• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

İşgalin soykırımını destekleyen Almanya: Gazze Şeridi'ndeki sınır kapıları açılmalı

DÜNYA 11.11.2024 13:07:00 0
İşgalin soykırımını destekleyen Almanya: Gazze Şeridi

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, işgal rejimine Gazze Şeridi'ndeki sınır kapılarını açması ve insani yardım getirmesi çağrısında bulundu ancak ülkesi Gazze'deki soykırımı desteklemekten geri durmuyor.

Baerbock, yaptığı açıklamada insani yardımların ulaştırılmasına izin vermek için Gazze Şeridi'ne olan tüm sınır kapılarının açılması çağrısında bulundu .

Gazze Şeridi'ne giren yardım miktarının son 12 ayda şu anda olduğu kadar düşük bir seviyeye ulaşmadığını belirten Baerbock, buradaki insani durumu trajik olarak nitelendirdi.

Baerbock, işgalin bu konuda defalarca vaatlerde bulunduğunu ancak "bunları yerine getirmediğini" sözlerine ekleyerek, işgal hükümetinin Gazze Şeridi'nde acı çeken sivil halka "hiçbir mazeret göstermeden" daha fazla yardım sağlaması gerektiğini vurguladı.

Baerbock, "İki milyonu aşkın insanın (Gazze Şeridi'nde) büyük bir kısmı ciddi yetersiz beslenmeden muzdarip ve hayal bile edilemeyecek koşullarda yaşıyor." diyerek dünyada bu kadar küçük bir alanda bu kadar çok sayıda "amputasyon hastası" olan çocuğun bulunduğu başka bir yer olmadığına dikkat çekti.

Gazze'nin geniş alanlarının tamamen çorak arazi olduğunu belirten Baerbock,, ateşkes çağrısını yineleyerek, "Ateşkes olmadan ölümler durmaz, acılar da bitmez." dedi.

Almanya soykırımı destekliyor

Almanya her ne kadar ateşkes ve insani yardım çağrılarında bulunsa da işgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma destek veriyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, geçtiğimiz ay "israilin Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz." demişti.

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner ise Almanya'nın işgal rejimine yönelik hiçbir zaman silah yasağı uygulamadığını belirterek, "Bunu bir kez daha vurgulamak isterim, İsrail'e silah ihracatına yönelik bir yasak söz konusu olmamıştır." İfadelerini kullanmıştı.

Başbakan Olaf Scholz da mecliste "israile silah sağladık ve sağlayacağız." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ