• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

İşgalciler Gazze'nin kuzeyini 19 gündür yoğun şekilde vuruyor

23 Ekim 2024, Çarşamba 13:17
23 Ekim 2024, Çarşamba 13:17
İşgalciler Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist işgal ordusu, gıda, su, yakıt ve ilacın yasak olduğu, yüzlerce şehit ve yaralının bırakıldığı sıkı bir kuşatmanın ortasında, art arda 19. gündür Gazze'nin kuzeyine yoğun saldırı gerçekleşteririyor.

İşgalciler, 19. gündür hava ve topçu saldırıları düzenleyerek, evleri havaya uçurarak, insanları zorla yerinden ederek, kıtlığa maruz bırakarak ve okulları, barınakları ve hastaneleri, özellikle Cebaliye kampını ve Beyt Lahiya kasabasını vahşice hedef alarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki soykırım savaşını yürütmeye devam ediyor.

İşgal uçakları ve topçularının sürekli ve şiddetli bombardımanı nedeniyle hastaneler sıkı bir kuşatma ile karşı karşıya kalırken ve giriş çıkışları da engellendiği için halk çok zor koşullar altında yaşıyor.

Görgü tanıkları, işgalin kuzeydeki suçları ve vahşeti nedeniyle kadın ve erkeklerin birbirlerinden ayrıldığı hatta zorla yerinden edilme sırasında çocukların annelerini kaybettikleri, bu nedenle birçok çocuğun akıbetinin bilinmediğini kaydetti.

Bugün, işgal ordusu Cebaliye mülteci kampındaki El Fahura Okulu'nu zorla boşaltarak bazı sivillerin kıyafetlerini zorla çıkarttı. İşgalciler, buradaki sivillerin Endonezya hastanesinin yakınındaki bir kontrol noktasına gitmelerini aktardı.

Bu arada, yerinden edilen insanlar, uygulanan kuşatma ve işgal ordusunun 19 gün boyunca bölgeye başlattığı yoğun bombardıman nedeniyle kefenlerin tükenmesinin ardından şehitlerinin cenazelerini kefensiz olarak kamuya açık yollara gömmek zorunda kaldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kıtlık ve susuzluk krizi de dramatik bir şekilde kötüleşti ve işgalciler gıda veya yardım taşıyan herhangi bir aracın girişini kabul etmiyor.

Siyonist işgalin birkaç gün önce bölgedeki iletişimi ve interneti kesmesi, yerinden edilenlerin başına gelenleri belgeleyen video ve fotoğrafların paylaşılmasına ve insanlarla iletişim kurmanın zorluğuna neden oldu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Örgütü'nün (UNRWA) Gazze'deki Enformasyon Ofisi Vekili İnas Hamdan, bugün yaptığı basın açıklamasında, Gazze Şeridi'ndeki gıda güvenliği seviyesinin, özellikle insani felaketin yaşandığı kuzey bölgelerinde risk altında olduğunu ve gıda, su, yakıt ve ilaç gibi yaşamın temel ihtiyaçları olan hayati yardım malzemelerinin girişine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Hamdan, raporlara göre, yiyeceklerin çoğunun tükendiğini ve yakıt eksikliğine ek olarak yeterli içme suyu olmadığını, bu nedenle gerekli hizmetlere ve tıbbi bakıma erişim eksikliği yaşandığını kaydetti.

Hamdan, orada faaliyet gösteren üç temel hastanenin eksik kapasitede çalıştığını ve ikisinin günlerdir doğrudan bombalandığını açıkladı.

UNRWA personelinin bir yıl boyunca tüm zorluklara rağmen hizmet vermeye devam ettiğini, ancak nüfusun içinde sıkışıp kaldıklarına ve bu koşullarda kendilerine sağlanabilecek her şeyi mümkün olduğunca sağlamaya çalıştıklarına dikkat çeken Hamdan, çalışmalarını ve gerekli malzemeleri desteklemek için sağlık ekiplerinin gönderilmesini talep etti. (İLKHA)

Şanlıurfa’da gençler arasında madde bağımlılığı endişesi

Battalgazi Belediyesinden ailelere destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana Külliyesi’nden Şanlıurfa’ya seslendi

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir

Gazze’de bir bebek daha soğuktan şehit oldu

HAMAS yetkililerinden Kemal Ebu Avn: İşgal rejimi ateşkesi 1400'den fazla kez ihlal etti

Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Batman'da belediyelere yönelik hibe ve fon kaynakları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Batman'da kasım ayında 7 bin 631 kişiye evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

NASA, Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu’nun montajını tamamladı: Daha geniş alan gözetlenebilecek

Alzheimer’da TPS tedavisi umut vadediyor

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Bakan Ersoy: Konya’nın turizmde uzun vadeli yol haritasını bu master plan belirleyecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da gençler arasında madde bağımlılığı endişesi

Battalgazi Belediyesinden ailelere destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana Külliyesi’nden Şanlıurfa’ya seslendi

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı