İşgalciler, Cenin'i haritadan silmeye çalışıyor: 600 ev yıkıldı, 22 bin kişi yerinden edildi

Tarih: 14.05.2025 10:50 Güncelleme: 14.05.2025 10:50
İşgalciler, Cenin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Siyonist işgalcilerin Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırıları 114. gününde de sürerken, rejim bölgenin kimliğini yok etmeye yönelik kapsamlı bir yıkım operasyonu yürütüyor.

Cenin Belediyesi, kamp içinde bugüne kadar tamamen yıkılan ev sayısının 600'ü geçtiğini, geri kalan evlerin ise oturulamaz hale geldiğini açıkladı.

Yıkım ve tahribat yalnızca kamp ile sınırlı kalmadı. Cenin'in doğu mahallesi ve Hedef Mahallesi başta olmak üzere kentin farklı bölgeleri de ağır hasar gördü.

İşgalin yol açtığı tahribatın en çarpıcı etkisi ise zorunlu göç. Belediye verilerine göre, Cenin kampı ve kentinden 22 binden fazla Filistinli zorla yerinden edildi. Kentteki ekonomik hayat da büyük darbe aldı.

Saldırılar sonucu altyapının çökmesi ve yolların tahrip olması nedeniyle birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Özellikle batı mahallelerinde ekonomik yaşam neredeyse durma noktasına geldi. Toplam maddi zararın 300 milyon doları aştığı tahmin ediliyor.

Saldırılar kent merkeziyle sınırlı değil. Cenin vilayetinin birçok köyü her gün düzenli olarak işgalcilerin baskınına uğruyor. Bugün sabaha karşı, güneydeki Anza ve Mıslun köylerinden 4 genç esir alındı. İşgal araçları, Cenin Devlet Hastanesi çevresi başta olmak üzere kampın etrafında konuşlanmayı sürdürüyor. Ayrıca, Sila el-Harisiye beldesine yapılan baskında halka ateş açıldı.

21 Ocak 2025'te başlayan işgal saldırılarında şu ana kadar 40 Filistinli şehit oldu. Onlarca kişi yaralanırken, çok sayıda sivil de esir alındı. Cenin halkı, siyonist rejimin bu planlı ve sistematik yıkımına karşı direnmeye devam ediyor. (İLKHA)

Gazze hastanelerinde ölüm sessizliği: Yakıt bitti, yenidoğanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor

Yahudi çetelerin şehit ettiği Filistinli gencin şehadet tebessümü gözlerden kaçmadı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: En az 48 şehit

Siyonist işgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

İran’dan nükleer mesaj

HÜDA PAR'dan silah bırakma sürecine ilişkin açıklama

Diyarbakır'da binanın sallandığı iddiası paniğe neden oldu

Konya'da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 823'e yükseldi

Elazığ’da maddi hasarlı kaza

Pakistan'da muson yağışları sele yol açtı: 98 ölü

Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 12 yaralı

Tekirdağ'da orman yangını

Tayvan'dan tarihinin en büyük askeri tatbikatı

Doğu Çin Denizi’nde tehlikeli gerginlik

ABD'de göçmen krizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum

Suriye'de askeri karargahta patlama

Çiftçilere 865 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Malatya'da 8 öğrenci LGS'de Türkiye birincisi oldu!

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Süresiz nafaka uygulaması kaldırılmalı

Eğitim-Bir Sen'den Filistin yararına kermes

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

İşgalciler Gazze şehrinde tahliye tehdidinde bulunuyor

Hareket halindeki araç alev alarak kullanılamaz hale geldi

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından Finike ilçesine ziyaret

Şanlıurfa'da 24 kilogram skunk ele geçirildi: 2 şüpheli gözaltında

Çeşitli suçlardan araması bulunan 2 kişi tutuklandı

Yükleniyor