İşgalciler, 23 gündür Gazze'nin kuzeyini yakıp yıkıyor

Tarih: 27.10.2024 14:37 Güncelleme: 27.10.2024 14:37
İşgalciler, 23 gündür Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivillere yönelik zorla yerinden etme ve soykırım politikasını 23 gündür sürdürüyor.

İşgalci rejimin 23 gündür sürdürdüğü zulüm nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde binlerce kişi şehit olup yaralanırken, insani yardımların girişine izin verilmemesi insani facialara neden oluyor.

Bölgedeki yaşam koşullarını ortadan kaldıran işgal, altyapıyı yok ediyor, insani hizmetlerin sağlanmasını durduruyor, tahliye zorbalığını kabul etmeyen bölge sakinlerini zorla yerinden ediyor.

Bu sabah işgal, Cebaliye kampı, Beyt Lahiy kasabası, El Tavam civarı ve Saftavi'ye havadan ve karadan bombardımanda bulundu.

İşgal ayrıca kuzeydeki iletişim ve internet ağlarını bir haftadan fazla bir süre boyunca kesmeye devam ediyor; bu da gerçeğin gizlenmesine, bu suçların basında yer almasının engellenmesine ve bölge sakinlerinin bunları iletmesine ve kendi aralarında iletişim kurmasına engel oluyor.

İşgal ordusu, hizmet ve sağlık sistemini aksatma çabalarının bir parçası olarak, geçtiğimiz Cuma günü aralarında hastalar ve yaralılar, refakatçiler ve sağlık ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 600 kişinin barındığı Kemal Edvan Hastanesi'nin duvarlarını yıktıktan sonra bahçesini hedef alarak baskın düzenledi. Kadınlar erkeklerden ayrılarak sorgulanırken, hastalar da dahil olmak üzere binadaki herkesin gitmesi emredildi.

Kemal Edvan Hastanesi, işgalin "Endonezya" ve "Avda" hastanelerini sıkı kuşatma altına alarak hizmet dışı bırakmasının ardından kuzeydeki vatandaşlara asgari sağlık hizmetini sunmaya devam eden tek hastane oldu.

İki gün süren bu saldırılarda işgalciler, elektrik üretmek için kullanılan güneş enerjisi hücreleri ve ana jeneratörü yok ederken, ayrıca ulaşım için kullanılan ambulansları ve araçları da imha etti. Saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi şehit olurken bölgede büyük bir yıkım da gerçekleştirildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü dün, savaşın harap ettiği kuzey Gazze Şeridi'nde durumun "felaket" olduğu uyarısında bulunarak, "çok sınırlı erişimin yanı sıra ciddi bir tıbbi malzeme sıkıntısının da yaşandığına" dikkat çekti.

5 Ekim'de işgal ordusu, kampı, Cebeliye kasabasını ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki geniş alanları benzeri görülmemiş bir bombardımana tabi tuttu ve ertesi gün nüfusu zorla yerinden etmek amacıyla burayı işgal etti. (İLKHA)

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor