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

Derin, resmi verilere göre, 42 binden fazla masum insanın katledildiğini ve bu kayıpların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu ifade ederek, "Hastaneler, okullar, ibadethaneler bile bombalanıyor. Soykırımcı bir devletin karşısında durmak zorundayız," dedi.

"Uluslararası sistem ahlaken, fikren ve fiilen çökmüştür"

Uluslararası sistemin, ahlaken, fikren ve fiilen çökmüş olduğunu dile getiren Derin, "Bugün, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız kalmıştır," şeklinde konuştu.

Batılı emperyalist güçlerin, siyonist rejim aracılığıyla İslam'a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını açıkça gösterdiğini belirten Derin, "Kendilerinin dışındakilere 'insanımsı' diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı rejim ile karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör inanç, emperyalizmin desteğiyle dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor" ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl Gazze'de başlayan vahşet, bugün Lübnan ve Yemen'e sıçramış durumda"

"siyonist israil, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı. Geçen yıl Gazze'de başlayan vahşet, bugün Lübnan ve Yemen'e sıçramış durumda," diyen Derin, "Vakit teyakkuz vakti. Vakit, insanlık haysiyetini sahiplenme, vicdanın sesi olma vakti. Vakit, kardeşlerimize sahip çıkma vakti" şeklinde sözlerini sürdürdü.

"siyonizme kan pompalayan markaların boykot edilmesi gerek"

Derin, Filistin dostları olarak insanlık onurunun bu katil sürüsüne karşı galip geleceğine inandıklarını belirtti. "Ancak önce direniş hatlarını güçlü bir şekilde tahkim etmek zorundayız," diyerek siyonizme kan pompalayan markaların boykot edilmesi gerektiğini vurguladı. "İsrail malı almazsan ölmezsin; alırsan çocukları öldürürler," ifadesini kullandı.

"Gazze'de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz"

Açıklamanın sonunda, Gazze'de direnen mücahitleri selamlayan Derin, "Umutlar sönmesin, haysiyetimiz çiğnenmesin. Zulme karşı göğsünü siper edenlere selam olsun," diyerek, "Birinci yılına giren soykırımı lanetliyoruz. Gazze'de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" mesajıyla açıklamayı tamamladı. (İLKHA)

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

Yükleniyor