• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

İşgalin ihlali sonrası Filistinli baba, esir oğluna kavuşmayı beklerken vefat etti

24 Şubat 2025, Pazartesi 15:18
24 Şubat 2025, Pazartesi 15:18
İşgalin ihlali sonrası Filistinli baba, esir oğluna kavuşmayı beklerken vefat etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal kuvvetlerinin oğlu Yaser’i serbest bırakma taahhüdüne uymaması, 76 yaşındaki Mahmud el-Cebur'a ağır bir sağlık krizi geçirterek hayatına mal oldu.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kenti, bu sabah 76 yaşındaki Mahmud el-Cebur'u son yolculuğuna uğurladı.

İşgal kuvvetlerin oğlu Yaser’i serbest bırakma taahhüdüne uymaması, ona ağır bir sağlık krizi geçirterek hayatına mal oldu.

Oğlu, Gazze Şeridi’ne yönelik "ateşkes anlaşmasının" yedinci aşamasında Cumartesi günü serbest bırakılması gereken esirler arasındaydı.

Han Yunus’un güneydoğusundaki Cura el-Lut bölgesinde, engelli annesi Mudhiyye, eşiyle birlikte ağır bir bekleyiş içinde saatleri sayıyordu.

WAFA muhabirine konuşan Mudhiyye, eşi Mahmud’un, oğlunun özgürlük anını sabırsızlıkla beklediğini, haber bültenlerini endişeyle takip ettiğini anlattı. Yaser'in serbest kalması için geceyi soğukta umutla beklediklerini, ancak gece yarısı beklentilerin boşa çıktığını belirtti.

Oğlunun bekleyişi içinde kalk krizi geçirdi

Gözyaşları içinde konuşan anne şunları söyledi:

"Eşim Ebu Nabil (Mahmud), Yaser'i görmek için sabırsızlanıyordu. Soğukta oturup haberleri dinledik, spikerlerin sözleri arasında bir umut aradık ama gece yarısı umutlarımız tükendi. Eşim sabaha kadar uyumadı, oğlu için haber bekledi. Sabah olduğunda ise gözlerimin önünde kalp krizi geçirerek yere yığıldı."

İşgalci siyonistler, 40 yaşındaki Yaser el-Cebur'u Han Yunus’a yönelik saldırılar sırasında esir almıştı. Haftalar boyunca akıbeti bilinmeyen Yaser'in işgal hapishanelerinde olduğu ancak sonradan teyit edilebilmişti. Adının serbest bırakılacaklar listesinde yer alması aile için bir umut ışığı olmuştu, ancak tahliyesinin ertelenmesi her şeyi altüst etti.

Eşi Şeza el-Cebur, aylarca kocasından haber alamadan savaşın ortasında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi ve ekledi:

"Bu anı uzun zamandır bekliyorduk. Onu sonunda kucaklayacağımızı sandık ama mutluluğumuz yarım kaldı. İşgal kuvvetleri sözünü tutmadı, serbest bırakmadı. Onu karşılamaya hazırlanırken, kendimizi kayınpederimi toprağa vermeye hazırlanırken bulduk."

Yaser’in kardeşi Nabil el-Cebur, kardeşinin serbest bırakılma sevincini yaşamak isterken babasını kaybetmenin acısıyla sarsıldı. Gözyaşları içinde şu sözleri dile getirdi:

"Ne hissedeceğimizi bilmiyoruz; sevinmeli miyiz, ağlamalı mıyız? Yaser’in özgürlüğüne kavuşmasını bekliyorduk, onun eve dönmesini umut ediyorduk. Ama şimdi babamızı kaybettik. Kardeşime hapishanede babamızın ölüm haberinin ulaşmasını ve onun için bu acının iki katına çıkmasını istemiyorum. Annem de zaten engelli… Kocasını kaybetti ve sinirleri tükenmiş halde oğlunun serbest kalmasını bekliyor."

Taziyeye gelenlerden kuzeni Hazım el-Cebur, ailesini teselli etmeye çalışsa da acının kelimelerle anlatılamayacağını söyledi:

"Bu sadece bir aile trajedisi değil, aynı zamanda yüzlerce tutuklunun serbest bırakılmasını bekleyen ailelerin ortak trajedisinin bir parçası. israilin taahhütlerini yerine getirmesi için acilen uluslararası müdahale talep ediyoruz. Aksi halde, halamı da kaybedebiliriz."

İşgal makamları, ateşkes anlaşması kapsamında serbest bırakılacak yedinci grup tutukluların tahliyesini süresiz olarak ertelemişti. Filistinli Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Kulübü'ne göre, bu grupta 402 tutuklu bulunuyordu.

Cumartesi sabahından itibaren, soğuk havaya rağmen Ramallah, Kudüs ve Gazze’de yüzlerce Filistinli, serbest bırakılacak sevdiklerini karşılamak için beklemekteydi. Ancak tahliyelerin ertelenmesi, umutlarını yıktı.

Şu an işgal zindanlarında 10 binden fazla Filistinli esir bulunuyor. Bu rakam, Gazze'de işgal ordusunun kamplarında alıkonulanları kapsamıyor. Ekim 2023'ten bu yana, işgalin saldırıları sonucunda zindanlarında 58 Filistinli şehit oldu. (İLKHA)

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama

Antalya’nın CHP’li 3 belediye başkan yardımcısı istifa etti

Bilecik'te feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama