DÜNYA 23.10.2024 13:17:31 0

İşgalciler Gazze'nin kuzeyini 19 gündür yoğun şekilde vuruyor

İşgalciler Gazze
Haberi Sesli Oku

Siyonist işgal ordusu, gıda, su, yakıt ve ilacın yasak olduğu, yüzlerce şehit ve yaralının bırakıldığı sıkı bir kuşatmanın ortasında, art arda 19. gündür Gazze'nin kuzeyine yoğun saldırı gerçekleşteririyor.

İşgalciler, 19. gündür hava ve topçu saldırıları düzenleyerek, evleri havaya uçurarak, insanları zorla yerinden ederek, kıtlığa maruz bırakarak ve okulları, barınakları ve hastaneleri, özellikle Cebaliye kampını ve Beyt Lahiya kasabasını vahşice hedef alarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki soykırım savaşını yürütmeye devam ediyor.

İşgal uçakları ve topçularının sürekli ve şiddetli bombardımanı nedeniyle hastaneler sıkı bir kuşatma ile karşı karşıya kalırken ve giriş çıkışları da engellendiği için halk çok zor koşullar altında yaşıyor.

Görgü tanıkları, işgalin kuzeydeki suçları ve vahşeti nedeniyle kadın ve erkeklerin birbirlerinden ayrıldığı hatta zorla yerinden edilme sırasında çocukların annelerini kaybettikleri, bu nedenle birçok çocuğun akıbetinin bilinmediğini kaydetti.

Bugün, işgal ordusu Cebaliye mülteci kampındaki El Fahura Okulu'nu zorla boşaltarak bazı sivillerin kıyafetlerini zorla çıkarttı. İşgalciler, buradaki sivillerin Endonezya hastanesinin yakınındaki bir kontrol noktasına gitmelerini aktardı.

Bu arada, yerinden edilen insanlar, uygulanan kuşatma ve işgal ordusunun 19 gün boyunca bölgeye başlattığı yoğun bombardıman nedeniyle kefenlerin tükenmesinin ardından şehitlerinin cenazelerini kefensiz olarak kamuya açık yollara gömmek zorunda kaldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kıtlık ve susuzluk krizi de dramatik bir şekilde kötüleşti ve işgalciler gıda veya yardım taşıyan herhangi bir aracın girişini kabul etmiyor.

Siyonist işgalin birkaç gün önce bölgedeki iletişimi ve interneti kesmesi, yerinden edilenlerin başına gelenleri belgeleyen video ve fotoğrafların paylaşılmasına ve insanlarla iletişim kurmanın zorluğuna neden oldu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Örgütü'nün (UNRWA) Gazze'deki Enformasyon Ofisi Vekili İnas Hamdan, bugün yaptığı basın açıklamasında, Gazze Şeridi'ndeki gıda güvenliği seviyesinin, özellikle insani felaketin yaşandığı kuzey bölgelerinde risk altında olduğunu ve gıda, su, yakıt ve ilaç gibi yaşamın temel ihtiyaçları olan hayati yardım malzemelerinin girişine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Hamdan, raporlara göre, yiyeceklerin çoğunun tükendiğini ve yakıt eksikliğine ek olarak yeterli içme suyu olmadığını, bu nedenle gerekli hizmetlere ve tıbbi bakıma erişim eksikliği yaşandığını kaydetti.

Hamdan, orada faaliyet gösteren üç temel hastanenin eksik kapasitede çalıştığını ve ikisinin günlerdir doğrudan bombalandığını açıkladı.

UNRWA personelinin bir yıl boyunca tüm zorluklara rağmen hizmet vermeye devam ettiğini, ancak nüfusun içinde sıkışıp kaldıklarına ve bu koşullarda kendilerine sağlanabilecek her şeyi mümkün olduğunca sağlamaya çalıştıklarına dikkat çeken Hamdan, çalışmalarını ve gerekli malzemeleri desteklemek için sağlık ekiplerinin gönderilmesini talep etti. (İLKHA)

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor