• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

İşgalciler Gazze'de 1160 cami ve 40 mezarlığı yok etti

25 Ağustos 2025, Pazartesi 14:11
25 Ağustos 2025, Pazartesi 14:11
İşgalciler Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze Vakıflar Bakanlığı, siyonist rejimin uyguladığı soykırım saldırılarında camiler, mezarlıklar, kiliseler ve vakıf mallarının büyük kısmının tahrip edildiğini açıkladı.

Gazze Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı Genel Müdürü Enver Ebu Şaviş, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları sırasında camiler, ibadet yerleri, mezarlıklar, vakıf malları, kurum ve dini merkezlerin hedef alındığını belirtti.

Ebu Şaviş, saldırıların uluslararası insan hakları ve hukuk kurallarını ihlal ettiğini, Gazze'deki dini ve vakıf sektöründe 500 milyon doları aşan zarara yol açtığını vurguladı.

Siyonist işgalciler, Gazze'deki 1244 camiden 1160'ını ya tamamen ya da kısmen yok etti. Bu camilerden 909'u tamamen yerle bir oldu, 251'inde ise ciddi hasar meydana gelerek ibadete uygun olmaktan çıktı. Saldırılar, toplu namazların kılınmasını doğrudan etkiledi.

Ayrıca saldırılarda Gazze'deki 3 kilise de yok edildi. Ebu Şaviş, camilerin hedef alınması nedeniyle cuma ve cemaat namazlarının aksadığını, Kur'an kursları ve dini eğitim merkezlerinin faaliyetlerinin durduğunu belirtti. Buna rağmen bakanlık, İslami kurumlar ve hayırseverler iş birliğiyle savaşın şiddetine rağmen Gazze genelinde 500'den fazla geçici mescit kurarak özellikle sığınmacı kamplarında namazların ve Kur'an eğitimlerinin devamını sağladı.

Vakıflar Bakanlığı Genel Müdürü, mezarlıkların da saldırılardan nasibini aldığını; 60 mezarlıktan 40'ının hedef alındığını, 22'sinin tamamen yok olduğunu, 18'inin ise kısmen tahrip edildiğini aktardı. İşgalcilerin mezarlıklara saldırarak şehitlerin ve ölülerin cenazelerini çaldığı ve vahşi yöntemlerle saygısızlık yaptığı bildirildi.

Saldırılar kapsamında 646 vakıf malı da tahrip edilerek, fabrikalar, atölyeler ve ticari alanlar zarar gördü; mağdur olan kira sahiplerinin kaybı 30 milyon doları aştı.

Bakanlık yetkilileri ayrıca, Gazze halkının iki yıldır hac ve umre ibadetini yerine getiremediğini, her yıl 3 bin 500'den fazla kişinin hacca çıktığını ve on binlerce kişinin umreye gittiğini hatırlattı. Siyonist rejim saldırıları aynı zamanda bakanlığa bağlı dini eğitim ve davet kurumlarını da hedef alarak yaklaşık 30 kurumun faaliyetlerini durdurdu; bunlar arasında İslami Davet Koleji ve çeşitli dini okullar da bulunuyor. (İLKHA)

Elazığ Umut Kervanı'ndan muhtaç ailelere "ev eşyası" desteği

HAMAS'tan siyonist bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

Avrupa'da uçuşlara kar ve buz engeli

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamına destek

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

Siirt’te aynı kavşakta bir kaza daha

Şanlıurfa'da çamur deryasına dönen sokaklarda mahalleli isyan etti

YÖK’ten üniversitelere cuma namazı hassasiyeti

Bakan Bolat: Cari işlemler açığı tarihsel ortalamaların altında seyrediyor

Hakkâri için kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısı

Bursa Yenişehir Havalimanı 2025’te 246 bin yolcuya hizmet verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Moğolistan ve Japonya büyükelçileriyle bir araya geldi

Bakan Göktaş: Güçlü aile, güçlü toplum demektir

Gençler ve dezavantajlı gruplar için koordinasyon komisyonu kuruluyor

Türkiye ile Ekvator arasında iş birliği

Ebu Zeyd: Kudüs bir sembol, Gazze ise bu sembolü savunan ön cephedir

Diyarbakır’da "Dijital Dünyada Din, Bilim ve Gençlik" paneli düzenlendi

CHP'nin Kurultay davası 28 Şubat’a ertelendi

Mardin’de sis etkili oldu: Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

Bursa’da öğrencilere yönelik manevi ve ahlaki gelişim programı düzenlendi

Konya’nın 7 ilçesinde kar küreme çalışmaları aralıksız sürüyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

543 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Mardin’de Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması il finali düzenlendi

Lübnan'daki kamplarda, coğrafya müfredatından "Filistin" çıkarıldı!

HAMAS: Gazze’deki felaketin büyüklüğü uluslararası toplumun acziyetini gösteriyor

Batman'da motosikletin çarptığı yaya yaralandı

PTT’den yapılan yardım ödemeleri izdihama yolaçtı, çileye dönüştü

Şanlıurfa’da trafik kazası 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ Umut Kervanı'ndan muhtaç ailelere "ev eşyası" desteği

HAMAS'tan siyonist bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

Avrupa'da uçuşlara kar ve buz engeli

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamına destek

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

Siirt’te aynı kavşakta bir kaza daha

Şanlıurfa'da çamur deryasına dönen sokaklarda mahalleli isyan etti