• BIST 100

    10467,20%-0,16
  • DOLAR

    41,92% -0,05
  • EURO

    48,71% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5573,60% -5,14
  • Ç. ALTIN

    9712,10% -1,50

İşgalciler Tulkarm'da 213 gündür saldırılarını sürdürüyor

27 Ağustos 2025, Çarşamba 18:14
27 Ağustos 2025, Çarşamba 18:14
İşgalciler Tulkarm
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist işgal kuvvetleri, Tulkarm kentine ve kampına yönelik saldırılarını art arda 213. gününde, Nur Şems kampına yönelik saldırılarını ise 201. gününde sürdürürken, askeri yığınaklarını artırdı ve saldırılarını tırmandırdı.

Wafa'nın aktardığına göre, işgal kuvvetleri bugün kent merkezine, özellikle de Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi çevresine askeri araçlar ve piyade birliklerinden oluşan takviyeler sevk etti. Caddenin tamamına bir kontrol noktası kurarak araç geçişini engelledi ve vatandaşların hareketini zorlaştırdı.

İşgal askerleri, bölgede bulunan Adaviyye Ticaret Merkezi’nin çatısına çıktı. Başka bir grup işgalci ise özellikle Paris Caddesi çevresinde konuşlandı; burada gençleri durdurarak sorguya çekti.

Aynı bağlamda, kentte ve mahallelerinde, özellikle Zennabe, İktaba ve Şuveyke bölgelerinde, işgal araçları ve piyade birliklerinin yoğun şekilde dolaştığı, ana caddelerde “geçici kontrol noktaları” kurarak araçları ve vatandaşları kasıtlı olarak durdurup kimlik kontrolü yaptığı bildirildi.

Ayrıca işgal kuvvetleri, kentin kuzeyinde yer alan Şuveyke semtindeki el-Mehdavi Mahallesinde bazı evlere baskın düzenledi. Bu sırada bir kadını evini aradıktan sonra bir süreliğine alıkoyarak sorguya çekti; ardından serbest bıraktı.

Bununla eş zamanlı olarak işgalciler, Tulkarm ve Nur Şems kamplarına yönelik tam kuşatmasını sürdürerek, sakinlerin evlerini kontrol için girişlerini engelledi; onları takip ederek üzerlerine ateş açtı ve ses bombaları attı.

Son iki ayda Tulkarm ve Nur Şems kamplarında çok sayıda konut geniş çaplı yıkıma uğratıldı. İşgalin yüzlerce evi yıkmayı hedefleyen planı kapsamında evlerinden zorla çıkarılan ailelerin evleri moloza dönüştürüldü, bazı evler ateşe verildi. Devam eden saldırılar sırasında tamamen yıkılan bina sayısı 1000’i bulurken, binlercesi kısmen yıkıldı. Geriye kalan evlerde de geniş çaplı tahribat meydana geldi; kamplarda normal yaşamın hiçbir izine rastlanmıyor.

Bu saldırılar sonucunda Tulkarm ve Nur Şems kamplarından 5 binden fazla aile, yani 25 binden fazla vatandaş, zorla göç ettirildi. Kampların girişleri toprak bariyerlerle kapatıldı ve yaşamdan yoksun bölgelere dönüştürüldü.

Ayrıca saldırılarda 14 vatandaş şehit oldu. Bunlar arasında bir çocuk ve sekiz aylık hamile olan bir kadın da bulunuyor. Onlarca kişi yaralandı ve esir alındı. Altyapı, evler, iş yerleri ve araçlar büyük ölçüde tahrip edildi. (İLKHA)

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Muğla'da sağanak bekleniyor

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejim ateşkesi bozarsa Ensarullah da operasyonlarına başlar

Rada Gücü, Ebu Şebab milislerinden bazı kişileri Gazze'nin güneyinde yakaladı

BM: 2025'in ilk yarısında Batı Şeria'da 757 saldırı kaydedildi

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Gazze medyaya açılmalı

HAMAS, iki siyonist esirin cenazesini Kızılhaç'a teslim etti

Ukraynalı İsmail ile Mısırlı Musa İstanbul’da hafız oldu

Ege Denizi açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Memişoğlu, organ bağışı çağrısında bulundu

Şanlıurfa’nın asırlık lezzeti “Asma Ekşisi” tescillendi

Kassam, iki siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Arpaguş: Kur’an’a hizmet, inancımıza hizmettir

Kocaeli’de 24 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklama

Hatay’da selden etkilenen ailelere 3,8 milyon lira ödeme yapıldı

Nijerya'da akaryakıt tankeri patladı: 30 ölü

İstanbul’da 433 kilo uyuşturucu ve 4 milyon hap ele geçirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından muhtarlara ziyaret

Bingöl'de liseli öğrencilerden Gazze bağışı

Bingöl’de FETÖ üyeliğinden aranan 3 şahıs yakalandı

Suriye'nin yeniden inşası için 216 milyar dolara ihtiyaç var

Rusya: Ukrayna'da barış konusundaki tutumumuz nettir

Adana’da otomobil sürücüsü ölü bulundu: Darp şüphesiyle 3 gözaltı

Şırnak merkezli narkotik operasyonunda 14 gözaltı

Lübnan tezkeresinin 2 yıl uzatılması Genel Kurul'da kabul edildi

Mardin’de yük boşaltma sırasında kontrolden çıkan kamyon minibüse çarptı

Bursa’da planlı su kesintileri 6 gün daha uzatıldı

Ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'ye sadece 986 yardım tırı girdi

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 3 suç örgütü çökertildi, 370 gözaltı

Umut Kervanı'ndan İskenderun ve Payas’ta gıda yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Muğla'da sağanak bekleniyor

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejim ateşkesi bozarsa Ensarullah da operasyonlarına başlar

Rada Gücü, Ebu Şebab milislerinden bazı kişileri Gazze'nin güneyinde yakaladı

BM: 2025'in ilk yarısında Batı Şeria'da 757 saldırı kaydedildi

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Gazze medyaya açılmalı

HAMAS, iki siyonist esirin cenazesini Kızılhaç'a teslim etti

Ukraynalı İsmail ile Mısırlı Musa İstanbul’da hafız oldu