• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

16 Haziran 2025, Pazartesi 03:03
16 Haziran 2025, Pazartesi 03:03
İşgalciler, Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal ordusu, günlerce süren kesintinin ardından 48 saatten kısa bir süre sonra Gazze Şeridi'nin orta ve güneyindeki internet ve sabit telefon iletişim hizmetlerini yeniden kesti.

Filistin Telekomünikasyon Şirketi (Paltel), Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar nedeniyle ana güzergahlardan birinde tekrarlanan kesintiler nedeniyle orta ve güney bölgelerde sabit internet ve sabit telefon hizmetlerinin kesildiğini bildirdi.

Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu (TİK), yaptığı basın açıklamasında, hizmeti sağlayan telekom şirketleriyle birlikte konuyu yakından takip ettiğini ve hizmetin en kısa sürede yeniden sağlanması için çabalara destek olmak amacıyla teknik durumu düzenli olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Yetkililer, özellikle Gazze Şeridi'nin içinde bulunduğu zorlu insani koşullar göz önünde bulundurulduğunda, hayati hizmetlerin sürekliliğinin sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirterek, teknik ekipler için gerekli korumanın sağlanması ve arıza noktalarına güvenli erişimin sağlanması çağrısını yineledi.

Gazze Şeridi'nde geçen hafta yaklaşık beş gün boyunca internet ve sabit telefon hizmetleri tamamen kesilmişti.

Gazze Şeridi Hükümeti Medya Ofisi, daha önce yaptığı açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ndeki 2,4 milyondan fazla Filistinliye karşı suç politikalarını uygulamaya devam ettiğini, 20 aydan uzun süredir sivil halka karşı amansızca sürdürdüğü soykırım savaşının bir parçası olarak iletişim ve internet ağlarını kasıtlı olarak kestiğini belirtmişti.

Hükümetin medya yetkilisi, iletişim ve internette yaşanan yaygın ve tekrarlayan kesintilerin teknik veya kazara bir arıza olarak değerlendirilemeyeceğini, aksine kasıtlı ve önceden tasarlanmış bir suç olduğunu sözlerine ekledi.

Ofis, iletişim kesintisinin amacının Gazze Şeridi'ni dış dünyadan izole etmek, gerçeği gizlemek ve vatandaşları güvenlik, iletişim ve yardım alma gibi en temel yaşam ihtiyaçlarından mahrum bırakmak olduğunu vurgulamıştı.

İletişim kesintisinin ayrıca tıbbi ve yardım ekiplerinin çalışmalarını aksattığı, ölü ve yaralılara ulaşmayı engellediği belirtildi.

Gazze Şeridi, ikinci yılına giren soykırım savaşı süresince 16'dan fazla iletişim ve internet kesintisine maruz kaldı ve hastaneler, ambulanslar, acil servisler ve sivil savunma gibi hayati sektörlerin faaliyetlerini olumsuz etkiledi. (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi