DÜNYA 9.09.2024 10:57:53 0

İşgalin Suriye saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi

İşgalin Suriye saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 14
Haberi Sesli Oku

İşgalci siyonistlerin, şafak vakti Hama kırsalına yönelik saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiği 6'sı ağır 43 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Ulusal Hastane Müdürü Faysal Haydar'ın aktardığına göre, işgalin Hama kırsalındaki Masyaf çevresine yönelik saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e, yaralı sayısının ise 43'e yükseldiğini bildirdi.

Suriyeli bir askeri kaynak, işgalci rejimin kuzeybatı Lübnan yönünden hava saldırısı başlattığını ve orta bölgedeki bir dizi askeri bölgeyi hedef aldığını belirtti.

Suriye devlet televizyonu, "israilin saldırganlığı sonucu Hama kırsalındaki Hayr Abbas bölgesinde büyük bir yangın çıktı." dedi.

Resmi Suriye medyası, "İsrail saldırısının Masyaf kenti civarını hedef aldığını ve hava savunmasının bir dizi füzeye karşılık verdiğini" bildirdi ve şunu ekledi: "israil saldırıları, civardaki bilimsel araştırma merkezini ve savunma laboratuvarı tesislerini hedef aldı."

Suriye Enformasyon Bakanlığı ise hava savunmasının "ülkenin orta bölgesindeki birçok noktayı hedef alan bir saldırıya" karşılık verdiğini belirtirken, Suriye medyası işgalin merkez bölgeye yaklaşık 15 saldırı düzenlediğini bildirdi.

Buna karşılık Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombalamanın Suriye'de 5 bölgedeki rejim güçlerinin askeri bölgelerinin hedef alındığı belirtti.

Gözlemevi, “Hama'nın batısındaki Masyaf'taki Bilimsel Araştırma Alanlarının her birinde 13 şiddetli patlama sesi duyuldu ve iki israil füzesi Masyaf kırsalındaki El Zavi bölgesinde iki noktaya düşerek yangına neden oldu." diye aktardı.

Siyonist işgal rejimi, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'ye saldırılar düzenliyor.

İşgalciler, yılın başından bu yana Suriye topraklarına en az 180 saldırı düzenledi. (İLKHA)

Ukrayna: Ateşkesin her an başlayabileceğine inanıyoruz

Malatya’da zincirleme kaza: 4 yaralı

Ege Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD karanlığa gömülmek üzere

Güney Afrika'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Güney Afrika'da korkunç kaza: 15 ölü

Ankara'da çocuklar Gazze için yürüdü

Avustralya'da seçimi İşçi Partisi'nin kazandığı kesinleşti

Batman’da su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

ABD’de küçük bir uçak düştü: 1 ölü

Pakistan'dan Hindistan'a uyarı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE'ye gidiyor

Trump'tan Çin tarifelerinde geri adım

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Port Sudan'da hava üssüne İHA saldırısı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya’da "Müslüman Kadının Zaman Sanatı" konferansı düzenlendi

Samsun'da 1 ton etil alkol ele geçirildi: 2 gözaltı

Afganistan'da sel: 2 ölü

Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki

Çin'in güneybatısında 2 yolcu teknesi alabora oldu

Ukrayna, insansız deniz araçları ile iki Rus savaş uçağını vurdu

İstanbul'da binler ABD konsolosluğuna yürüdü

Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı

Sudan'daki hava üssüne drone saldırısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Çekya’ya ziyaret

Malatya, Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye şampiyonu olarak döndü

Japonya ile Çin arasında ihtilaflı bölgede gerilim

Yükleniyor